Elämää nomadina

Tour du Mont Blanc -vaellus ja Ranskan Annecy elokuussa 2020

Haluatko saada tiedon uusista jutuista ja artikkeleista? Liity tilaajaksi!
Jaa kavereillekin jos tykkäsit

12 kommenttia “Tour du Mont Blanc -vaellus ja Ranskan Annecy elokuussa 2020

 1. Raskaalta kuulostava patikka kyllä. Useimmiten me tosiaan preferoidaan (pitkiä) päiväpatikoita ja näin se varmaan on kyllä jatkossakin. Torres del Paine Chilessä ei kovin hyvin sovellu päiväpatikointiin, niin siellä tuli vietettyä useampi yö. Toisaalta se on varmaan yksi parhaiten mieleen jäänyt patikka ja nimenomaan positiivisessa mielessä. Ja tuo sään huomioon ottaminen on kyllä keskeistä, nimittäin se tosiaan muuttuu kyllä Alpeilla usein nopeasti ihan päiväpatikoinninkin aikana.

  1. Torres del Paine ja eteläinen Chile muutenkin on mun haavelistalla, kuvat sieltä on upeita, ja patikkareitit epäilemättä myös! Onko teidän blogiin tulossa juttua Torres del Painesta? Päiväpatikatkin on vallan jees, mutta vuoristoihin suunnittelen mieluummin pidempiä reittejä, koska pitkänkään päiväpatikan aikana ei ehdi kovin paljon muuta, kuin kavuta ensin ylös ja palata sitten alas. Ellei sitten käytä apuna hissejä ja/tai busseja, mutta sekään ei aina ole mahdollista (tai on turhan kallista).

 2. Todella huikea reitti, ja tietysti kokonaisuudessaan jo melkoinen urakka kierrettäväksi! Alpeilla tosiaan sää sanelee, onko patikointipäivät milllaisia. Kyllähän tuolla auringossa on upea patikoida eikä korkeuserotkaan tunnu niin pahalta. Mutta sateen ja kylmyyden koittaessa homma käykin jo ihan työstä.

  Tuo reitti olisi kyllä varmasti kaiken vaivan arvoinen ja mahtava kokemuksena. Vaikka sitten niin, että ei ihan koko reittiä kulkisikaan.

  1. Voin kyllä suositella tuota reittiä – jos on aikaa niin ihan kokonaan, mutta lyhyemmät pätkätkin on tuolla aika helppo järjestää. Tuo meidän versio teltan ja kaiken muun majoittumiseen liittyvän tavaran kanssa, ja osin tosi pitkillä etapeilla, oli aika tiukka, mutta suurin osa tekee vaelluksen tuvissa yöpyen ja noin 15 km päivämatkoilla, jolloin se ei ole super-vaativa kokemattomallekaan. Tosin joo, säät vaikuttaa todella paljon, ja huonolla kelillä menee vähän maku koko hommasta, kun ne vuoristomaisematkin peittyy näkyvistä.

  1. Joo kyllä tuolla unohtui arkiset murheet ja pää sai tuulettua samalla kun kroppa rasittui. Vuoristomaisemissa todella on sitä jotain, ja parhaimmillaan ne yleensä juuri patikkareittien varrelta katseltuna.

 3. Torres del Painesta tulee ilman muuta juttua blogiin! Juttuja on jo luonnosteltu, mutta kuvia pitää vielä käydä läpi, sillä niitä on todella paljon. Katsotaan jos kevään mittaan ehdittäisi julkaisemaan noitakin juttuja. Me käytetään noita hissejä, jos niitä on. Hirmukalliita ne tosiaan ovat. Muutaman viikon matkalla ajan ollessa rajallinen näen sen kuitenkin järkevänä.

  1. Joo voin uskoa, että kuvien läpikäymisessä ja valitsemisessa on tekemistä!
   Meillä niissä hisseissä ehkä hinnan lisäksi tökkii myös se “liiallisen helppouden” ajatus, siis sellainen jääräpäisyys ja urheiluhenkisyys ilmeisesti vaivaa, että kun on patikoimaan lähdetty, niin ei mitään hissejä käytetä 😀 Päiväreissuille varsinkin hissit kuitenkin tosiaan voisi mahdollistaa monipuolisemman reittivalikoiman ja pidemmän pätkän vaellusta nimenomaan ylhäällä vuorilla.

  1. Upea se tosiaan on! Ilmeisesti moni tekee myös niin, että varaa TMB:n kulkemiseen viikon verran kahtena kesänä, ja patikoi puolikkaan kerralla. Voi olla ihan järkevää paitsi tekemään patikasta kevyemmän, myös mahduttamaan sen helpommin kesälomaan. Ja tosiaan, jos kulkee majalta majalle, kuten suurin osa tekee, päivämatkat pystyy pitämään lyhyempinä ja repun kevyempänä kuin teltassa majoittuessa.

  1. Kiitos! Alppeihin tutustumista ei voi kuin suositella, ja kohteitahan sieltä löytyy moneen makuun. Sekä tietysti noita upeita maisemia, mitä on ihan mahdoton vangita kuviin yhtä hienoina kuin miltä ne oikeasti näyttää. Ja Annecysta; tuo samankaltaisuuden fiilis tulee varmaan noista vanhaa keskustaa halkovista kanaaleista, mutta Annecyssa ei taas juurikaan näkynyt Alsacen alueelle tyypillisiä ristikkotaloja. Ja lisäksi sitten järvimaisema tuo oman erikoisuutensa.

Herättikö tämä juttu ajatuksia? Jätä kommentti ja osallistu keskusteluun!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Tilaa ilmoitukset!
Tilaa ilmoitukset sähköpostiisi ja pysy mukana nomadielämän pyörteissä!
Lähetämme sinulle viestin aina, kun uusi juttu tai artikkeli julkaistaan.