Elämää nomadina

Elämää Nomadina -podcastissa kerrataan syksyn 2022 automatkaamme Turkissa, käydään läpi reissukohteet ja annetaan vinkkejä muille maahan matkaaville.

Elämää Nomadina podcastin aiheena on tällä kertaa pankki- ja vakuutusasiat - minkälainen matkavakuutus sopii nomadielämään ja mitä pitkään reissaavan on hyvä huomioida esimerkiksi luottokorttien käyttämisessä ja valuutan vaihtamisessa.

Viisi vuotta sitten heittäydyimme uuteen elämään nomadina maailmalla - tässä podcast-jaksossa pohdiskellaan, miten suhtautumistamme matkailuun, yhteiskuntaan ja elämään ylipäätään on muuttunut, ja joko jatkuva muutos kyllästyttää?

Serbiassa toukokuussa 2022 äänitetty podcast-jakso, jossa puhutaan house-sittingista, eli talo- ja eläinvahtina toimimisesta ja jaetaan kokomuksia ja vinkkejä house-sitteriksi haluaville.

Näistä levyistä en luovu haastattelu YLE1:llä

Barcelonan seudulla äänitetty podcast-jakso, jossa kerrataan reissutarinaa viime kuukausilta ja kurkistetaan myös hieman tulevaan.

Elämää Nomadina podcastissa aiheena käsityöläisoluet ja pienpanimot. Olemme olleet hyvin kiinnostuneita aiheesta jo pitkään ja vierailleet panimoilla eri maissa, sekä maistelleet pienpanimoiden tuotteita muun muassa Hondurasin viidakossa, New Yorkin Bronxissa ja Moldovan Chisinaussa.

Tervetuloa pitkästä aikaa Elämää Nomadina podcastin pariin! Tässä jaksossa ollaan Sevillassa ja kertoillaan kuulumisia Espanjan Andalusiasta, jossa ollaan vietetty koko alkuvuosi, ja puhutaan myös koronatilanteesta ja sen vaikutuksista matkustamiseen Espanjassa.

Paljonko maksaa elämä ja matkustaminen ulkomailla? Minkälainen budjetti meillä on ja paljonko me tienataan, vai katetaanko kulut säästöillä? Pappa betalar?

Kolmen ja puolen kiertolaisvuoden jälkeen palataan hetkeksi aikaan ennen nomadiksi heittäytymistä. Tässä jaksossa pohdiskellaan, miten ja miksi meistä tuli diginomadeja, ja mikä kaikki elämässä on muuttunut irtioton ja ”normaalin elämän” taakse jättämisen jälkeen.

Vuonna 2017 alkaneen nomadielämän Euroopan osuudet on taitettu suurimmaksi osaksi omalla autolla. Tässä jaksossa kerrataan automatkan vaiheita ja puhutaan siitä, minkälaisia haasteita pidempään autolla matkaaminen tuo tullessaan.

Podcast: Corona Special

Ranskan lockdownin myötä Elämää Nomadina podcastin kolmannen jakson teemana on korona. Stay safe, stay home – no niinpä niin, helpommin sanottu kuin tehty niille, joiden elämä on tien päällä, eikä kotia ole.

Elämää Nomadina podcastin toisessa jaksossa pureudutaan maailmanmatkaajien asumismuotoihin, erityisesti house sittingiin eli talon- ja lemmikkivahtina toimimiseen. Mikä mahtaakaan olla tärkein peruste majoituksen valinnassa?

Tuore Elämää nomadina -blogi saa rinnalleen podcastin. Ensimmäisessä jaksossa avataan termiä digital nomad, pohdiskellaan nomadielämän haasteita ja käydään läpi mitä me täällä maailmalla oikein tehdään työksemme.

Tilaa ilmoitukset!
Tilaa ilmoitukset sähköpostiisi ja pysy mukana nomadielämän pyörteissä!
Lähetämme sinulle viestin aina, kun uusi juttu tai artikkeli julkaistaan.