Elämää nomadina

House sitting – mitä se on?

Aiheet: House sitting

House sitting, eli talon- tai lemmikkien vahtina toimiminen, tarkoittaa nimensä mukaisesti sitä, että asutaan määräaikaisesti jonkun kotona, huolehtien talosta ja mahdollisesti myös siellä asuvista lemmikeistä. Talon omistajat ovat tänä aikana pois kotoa, yleensä lomamatkalla tai toisella asunnollaan. House sitting on vaihtotaloutta, jossa raha ei vaihda omistajaa, vaan talon isännät saavat maksutta turvallisuutta omaisuudelleen ja hoitajan lemmikeilleen, ja puolestaan talonvahdit, eli sitterit, saavat asua isäntien kodissa maksutta. Talonvahtikeikkojen tyypillinen pituus on viikon tai parin verran, mutta sittereitä voidaan hakea myös ihan pariksi päiväksi tai useammaksi kuukaudeksi, jopa vuodeksi kerrallaan.

Elämää Nomadina - 1650287465299

House sitting on aivan loistava vaihtoehto digital nomadeille ja muille pitkään matkustaville ja reissun päältä työskenteleville. Talonvahtiminen, erityisesti jos hoidettavana on myös lemmikkejä, toisaalta sitoo sitterin olemaan paljon paikalla kodissa, joten se ei välttämättä ole houkutteleva vaihtoehto lyhyille lomareissuille. Talonvahdin ottaminen vaatii kovaa luottamusta sitterin rehellisyyteen, tunnollisuuteen ja pätevyyteen, jotta voi olla varma, että talossa oleva omaisuus ja tietysti rakkaat lemmikit ovat turvassa ja hyvissä käsissä. Talonvahtikeikkoja sovitaan jonkin verran ihan Facebook-ryhmissä, mutta yleisin ja turvallisin vaihtoehto on käyttää tarkoitukseen kehitettyjä alustoja, joissa sittereillä on verifioidut profiilit ja arvostelut edellisistä talonvahtikeikoista.

Koiravahteina Kyproksella | House sitting | Elämää nomadina blogi
Koirienulkoilutusreissulla Kyproksella

Me tehdään paljon talonvahtikeikkoja tietysti siksi, että se säästää majoituskustannuksissa, mutta myös siksi, että sitä kautta voi olla vähän pidempään paikoillaan ja päästä osaksi paikallista yhteisöä. Sitterinä pääsee myös asumaan ihan oikeaan kotiin ja käyttämään yleensä hyvää keittiötä. Esimerkiksi lyhytaikaisessa vuokrakäytössä olevissa asunnoissa keittiöt ovat usein huonosti varusteltua ja muutenkin kalustus ja asumismukavuus voi olla vähän sinne päin. Olemme molemmat myös hyvin eläinrakkaita, joten aina välillä on mahtavaa päästä rapsuttelemaan ja ulkoiluttamaan koiria tai rakentamaan kaveruutta kissojen kanssa. Talonvahteja käyttävät paljon itse ulkomailla asuvat henkilöt, eli expatit, joilla usein on varsin hienoja asuntoja. House sitting -keikkaan voikin siis kuulua esimerkiksi asuminen hulppeassa vierashuoneessa tai vaikkapa oma uima-allas tai kuntosali. Olen nähnyt sittereitä haettavan myös esimerkiksi ranskalaiseen linnaan ja luksus-veneeseen. Toisinaan pestit ovat helppoja ja vaativat lähinnä paikalla olemista, joskus taas useammasta lemmikistä ja puutarhasta huolehtiminen vaatii useamman tunnin päivittäisen panostuksen.

Elämää Nomadina - Nomad House Sitters in Gandia Spain 0008
Koiravahtina Espanjan Valenciassa

Tähän mennessä olemme olleet talonvahteina Portugalissa, Kyproksella, Saksassa, Ranskassa, Meksikossa ja USAssa, ja perustimme hiljattain myös oman nettisivun house-sittaamisen ympärille. Talonvahtimisesta on tullut maailmassa varsin suosittua, ja kilpailu erityisesti pidemmistä sitter-keikoista on usein kovaa. On siis tärkeää osata markkinoida itseään, ja luonnollisesti kaikki keikat tulee hoitaa niin hyvin, että omistaja ja lemmikit ovat tyytyväisiä ja puutarha ja huonekasvit hyvissä voimissa isäntien palatessa. Hyvin hoidetusta house sitista saa mukaansa suositukset, ja ehkäpä myös kutsun tulla myöhemmin uudestaan talonvahdiksi, jos aikataulut sopii. Parhaassa tapauksessa talonvahtihommien kautta saa uusia kaksi- ja nelijalkaisia ystäviä ympäri maailman!

Elämää Nomadina - 1650287465317

Kiinnostaisiko sinua toimia talonvahtina? Liity Trusted Housesittersiin (tämän linkin kautta saat jäsenyydestä alennusta ja myös me saadaan alennusta vuosimaksusta) ja tutustu tarjontaan. Avoimia paikkoja voi selata ilman jäsenyyttä, mutta tarkemmat tiedot kohteista näkevät vain palvelun jäsenet.

Tutustu myös vinkkilistaukseemme aloitteleville housesittereille – kuinka pärjätä kilpailussa ja päästä haluamiinsa house sitting -paikkoihin!

Mitä pidit tästä jutusta?

Klikkaa tähtiluokitusta

Keskiarvo 4.3 / 5. Arvioita annettu: 9

Koska tykkäsit tästä jutusta...

...haluatko seurata meitä myös SoMe:ssa?

Ikävää että et pitänyt tästä jutusta...

... miten voisimme kehittää sisältöä?

Haluatko saada tiedon uusista jutuista ja artikkeleista? Liity tilaajaksi!
Jaa kavereillekin jos tykkäsit

Herättikö tämä juttu ajatuksia? Jätä kommentti ja osallistu keskusteluun!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa ilmoitukset!
Tilaa ilmoitukset sähköpostiisi ja pysy mukana nomadielämän pyörteissä!
Lähetämme sinulle viestin aina, kun uusi juttu tai artikkeli julkaistaan.