Elämää nomadina

Nomadit Anne ja Toni

Elämässä pitää olla unelmia, mutta myös tahtoa toteuttaa niitä! Me jätimme kahdeksasta neljään elämän Suomessa, jotta voisimme olla vapaita matkustamaan maailmalla ja kokeilemaan siipiä paikkariippumattomana yrittäjänä. Näillä sivuilla jaamme tarinoita kiertolaisuudesta maailmalla, pohdintoja yrittämisestä ja ulkosuomaisuudesta, reissukertomuksia unohtamatta. Lue lisää meistä alta, ja tutustu myös muihin blogeihimme!

Matkustaminen on ollut meidän juttu jo pitkään – ensimmäinen ulkomaanmatka yhdessä tehtiin vuonna 2005. Ennen nomadiksi hyppäämistä käytimme käytännössä kaikki mahdolliset lomapäivät ja ylityövapaat ulkomaanmatkoihin, ja käytyjä maitakin kertyi 12 vuoden lomareissujen aikana liki 60. Näillä matkoilla tuli nähtyä ja koettua monenlaista, mutta vain muutaman viikon mittaiset matkat tuntuivat aina jäävän vajaaksi, ja jossain vaiheessa huomattiin, että uusi reissu oli suunnitteilla jo ennen kuin edellinen oli päättynyt. Lomien välillä vakituiset työpaikat ja lukuisat harrastukset pitivät tiukasti kiinni aikataulutetussa arjessa, joka alkoi jossain vaiheessa tuntumaan puuduttavalta. Siis sellaiselta vähän ahdistavalta ”sitten kun on aikaa” -elämältä, jossa kuitenkaan ei pahemmin hengähdystaukoja näy ennen eläkeikää.

Haave pidemmästä irtiotosta, esimerkiksi vuoden reissusta eli pitkään, mutta muuttui jossain vaiheessa vielä tavoitteellisemmaksi, hypyksi pois Suomesta ilman paluulippua. Vuoden 2017 alkuun mennessä oli syntynyt päätös irtisanoutua töistä, perustaa yritys, myydä kaikki omaisuus ja aloittaa uusi elämä. Kesällä 2017 suljettiin asunnon ovi ja käännettiin auton keula etelään – ja siitä asti ollaan oltu kiertolaisina tien päällä. Välillä pyöritään ympäri Eurooppaa omalla autolla, toisinaan taas seikkaillaan kauempana merten takana, ja missä ollaankin, tutustutaan ympäristöön juoksutossut jalassa. Työt meillä kulkee koko ajan mukana, joten mistään varsinaisesta lomailusta tässä nomadielämässä ei ole kysymys, vaikka toki yritetään toisinaan keskittyä enemmän siihen itse reissaamiseen.

Korona on hidastanut reissutahtia, ja viime aikoina on sen vuoksi pysytelty Euroopassa, mutta tien päällä kuitenkin, pääasiassa retkipakulla matkaten. Nomadien reissupäiväkirjasta löydät tarinoita matkan varrelta, ja artikkelit-osiosta muun muassa pohdintoja nomadismista, yrittäjyydestä ja toimeentulosta ulkomailla.

Nomadit maailmalla | Elämää Nomadina blogi

Anne on blogin pääasiallinen kirjoittaja ja tuottaa sisältöjä myös asiakkaiden verkkosivuille. Diplomi-insinööri, jonka aiempi ura suuryrityksessä pyöri tilaus-toimitusketjun hallintaan liittyvissä tehtävissä. Seikkailunnälkäinen vaeltaja, joka nauttii reissujen suunnittelemisesta ja uusiin kohteisiin tutustumisesta. Tykkää reissaamisen lisäksi muun muassa juoksemisesta, punaviinistä, ruuasta, lukemisesta, nukkumisesta ja lemmikeistä, erityisesti koirista.

Toni on pitkän linjan yrittäjä ja ohjelmistoinsinööri, joka suunnittelee ja rakentaa verkkosivuja asiakkaille ja opettelee siinä sivussa aina jotain uutta. Ottaa suurimman osan blogien kuvista ja kirjoittaa toisinaan erityisesti yrittäjyyteen liittyvistä teemoista. Haluaa kohdata matkoilla uusia ihmisiä ja keskustella maailmanmenosta. Tykkää kahvista, pienpanimo-oluista, urheilemisesta, hyvän (tulisen) ruuan kokkaamisesta ja syömisestä sekä viinistä.

muut Meidän blogit ja sivustot

FinnsAway on englanninkielinen matkablogi, jota ollaan kirjoitettu nomadielämän alusta saakka. Blogin pääpaino on matkakohteita esittelevissä postauksissa sekä pienellä budjetilla matkustamisessa. Blogissa on paljon myös vaeltamiseen ja muuhun ulkoilmaelämään liittyviä juttuja sekä runsaasti kuvia niin kaupunkikohteista kuin luontomatkailustakin.

Craft Beer Nomads on syksyllä 2020 julkaistu käsityöläisoluisiin keskittyvä englanninkielinen sivusto.  Craft beer blogissa kirjoitetaan olutkulttuureista eri puolilla maailmaa ja esitellään pienpanimoita ja herkullisia olutlöytöjä eri maista. Missä ikinä matkataankin, pyritään aina tutustumaan myös olutkulttuuriin ja vierailemaan paikallisilla pienpanimoilla, sekä tietysti maistelemaan paikallisia oluita.

NomadHousesitters on tuore englanninkielinen sivusto koti- ja lemmikkivahtihommiin liittyen. Sivuilla kerrotaan meistä lemmikkivahteina ja jaetaan postauksia erilaisista house sitting pesteistä sekä annetaan vinkkejä aiheesta kiinnostuneille. Sivustolta löytyy myös alennuskoodit house sitting -palveluihin, joiden kautta voi joko etsiä sopivia paikkoja tai vahteja omalle kodille ja lemmikeille.

Swingood on verkkosivujen suunnitteluun ja sisällöntuotantoon keskittyneen yrityksemme kotisivu. Verkkosivujen toteuttamisen ja hakukoneoptimoinnin lisäksi autamme (suomalaisia) yrityksiä muun muassa markkinoinnissa ja graafisen ilmeen luomisessa. Swingoodin toimisto voi siis sijaita melkein missä vain, mutta palvelemme asiakkaita aina luotettavasti ja sovitussa aikataulussa.

Tilaa ilmoitukset!
Tilaa ilmoitukset sähköpostiisi ja pysy mukana nomadielämän pyörteissä!
Lähetämme sinulle viestin aina, kun uusi juttu tai artikkeli julkaistaan.