Elämää nomadina

Koronapäiväkirjat: Varsova ja paluu Ranskan Alsaceen heinäkuussa 2020

Jaa kavereillekin jos tykkäsit

6 kommenttia “Koronapäiväkirjat: Varsova ja paluu Ranskan Alsaceen heinäkuussa 2020

  1. Tuo olikin mielenkiintoista, että rajalla oli jonkinlainen tarkastus. Nimittäin kesällä parista kohtaa ylitettiin Saksan ja Itävallan raja, niin mitään tarkastuksia ei ollut. Muutenkin tuli suuresti elokuussa yllätyttyä, sillä rajoilla ei tosiaan muutenkaan mitään tarkastuksia ollut. Itävallan ja Slovenian raja taisi olla ainoa, jossa piti pysähtyä.

    1. Joo, en oikein tiedä mikä check point se oli, ei siis ollut edes varsinaisesti rajalla, vaan Saksan puolella vähän rajan jälkeen. Mitään muita tarkastuspisteitä ei olla nähty rajoilla tai muutenkaan, ei edes täällä Etelä-Espanjassa, missä on nyt provinssien väliset ja jopa kuntien väliset rajat “kiinni”.

    1. Joo Flixbus on varmasti edullisimmasta päästä, toki kannattaa aina vertailla kun hinnat vaihtelee jonkin verran. Myös samana päivänä eri aikaan lähtevissä vuoroissa voi olla isoja eroja, johtuen varmaan varattujen paikkojen määrästä. Tuo Varsova-Colmar maksoi meille 53 euroa per pää, kun varattiin ehkä kolme päivää etukäteen. Ja siis Colmar tosiaan on hurmaava, samoin kuin monet pienet, viinipeltojen ympäröimät kylät sen lähellä.

  2. Kiitos kirjoituksesta! On mielenkiintoista huomata, että samat ulkomaan kohteet vaikuttavat aivan uusilta, kun joku muu niitä silmäilee. Baltian maat, Varsova, Kroatia ja Colmar ovat tuttuja. Lähinnä olemme omalla autolla liikkeellä, mutta tuo bussimatka tuntui hinnaltaan kovin mielenkiintoiselta vaihtoehdolta. Odotan kovasti matkoja noihinkin kohteisiin koronan jälkeen.
    Juha

    1. Tuo on niin totta, että kun lukee toisten kirjoittamia juttuja itselle tutuista kohteista, tulee monesti ihmeteltyä, miten eri ne tavalla on itse kokenut, tai miten on vaikkapa jäänyt kokonaan näkemättä asioita, jotka toiset ovat voineet nostaa koko paikan kohokohdiksi. Mutta niin monet asiat tietysti vaikuttaa tähänkin. Esimerkiksi Colmaria en itse ensin osannut pitää oikein minään, kun se oli meidän näkökulmasta (kun asuttiin lähistöllä pikkukylässä ystävien talossa) ensisijaisesti “se kaupunki, jossa käydään ruokakaupassa” 😀

Herättikö tämä juttu ajatuksia? Jätä kommentti ja osallistu keskusteluun!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Tilaa ilmoitukset!
Tilaa ilmoitukset sähköpostiisi ja pysy mukana nomadielämän pyörteissä!
Lähetämme sinulle viestin aina, kun uusi juttu tai artikkeli julkaistaan.