Elämää nomadina

Koronapäiväkirjat: Koiravahdiksi Espanjaan joulukuussa 2020

Haluatko saada tiedon uusista jutuista ja artikkeleista? Liity tilaajaksi!
Jaa kavereillekin jos tykkäsit

10 kommenttia “Koronapäiväkirjat: Koiravahdiksi Espanjaan joulukuussa 2020

  1. Kiitos Sari! Onhan tämä meidän nykyinen arki aika erilaista kuin mitä aiempi elämä Suomessa oli, ja harppaus edellisistä töistä oli meilläkin todella suuri. Erilaisia verkossa ja etänä tehtäviä töitä on onneksi nykyään moneen lähtöön, ja diginomadin “uralle” päätyy ihmisiä tosi erilaisilla (ammatillisilla) taustoilla.
   Ja siis kyllä, nyt korona-aikaan tämä “matkustaminen” on ollut melko kummallista. Kaupungeissa ja kylissä on ollut tosi hiljaista, ja pidemmillä siirtymillä tiet on olleet miltei tyhjiä. Tosin juuri nyt elämä on alkanut ainakin täällä Andalusiassa selvästi vilkastumaan, kun tartuntamäärät on laskussa ja rajoituksia puretaan.

  1. Kaikenlaista ihanaa karvaturria tässä on jo ehtinyt tulla vastaan, ja koirista on saanut myös hirmu kivoja lenkkeilykavereita. Joskus luulin, että en ole niin kissaihmisiä, mutta tarkemmin ajatellen, taidan sitten kuitenkin olla :D.
   Tämä Etelä-Euroopan talvien kylmyys pitää tosiaan varmaan itse kokea että sen oikeasti ymmärtää – vaikka päivät onkin yleensä kauniita ja aurinkoisia, niin ei se mitenkään riitä lämmittämään ja sisätilat voi pahimmillaan olla ihan järkyttävän kylmiä.

 1. Kiva lukea teidän reissukertomuksia. Tässä jutussa kiinnosti erityisesti tuo Andalusian itäosa, joka on itselleni ihan vierasta aluetta vaikka jonkun verran Andalusiaa on tullut kierrettyä. Näytti siltä, että lenkkeilymaastot olivat kunnossa 🙂 Kyllä se tuo Andalusian talvi voi olla viheliäinen erityisesti vuoristoalueilla. Voin hyvin ymmärtää, että ilman lämmitystä alkaa kylmyys kalvaa. Onneksi yleensä aurinko lämmittää päiväaikaan.

  1. Kiva kuulla! Tuonne Andalusian itäisimpiin kolkkiin ei varmaankaan moni eksy ainakaan lomamatkojen merkeissä, mutta sieltäkin tosiaan löytyy varsin nättejä maisemia ja kyliä. Ja lenkkeilymaastoissa riittää haastetta kun suuntaa ylös rinteitä 🙂 Talven kylmyys tuntui tosiaan luissa ja ytimissä, mutta ilmeisesti on hyvin normaalia, ettei juuri minkäänlaista lämmitystä ole (tai sähkölämmitystä ei sen kalliin hinnan takia haluta käyttää), ja sisällä sitten kökötetään talvella toppatakit päällä. Hrr.

 2. Kiitos mielenkiintoisesta kirjoituksesta! Me emme ole harrastaneet kissa-tai koiravahtina olemista, mutta me olemme saaneet tutustua eurooppalaiseen asumiseen harrastamalla asunnonvaihtoa. 16 kertaa olemme vaihtaneet joko samanaikaisesti tai niin, että vieraat ovat meillä elokuussa, me karussa sukulaisissa ja me taas esimerkiksi loka-marraskuussa tai alkukeväästä. Paras vaihto oli syys-lokakuussa 2019 kuukausi Sveitsissä omakotitalon ikkunoita vahtimassa, kun isäntäväki lomaili Madagaskarilla eikä tullut meille ollenkaan. Periaatteessa me ajamme autolla Aurinkorannikolle hitaasti, pari viikkoa suuntaansa, nauttien maisemista ja pikkukaupungeista. Näillä siirtymisillä kuitenkin yövymme airBnb:n tai edullisten hotellien hoivissa.
  Juha

  1. Tuo asunnonvaihto on varmasti myös mahtavaa, ja en ollut ajatellutkaan, että sitä ei ole välttämätöntä tehdä samaan aikaan päikseen vaihtaen.
   Road tripeissa on normaalista parasta juuri tuo hidas matkantekeminen ja matkan varrella pysähteleminen – nyt korona-aikaan joutuu valitettavasti etenemään huomattavasti suoraviivaisemmin. Toivottavasti kesällä liikkuminen olisi jo vähän vapaampaa.

 3. Tuosta saa tosiaan usein kuulla, että usein Espanjassa ulkolämpötilan laskiessa lähelle 0-astettam on talojen sisällä oikeasti erittäin kylmä. Minkälaisista lämpötiloista tuolloin puhutaan? Pyreneet on jäänyt itselleni vähän vieraaksi, en ole siellä koskaan käynyt enkä kovin kauaa ole sinne osannut halutakaan lähteä käymään. Nyt viime aikoina sekin on alkanut patikkakohteena kiinnostamaan.

  1. Riippuu tietysti todella paljon talosta ja rakenteista, mutta meillä siis tuo talo oli pinta-alaltaan suuri, ja vaikka takalla iltaisin saatiin ihan mukavasti lämpöä olohuoneeseen, se ei juurikaan varannut. Makkaria lämmitettiin kaasulämmittimellä ennen nukkumaanmenoa niin siellä tarkeni, mutta keittiössä oli kylmimpinä aamuina lämmöt varmaan kymmenen asteen tietämissä, ja ikkunoiden vuotamisen oikein tunsi.
   Ja Pyreneitä voin lämpimästi suositella, patikkareittejä löytyy moneen makuun ja maisemat on upeita!

Herättikö tämä juttu ajatuksia? Jätä kommentti ja osallistu keskusteluun!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Tilaa ilmoitukset!
Tilaa ilmoitukset sähköpostiisi ja pysy mukana nomadielämän pyörteissä!
Lähetämme sinulle viestin aina, kun uusi juttu tai artikkeli julkaistaan.