Elämää nomadina

Koronapäiväkirjat: Lähimatkailua ja lockdown-elämää Ranskassa

Haluatko saada tiedon uusista jutuista ja artikkeleista? Liity tilaajaksi!
Jaa kavereillekin jos tykkäsit

16 kommenttia “Koronapäiväkirjat: Lähimatkailua ja lockdown-elämää Ranskassa

 1. Yleensä en ole ajatellut tuollaisia “pikkukyliä” potentiaalisena matkustuskohteena, mutta kun tarkemmin ajattelee, niin se voisi olla oikeastaan varsin mukava reissu kierrellä tuollaisia paikkoja ilman kiirettä. Ja tässä tapauksessa ne myös näyttävät varsin hienoilta. Tuollainen viinikellari olisi myös todella kivaa päästä näkemään, en vastaavassa taida olla koskaan käynyt. Viini itsessään ei kiinnostaisi, mutta kellari olisi mukavaa nähdä.

  1. Joo pienemmät kylät voi helposti jäädä varjoon reissusuunnitelmia tehdessä, mutta jos on aikaa, niin kaikenlaisia löytöjä voi kyllä tehdä. Tuo Perigord Noirin alue oli itselle ihan uusi tuttavuus, ja kerrassaan upea! Parhaitenhan nämä toimii road tripin merkeissä kiertelyyn, toki joskus on tullut tehtyä myös kivoja päiväretkiä lähiseudun pienempiin kohteisiin kaupunkilomalta ihan julkisilla kulkuneuvoilla.

 2. Nuo viehättävät pikkukylät ovat upeita. Road trippaillessa tämmöisiä olisi tietysti mahdollisuus nähdä hyvinkin! Meillä on vain monesti niin vauhti päällä ja nokka kohti seuraavaa määränpäätä, ettei olla selvästi läheskään riittävästi käyty kiertelemässä pikkupaikkoja.

  Näissä kohteissa kiinnostaisi myös eritysesti ruoka. Voisi kuvitella, että pienen kylän ikivanha ja idyllinen ravintola on kypsynyt tarjoamaan ikimuistoisia makuelämyksiä!

  1. Tunnistan hyvin tuo vauhti päällä seuraavaan kohteeseen -meiningin omiltakin reissuilta 😀 Yksi tämän nykyisen elämäntavan ehdottomia etuja on matkustamisen (elämän?) hitaus, eli jää aikaa kulloiseenkin “sijoituspaikkaan” ja sen lähiseutuihin tutustumiseen. Ja kyllä, paikalliset ruokaelämykset todellakin sopisi tähän pikkukylissä seikkailemisen konseptiin! Viimeaikoina ravintolakäynnit on sattuneesta syystä olleet ihan minimissä, mutta josko joskus lähitulevaisuudessa palattaisiin normaalimpaan elämään senkin suhteen…

 3. Todella mukava kokemus näin korona-aikojen keskellä. Rakastan erilaisia matkailuvaihtoehtoja ja majoitusmuotoja ja itse teemme paljon/mahdollisuuksien mukaan kodinvaihtoa. Tämä talonvahtihomma on kiinnostanut myös pitkään ja se on todella kätevä ja ihana tapa myös matkailla. Varmasti rentouttavaa olla maaseudun rauhassa tällaisina aikoina, sillä se varmasti antoi tiettyä vapautta omaan olemiseen kuitenkin (vaikka rajoitukset siis tiukat olikin). Omalla kohdalla kaiken pitää olla kävellen tai julkisilla kulkupeleillä saavutettavissa, sillä en omista ajokorttia enkä liiemmin voi siis ajaa, mutta näiden puitteissa maaseutukylät houkuttelevat ehdottomasti! Teidän seuraavia matkakertomuksia odotellessa. 🙂

  1. Juuri näin, mietittiinkin tuolla Ranskassa moneen otteeseen, että meillä kävi todella hyvä tuuri tuon talonvahtipaikan suhteen! Maaseudun rauhassa ei tosiaan paljon korona häirinnyt elämää, vaikka lockdown olikin päällä. Oma auto antaa tietysti paljon enemmän vapautta liikkumiseen ja paikan valintaan, mutta paljonhan noita talonvahtipaikkojakin on myös ihan julkisilla saavutettavissa paikoissa. Mullakaan muuten ei ole korttia, eli meillä ei tarvitse arpoa kumpi ajaa ja kumpi katselee maisemia 😀

 4. Ihania ranskalaiskyliä! Ja kätevä tuo Trusted Housesitters-palvelu, pitääpä tutustua siihen enemmän.

  Ranskassa onkin olleet tiukat liikkumisrajoitukset. Täällä Turkissa oli keväällä myös iäkkäämmät ihmiset sekä lapset ja nuoret suljettuna pitkän aikaan koteihinsa, muita liikkumisrajoitukset koskivat vain lähinnä viikonloppuisin ja juhlapyhinä. Nytkin täällä on ulkonaliikkumiskielto öisin (klo 21-05) ja viikonloppuisin, mutta viikonloppuisin saa käydä lähimmässä kaupassa eikä lupalappuja tarvitse täytellä. Onneksi täällä toimivat hyvin myös kotiinkuljetuspalvelut sekä ruoan että ruokaostosten suhteen.

  1. Nuo kylät oli todella ihastuttavia, ja niiden vanhat talot voisivat varmaan kertoa monta tarinaa menneistä ajoista!

   Tämä rajoitusviidakko alkaisi jo pikkuhiljaa riittämään, mutta eipä tässä auta kuin odotella aikoja parempia. Nuo kotiinkuljetuspalvelut ovat varmasti olleet tärkeässä roolissa eri maissa. Toisaalta huolettaa varsinkin jo muutenkin yksinäiset, yksin asuvat ikäihmiset, jotka ovat olleet kuin kotinsa vankeja jo todella pitkään. Toivottavasti kaikilla olisi edes joku, joka pitää säännöllisesti yhteyttä.

 5. Tätä olen tässä vähän pohtinut, että jos vaikka riskiryhmäläinen puolisoni tässä kohta saisi rokotteen, niin haluaisimmeko sittenkään lähteä vielä maailmalle, jossa nuo lockdownit voivat olla ihan toista luokkaa kuin Suomessa, jossa käytännössä poislukien teatterit ja näyttelyt voi elää melkein normaalia elämää: ravintolat ovat auki ja yksityiset kuntosalit ja löytyypä niin yksityisiä uimahallejakin ihan kohtuuetäisyydellä pääkaupunkiseudulta.

  1. Hyvää ja aiheellista pohdintaa. Vähintäänkin pitää valita matkakohde huolellisesti, ja siitä huolimatta voi tietysti tulla ikäviä yllätyksiä kesken matkan. Tilanteet tuntuu muuttuvan todella nopeasti, ja tosiaan, toisin kuin Suomessa, rajoitukset ovat monissa maissa todella tiukkoja ja jopa uuteen lockdowniin voidaan mennä nopeasti. Tämä meidänkin “maailmalla reissaaminen” on jo puolisen vuotta ollut hyvin pitkälti eristyksissä elämistä, ja esimerkiksi ravintolakäynnit voi laskea yhden käden sormilla. Nautitaan tietysti auringosta ja erilaisista maisemista ja paikan vaihtamisesta aina välillä, mutta ei tätä nyt miksikään varsinaiseksi matkaluksi voi kutsua. Parempia aikoja odotellessa.

 6. Onpa ihastuttavan näköisiä paikkoja. Voin hyvin kuvitella, miten ihanaa oli kierrellä tuolla vanhoissa kaupungeissa ja kylissä. Suuri harmi varmaan nuo koronarajoitukset. Tosin jutun perusteella hyvinhän tuosta näytitte selvinneen. Maaseudulla varmaan vähän helpompaa.

  1. Kyllähän tuo lockdown tietysti harmitti, kun vielä muutama “lähimatkailupäivä” olisi ollut suunniteltuna, ja sitten yhtäkkiä kaikki olikin kiellettyä. Mutta joo, eipä meillä sinänsä tosiaan ollut tuolla maalla mitään hätää tai huolta.

  1. Näinpä, auto on toki helpoin tapa liikkua kylien välillä, mutta parasta antia on kuljeskella kävellen pitkin ikivanhoja katuja ja portaikkoja, joiden vierustoilla talot kiipeävät ylemmäs ja jopa nojailevat kallionseinämiin. Siinä voi sitten samalla helposti kuvitella, miten samoja kivikujia pitkin on joskus keskiajalla karautettu ylös linnalle hevosilla.

Herättikö tämä juttu ajatuksia? Jätä kommentti ja osallistu keskusteluun!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Tilaa ilmoitukset!
Tilaa ilmoitukset sähköpostiisi ja pysy mukana nomadielämän pyörteissä!
Lähetämme sinulle viestin aina, kun uusi juttu tai artikkeli julkaistaan.