Elämää nomadina

Huhtikuu 2018: Riika ja Portugalin kevät

Aiheet: Reissupäiväkirja

Muutaman viikon Suomen vierailun jälkeen paluu omaan nomadielämään tuntui tervetulleelta, samoin kuin suuntaaminen kohti lämpimämpiä leveyspiirejä. AirBalticin lähettiläinä meillä oli käytettävissä maksuttomia lentoja, joten ihan ensimmäiseksi hypähdettiin Latvian pääkaupunkiin Riikaan muutamaksi päiväksi. Koska airBalticin päämaja on Riian kenttä, sitä kautta tuli ambassador-vuoden aikana lennettyä vuoden aikana useampaan otteeseen. Riika on kyllä viihtyisä kaupunki, josta löytyy turistien suosiossa olevan vanhan kaupungin lisäksi myös paljon muuta mielenkiintoista, kuten komeaa art nouveau -arkkitehtuuria ja erinomaista pienpanimo-olutta. Majoituttiin Riiassa edulliseen Latberry hostelliin, jossa ollaan sittemmin yövytty aina kun ollaan kaupungissa, erittäin kiva majapaikka suurine, tyylikkäine huoneineen.

Riiasta löytyy useita hyvia pienpanimoita, Alimikis, Riika, Latvia | Elämää Nomadina blogi
Pienpanimo-olutta Alkimis-panimon ravintolassa Riiassa

Portugali oli meille yksi harvoja läntisen Euroopan maita missä ei oltu koskaan käyty (jos yhtä välilaskua ja lyhyttä Lissabonin kierrosta sen aikana ei lasketa), joten nyt oli aika korjata tämä vääryys. Aloitettiin tutkimalla pääkaupunkia ja sen lähiseutuja nauttien lämpimästi paistavasta auringosta, tosin väliin mahtui kyllä myös koleita sadepäiviäkin, ja ne käytettiin töitä tehden. Majoituttiin Lissabonin lisäksi läheisessä Paco de Arcosin kaupungissa, sekä Tagus-joen toisella puolella Amorassa, osaksi siksi että nähtäisiin muutakin kuin Lissabon, osaksi siksi että pienemmistä paikoista löytyi paremmin nomadin kukkarolle sopiva majoituksia kuin pääkaupungista.

Lissabon, Portugali | Elämää Nomadina blogi
Lissabonin korea Praça do Comércio -aukio

Huhtikuun lopulla haettiin Nomadorin kautta house sitting -paikkaa maaseudulta Lissabonista koilliseen. Kyseessä ei itse asiassa ollut ihan perinteinen talonvahtikeikka, vaan pikemminkin vierastalon testauskäyttö, mikä kyllä meille sopi vallan mainiosti. Tiluksille hiljattain muuttaneella pariskunnalla oli siis päätalon lisäksi erillinen vierastalo, jota he olivat varustelemassa vieraskäyttöön tai Airbnb:n kautta välitettäväksi, ja halusivat ensin ”vuokralaiset” testaamaan miten kaikki toimii ja mitä pitäisi vielä ottaa huomioon tai korjata. Tykättiin sekä talosta että sen omistajista ja heidän lemmikeistään, ja vierailu venähti yli viikon mittaiseksi. House sitting -alustojen kautta voi kyllä tulla eteen vaikka minkälaista, ja oikeastaan varmaan tämän pestin myötä ymmärrettiin, että house sitting voisi olla mahtava mahdollisuus asua erilaisissa paikoissa ja päästä tutustumaan paikalliseen elämänmenoon. Sittemmin talo- ja lemmikkivahtihommissa onkin viihdytty useammassa maassa, ja siitä on tullut ensisijainen majoitusmuoto ainakin silloin, kun halutaan pysähtyä pidemmiksi ajoiksi ja keskittyä töihin.

Portugalin maaseudulla | Elämää Nomadina blogi
Maalaismaisemissa Portugalissa

Mitä pidit tästä jutusta?

Klikkaa tähtiluokitusta

Keskiarvo 5 / 5. Arvioita annettu: 2

Koska tykkäsit tästä jutusta...

...haluatko seurata meitä myös SoMe:ssa?

Ikävää että et pitänyt tästä jutusta...

... miten voisimme kehittää sisältöä?

Haluatko saada tiedon uusista jutuista ja artikkeleista? Liity tilaajaksi!
Jaa kavereillekin jos tykkäsit

Herättikö tämä juttu ajatuksia? Jätä kommentti ja osallistu keskusteluun!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa ilmoitukset!
Tilaa ilmoitukset sähköpostiisi ja pysy mukana nomadielämän pyörteissä!
Lähetämme sinulle viestin aina, kun uusi juttu tai artikkeli julkaistaan.