Elämää nomadina

Koronapäiväkirjat: Halki Baltian heinäkuussa 2020

Haluatko saada tiedon uusista jutuista ja artikkeleista? Liity tilaajaksi!
Jaa kavereillekin jos tykkäsit

6 kommenttia “Koronapäiväkirjat: Halki Baltian heinäkuussa 2020

  1. Ihana Baltia! 😍 Sitä on tullut koluttua nuorempana ristiin rastiin ja useimmat kohteet näistä onkin tuttuja, mutta tuosta Trakain niemimaasta en ole ennen kuullutkaan. Meni listalle! Tallinnakin kehittyy niin hurjaa vauhtia, ja ihana nähdä miten tyylikkäästi siellä remontoidaan noita neuvostoajan hirvityksiä. Sekin on kyllä onnistunut karistamaan neuvostohaamun, joka vielä vuosituhannen vaihteessa oli aika vahvana läsnä.

    1. Baltiasta tosiaan löytyy paljon kaikenlaista, varsinkin jos pääsee liikkumaan ajan kanssa ja omalla autolla tai vaikkapa pyörällä. Tällä kertaa oltiin bussien varassa ja keskityttiin pääkaupunkeihin, joihin tuo Trakai oli mahtava lisä. Kaikki kolme maata ovat kehittyneet melkoisin harppauksin – meilläkin ekat reissut ajoittuu jonnekin vuoden 2005 tienoille, jolloin neuvostoajan paino oli vielä melko selkeä, vaikka sitä ei silloin ehkä osannut niin ajatella.

    1. Kaunasin sijainti on sellainen, että se on helppo valita kohteeksi Baltian halki reissatessa, mutta poikkeaminen Vilnaan kyllä kannattaa! Itse olen käynyt Kaunasissa pari kertaa melko pikaisesti, ja ihan tykkäsin kyllä siitäkin, mutta on se kaupunkikohteena Vilnaan verrattuna aika vaatimaton.

  2. Ehkäpä Baltiassa voisi päästä ensi kesänäkin käymään, vaikkapa omalla autolla. Puolaan meillä oli pyrkimys päästä viime vuoden aikana kahteenkin kertaan. Ensimmäisellä kerralla pääsiäisen aikaan lennot peruttiin. Seuraavalla kerralla sitten kesällä koronaluvut oli meidän riskianalyysin perusteella liian korkeat verrattuna useaan muuhun Euroopan maahan, niin Puola jäi sitten viime vuonna kokonaan välistä.

    1. Voisi kuvitella että kesällä olisi taas vähän parempi tilanne niin Suomessa kuin Baltiassakin, mutta tiedä nyt sitten mihin tässä ollaan menossa näitten virusmuunnosten kanssa. Alkaisi riittämään jo tämä ankeus, mutta minkäs teet. Tuo reissusuunnitelmien peruuntuminen yksi toisensa jälkeen on varmasti tosi turhauttavaa. Me ollaan oltu nyt puoli vuotta tien päällä ja tehty suunnitelmat siirtymistä aina ns. lennosta sen mukaan, mihin päästään asumaan ja olemaan omissa oloissamme. Ei siis ole tarvinnut varsinaisesti perua mitään, mutta eipä tätä nykytilannetta oikein matkusteluksi voi kutsua.

Herättikö tämä juttu ajatuksia? Jätä kommentti ja osallistu keskusteluun!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Tilaa ilmoitukset!
Tilaa ilmoitukset sähköpostiisi ja pysy mukana nomadielämän pyörteissä!
Lähetämme sinulle viestin aina, kun uusi juttu tai artikkeli julkaistaan.