Kalastusveneitä Kilifi Creekilla | Kilifi on rento biitsikohde Kenian rannikolla | Elämää Nomadina

Kilifi Kenian rannikolla ja Afrikka-yhteenveto

Julkaistu: toukokuu 31, 2024

Reilun puolen vuoden mittaiseksi venähtäneen Itä-Afrikan matkan lopuksi lomailimme vielä muutaman päivän Kenian rannikolla. Tässä postauksessa esitellään Mombasan pohjoispuolella sijaitseva Kilifi, ja vedetään lyhyesti yhteen reissukohteet koko Afrikan seikkailun varrelta.

LUE LISÄÄ »
The Rock selfie Pingwe, Sansibar | Sansibar ja Dar es Salaam, Tansania | Elämää Nomadina

Reppureissu Sansibarille ja Dar es Salaamiin

Julkaistu: huhtikuu 28, 2024

Tammikuussa käväisimme Nairobista käsin viikon reppureissulla Tansaniassa, vieraillen maan pääkaupungissa Dar es Salaamissa ja lomaillen Sansibarin pääsaarella Ungujalla, jossa tutustuimme muun muassa Jambianin rantakylään, endeemisiin Sansibaringueretsa-apinoihin sekä hurmaavaan Stone Towniin.

LUE LISÄÄ »
Summit of Mount Longonot, Naivasha, Kenya

Luontoseikkailuja Naivashassa Itä-Afrikan hautavajoamassa

Julkaistu: maaliskuu 31, 2024

Keniassa villieläimiä voi bongailla muutenkin kuin safariauton kyydistä. Tässä postauksessa patikoidaan tulivuoren kraaterin reunalla Mount Longonotin kansallispuistossa ja käydään tutustumassa Hell's Gaten kansallispuistoon polkupyöräsafarin merkeissä. Nämä kaksi upeaa luontokohdetta sijaitsevat aivan Naivasha-järven vieressä, Itä-Afrikan hautavajoamassa.

LUE LISÄÄ »
Victoria Falls in early morning light | Victorian putoukset Zimbabwessa | Elämää Nomadina blogi

Uskomattoman upeat Victorian putoukset Zimbabwessa

Julkaistu: tammikuu 28, 2024

Yksi eteläisen Itä-Afrikan kierroksemme ehdottomista kohokohdista oli lyhyt vierailu Zimbabween ihailemaan Victorian putouksia. Sambian ja Zimbabwen rajalla ryöppyävät, maailmankuulut putoukset olivat henkeäsalpaavan upea näky myös kuivalla kaudella.

LUE LISÄÄ »
Sunrise in Nairobi

Vuosikooste 2023 – seikkailuja Euroopassa ja Itä-Afrikassa

Julkaistu: tammikuu 7, 2024

Ihanaa alkanutta vuotta 2024 ja terveisiä Nairobista! Näin vuoden vaihduttua on aika tehdä katsaus edellisen vuoden reissuihin ja rahoihin. Tässä postauksessa kerrataan, minne kaikkialle nomadielämä kuljetti meidät vuonna 2023, ja avataan kuinka paljon maksoi vuosi maailmalla.

LUE LISÄÄ »
Auringonlasku Kivu-järvellä | Matkamuistoja Ugandasta ja Ruandasta | Elämää Nomadina blogi

Matkamuistoja Ugandasta ja Ruandasta

Julkaistu: joulukuu 3, 2023

Maata pitkin halki Itä-Afrikan - uhka vai mahdollisuus? Hitaat bussit ja surkean kuoppaiset tiet tuli tutuksi reissatessamme Ugandassa ja Ruandassa, mutta elämyksiä saatiin varmasti enemmän kuin lentäen matkatessa. Tässä postauksessa matkamuisteloita Ugandasta ja Ruandasta, ja esittelyjä niin kaupunkikohteista kuin järvimaisemista!

LUE LISÄÄ »
Diani Beach, Kenia | Postikortteja Mombasasta ja Diani Beachilta | Elämää Nomadina

Postikortteja Mombasasta ja Diani Beachilta

Julkaistu: marraskuu 19, 2023

Kenia lienee matkakohteena kuuluisin upeista luonnonpuistoista ja safareista, mutta rannikkoakaan ei kannata jättää väliin. Tässä postauksessa vieraillaan satamakaupunki Mombasassa ja valkohiekkaisella Diani Beachilla.

LUE LISÄÄ »
Norsuja ja seeproja Amboselissa | Amboseli National Park Kenya | Elämää Nomadina

Amboselin kansallispuisto on upea safarikohde Kilimanjaron juurella

Julkaistu: marraskuu 5, 2023

Amboselin kansallispuisto Kilimanjaro-vuoren juurella on yksi Kenian suosituimmista safarikohteista. Me teimme tähän norsulaumoistaan kuuluisaan puistoon kahden päivän safariretken Nairobista, ja pääsimme jälleen nauttimaan huikeista eläinhavainnoista ja seuraamaan muun muassa vauvanorsujen elämää.

LUE LISÄÄ »
Horse cart in Svaneke, Bornholm | road trip | Elämää Nomadina

Bornholmin ja Etelä-Ruotsin kautta kesäiseen Suomeen

Julkaistu: syyskuu 5, 2023

Kesän 2023 road tripin lopuksi matkasimme Saksasta Tanskaan kuuluvalle, idylliselle Bornholmin saarelle, ja sieltä edelleen Ystadiin, Ruotsin Skåneen. Etelä-Ruotsin halki ajettuamme otimme lautan Suomeen, ja vietimme kuukauden kotimaassa ennen uusia seikkailuja maailmalla.

LUE LISÄÄ »
Archbishops Court, Braga | Road trip Portugalissa osa 2: Pohjois-Portugali | Elämää Nomadina

Road trip Portugalissa osa 2: Pohjois-Portugalin helmiä

Julkaistu: heinäkuu 2, 2023

Road tripimme Portugalin pohjoisosissa jatkui uusiin hienoihin kaupunkikohteisiin, mutta myös alueen syrjäisempiin kolkkiin. Tässä postauksessa vieraillaan ensin Portugalin toiseksi suurimmassa kaupungissa Portossa ja jatketaan sieltä historiaa huokuvaan Bragan kaupunkiin. Lisäksi seikkaillaan Peneda-Gerêsin kansallispuistossa, ja lopuksi ihastellaan viehättävää Ponte de Liman pikkukaupunkia.

LUE LISÄÄ »
Auringonlasku Foz do Arelhossa | Road trip Portugalissa: Rannikkomaisemia, Tomar ja Coimbra | Elämää Nomadina

Road trip Portugalissa osa 1: Rannikkomaisemia, Tomar ja Coimbra

Julkaistu: kesäkuu 25, 2023

Toukokuinen reissumme Portugalissa jatkui Elvasista kohti länttä ja pohjoista. Tässä postauksessa käydään pikaisesti Lissabonissa, tehdään koiranvahtihommia, ajellaan kauniissa rannikkomaisemissa mm. Ericeiraan ja Penicheen ja tutustutaan Tomariin ja Coimbraan, kahteen ikivanhaan kaupunkiin Keski-Portugalin pohjoisosissa.

LUE LISÄÄ »
Kissa Efesoksen raunioilla | Road trip Turkissa | Elämää Nomadina

Road trip Turkissa osa 5: Efesos, Izmir ja paluu Eurooppaan

Julkaistu: helmikuu 1, 2023

Syksyn 2022 Turkin road tripin päätteeksi teimme lemmmikkivahtikeikat Dalyanissa ja Fethiyen seudulla, ennen kuin ajettiin Marmariksen, Muglan, Efesoksen raunioiden ja Izmirin kautta Turkin Euroopan puolelle, ja edelleen rajan yli Kreikkaan. Suosittu, UNESCOn maailmanperintölistallekin kuuluva Efesoksen arkeologinen alue upeine raunioineen oli yksi road tripin kohokohdista.

LUE LISÄÄ »
Rannikkomaisema Adrasan Beachin lähellä | Road trip Turkissa: Rannikkomaisemia ja raunioita | Elämää Nomadina

Road trip Turkissa osa 4: Rannikkomaisemia ja rauniokaupunkeja

Julkaistu: tammikuu 22, 2023

Vietettyämme muutaman päivän Kappadokian mahtavissa maisemissa Keski-Turkissa, reissumme jatkui kohti lounaisrannikkoa. Hienojen rannikkomaisemien ihailun ohessa vierailimme useammilla antiikin ajan raunioilla sekä Kayaköyn hylätyssä aavekaupungissa, ja haaveilimme pitkästä vaelluksesta pitkin Lycian Way -patikkareittiä.

LUE LISÄÄ »
Auringonlasku Amasran lahdella | Amasra, Turkki | Elämää Nomadina blogi

Vuosikooste 2022 – nomadivuosi Euroopassa ja Turkissa

Julkaistu: tammikuu 8, 2023

Seikkailuntäyteistä uutta vuotta, ja terveisiä, jälleen kerran, Espanjan Andalusiasta! Näin vuoden vaihduttua katsaus vuoden 2022 reissuihin ja rahoihin - minne kaikkialle nomadielämä kuljetti meidät ja kuinka paljon maksoi vuosi maailmalla?

LUE LISÄÄ »
Brass bändin keikka Balkan Wine Festilla | Kesä Bulgarian Sofiassa Elämää Nomadina

Kesäfestareita ja pienpanimo-olutkulttuuria Sofiassa

Julkaistu: syyskuu 4, 2022

Kesä Bulgarian Sofiassa kului nopeasti talonvahtihommien, töiden ja blogien sekä urheilun parissa. Lisäksi ehdimme tietysti useampaan otteeseen vierailemaan Sofian keskustassa, jossa yleisen haahuilun lisäksi käytiin muun muassa viinifestivaaleilla ja jazz-festareilla, sekä tutustuttiin paikalliseen käsityöläisolutkultuuriin.

LUE LISÄÄ »
Belogradchikin linnoitus Bulgaria | Elämää Nomadina blogi

Upean Belogradchikin kautta kesäksi Sofiaan

Julkaistu: elokuu 12, 2022

Kesä Bulgariassa alkoi maan luoteisosassa sijaitsevasta Belogradchikista, jossa ihailtiin massiivisia kivimuodostelmia ja niiden lomaan rakennettua linnoitusta. Belogradchikista jatkettiin pääkaupunki Sofiaan, jossa meitä odotti peräti kolmen kuukauden pituinen talonvahtikeikka.

LUE LISÄÄ »
Etnografian museon komea rakennus | Koiravahteina hurmaavassa Budapestissa | Elämää Nomadina blogi

Koiravahteina hurmaavassa Budapestissa

Julkaistu: heinäkuu 10, 2022

Toukokuussa vietettiin reilu viikko koiravahteina ihanassa Budapestissa, jossa kierreltiin pitkin katuja ja puistoja koirien kanssa ja ilman, arkkitehtuuria ja alkukesän kukkaloistoa ihaillen.

LUE LISÄÄ »
Barcelonan kaduilla | Barcelona ja Sitges 2022 | Elämää Nomadina

Barcelona ja Sitges keväällä 2022

Julkaistu: kesäkuu 5, 2022

Alkuvuoden reissu Espanjassa päättyi Barcelonan alueelle, jossa paitsi ihasteltiin tätä ikonista kaupunkia, tutustuttiin muun muassa Sitgesiin, tehtiin kaksi talonvahtikeikkaa ja maisteltiin paikallisia pienpanimo-oluita niin Barcelonassa kuin sen ympäristössäkin.

LUE LISÄÄ »
Mallorcan rantamaisemia | Elämää Nomadina

Hurmaava Mallorca helmikuussa

Julkaistu: toukokuu 6, 2022

Helmikuinen Mallorca ihastutti kauniilla maisemilla ja historiallisilla kylillä ja kaupungeilla. Parin viikon vierailuun saarella mahtui koiranvahtihommia, huikeita rannikkomaisemia ja road trip vuokra-autolla.

LUE LISÄÄ »
Alicante | Reissupäiväkirjaa Alicantesta ja Valenciasta | Elämää Nomadina blogi

Alicantea, appelsiinilehtoja ja koiranvahtihommia

Julkaistu: huhtikuu 19, 2022

Alkuvuoden reissumme Espanjassa jatkui Murcian jälkeen Valencian alueella. Tässä postauksessa tunnelmia Alicantesta, kurkistus koiranvahtipestiimme Gandian lähistöllä sekä lyhyt katsaus Valencian kaupungin tarjontaan.

LUE LISÄÄ »
Sunset in El Morche, Torrox, Spain | Elämää Nomadina

Paluu Andalusiaan ja vuosikooste 2021

Julkaistu: tammikuu 9, 2022

Reissuvuosi on pyörähtänyt käyntiin eteläisen Espanjan lämmössä. Tässä postauksessa tammikuun kuulumisten lisäksi kooste vuoden 2021 reissuista ja nomadielämän kustannuksista.

LUE LISÄÄ »
Lemmikkivahteina Berliinissä | Elämää Nomadina

Syysterveiset Berliinistä

Julkaistu: syyskuu 29, 2021

Nomadielämää ja koiravahtihommia Berliinissä - vietetään alkusyksy Berliinin Neuköllnissä tutustuen kaupunkiin yhdessä Pixel-koiran kanssa.

LUE LISÄÄ »
Kakolanmäki, Hotel Kakola ja Turun linna | Elämää nomadina blogi

Turkua tutkimassa – Hotel Kakola ja Turun linna

Julkaistu: heinäkuu 28, 2021

Suomi-loman alussa suunnattiin Kemiönsaaressa vietetyn juhannuksen jälkeen Turkuun, ja tutustuttiin uuden elämän saaneeseen Kakolan alueeseen, majoituttiin tyylikkäässä Hotel Kakolassa ja käytiin viimein historiallisessa Turun linnassa.

LUE LISÄÄ »
Plasencian katedraali | Road trip Extremadurassa | Espanja | Elämää Nomadina blogi

Road trip halki kauniin Extremaduran

Julkaistu: kesäkuu 13, 2021

Toukokuinen road trip Espanjassa jatkui matkalla halki syrjäisen Estremaduran alueen, jossa tutustuttiin useampaan todella vaikuttavaan historialliseen kaupunkiin ja bongailtiin polkujuoksulenkin ohessa kotkia kansallispuistossa.

LUE LISÄÄ »
Granadan upea Alhambra ja Marbella Malagan rannikolla | Elämää Nomadina

Granadan upea Alhambra ja viikko Marbellassa kissavahteina

Julkaistu: toukokuu 12, 2021

Andalusian kevät Malagan rannikolla on ollut mahtava, mutta nyt on aika uusille seikkailuille! Andalusian provinssien väliset rajat avautuivat viimein huhtikuun lopussa, ja pian sen jälkeen myös itsehallintoalueiden välinen matkustaminen mahdollistui. Tässä postauksessa jätetään taakse Torrox Costa ja käydään tutustumassa Granadan helmeen Alhambraan, minkä jälkeen muutetaan kissavahdeiksi hienostuneeseen Marbellaan.

LUE LISÄÄ »
Gibralfaron linnoitukselta avautuu upeat maisemat yli Malagan | Elämää Nomadina

Viikonloppuloma hurmaavassa Malagassa

Julkaistu: huhtikuu 25, 2021

Aurinkoinen, historiallinen Malaga on mainio kohde lyhyelle kaupunkilomalle Andalusiassa. Me vietettiin viikonloppu kierrellen nähtävyyksiä ja Centro Historicon kujia, sekä maistellen paikallisia pienpanimo-oluita.

LUE LISÄÄ »
Santa Fiora Botanical Garden | Frigiliana, Andalusia, Spain

Hurmaava Frigiliana, suosittu Nerja ja paluu Velez-Rubioon

Julkaistu: maaliskuu 6, 2021

Liikkuminen Andalusiassa vapautui helmikuun lopulla, kun kuntarajoja avattiin. Tämän myötä päästiin tutustumaan naapurikaupunki Nerjaan sekä viehättävään Frigilianaan, jota pidetään yhtenä Andalusian, jos ei koko Espanjan, kauneimmista kylistä. Helmikuun lopussa myös muutettiin jälleen, tällä kertaa rannikolta takaisin itäiseen Andalusiaan.

LUE LISÄÄ »
Trakai Liettua | Elämää Nomadina blogi

Koronapäiväkirjat: Halki Baltian heinäkuussa 2020

Julkaistu: heinäkuu 19, 2020

Paluu nomadielämään ulkomailla yli neljän Suomessa vietetyn kuukauden jälkeen. Heinäkuussa 2020 reissattiin Baltian maissa, matkaten Tallinnasta Riikaan ja edelleen Vilnaan. Pääkaupunkien lisäksi tutustuttiin Liettuassa Trakaihin, joka on kuuluisa erityisesti komeasta, saaressa sijaitsevasta linnastaan.

LUE LISÄÄ »
Järvimaisema Rokualla kesä 2020 | Elämää Nomadina blogi

Koronapäiväkirjat: nomadit jumissa Suomessa

Julkaistu: heinäkuu 5, 2020

Muutaman viikon vierailu Suomeen maaliskuussa 2020 venähti koronan vuoksi kuukausien mittaiseksi, ja vapaa nomadielämä maailmalla vaihtui eristäytymiseen ja asumiseen kavereiden nurkissa, ja luminen kevät kauniiseen alkukesään Oulussa ja Rokualla.

LUE LISÄÄ »
Hopkins, Belize | Kuukausi Keski-Amerikassa | Elämää Nomadina Blogi

Joulukuu 2019: Talviloma Keski-Amerikassa

Julkaistu: joulukuu 31, 2019

Vuoden 2019 lopulla tehtiin kuukauden mittainen reissu neljässä meille uudessa Keski-Amerikan maassa. Tässä postauksessa koonti kiertomatkasta Belizessä, Guatelamassa, Hondurasissa ja El Salvadorissa.

LUE LISÄÄ »
Havannan kadut ovat värikkäitä ja täynnä elämää | Kuuba | Elämää Nomadina blogi

Lokakuu 2019: Kiehtova Kuuba

Julkaistu: lokakuu 31, 2019

Syksyllä 2019 oli aika jättää Eurooppa taakse muutamaksi kuukaudeksi, ja suunnata talveksi Latinalaiseen Amerikkaan. Aloitettiin reissu Kuubasta, joka oli meille uusi tuttavuus, ja erittäin mielenkiintoinen sellainen. Pohdintoja Kuubasta maana ja matkakohteena.

LUE LISÄÄ »