Elämää nomadina

Koronapäiväkirjat: Uusia rajoituksia ja Andalusian rannikkoa

Haluatko saada tiedon uusista jutuista ja artikkeleista? Liity tilaajaksi!
Jaa kavereillekin jos tykkäsit

20 kommenttia “Koronapäiväkirjat: Uusia rajoituksia ja Andalusian rannikkoa

 1. Itse olen tehnyt viisi reissua Espanjan etelärannikolle golfin perässä, mutta on sitä tullut siinä sivussa onneksi nähtyä muutakin. Korona-ajan kuvat rannikolta loistaa rauhallisuutta ja hiljaisuutta, toivottavasti sielläkin saadaan tämä korona kuriin. Mielenkiintoista luettavaa elämä koiravahtina ja arjesta siellä Espanjassa. Oli oikein pakko googlettaa kartalta tarkalleen nuo mainitsemasi paikat, missä olette majoittautuneet.

  1. Roquetas de Marissa asuttiin ihan Playa Serenan golf clubin naapurissa, hiljaista oli sielläkin tänä talvena. Koronaluvut näyttäisivät täällä jatkavan laskemistaan, mutta voi olla että menee vielä melko pitkään, että provinssien ja autonomisten alueiden rajoja avataan. Pääsiäinen on normaalisti paikallisillekin vilkasta matkustusaikaa, kun mennään tapaamaan sukulaisia eri puolilla maata, mutta tuskin onnistuu sekään tänä vuonna.

 2. Kivoja nämä tein koirasitterijutut. Kiva tapa nähdä maailmaa. Tuolla Torroxissa ei ole tullutkaan käytyä, ainoastaan ajettua ohi. Nerja ja Frigiliana sen sijaan ovat tulleet tutuiksi. Onneksi teidän ei tarvinnut ihan kotiarestissa olla, vaan pääsitte jonkin verran liikkumaan.

  1. Sitteri-hommat sopii tähän elämäntyyliin aivan mahtavan hyvin, ja välillä kuljettavat sellaisiin paikkoihin, joihin ei muuten tulisi eksyttyä. Nyt korona-aikaan tämäkin homma on mennyt vähän vaikeaksi, mutta pyritään edelleen tekemään sittejä mahdollisimman paljon. Torroxin yläkylä on ihan nätti, joskin kalpeni Frigilianalle, josta on juttua seuraavassa postauksessa.

  1. Piti ihan googlata, ja tosiaan, nämä vihreät papukaijat, joita on useampaakin sorttia, ovat vieraslajeja jotka viihtyvät täällä etelärannikolla turhankin hyvin, vieden elintilaa muilta lintulajeilta. Söpöjä seurata, mutta haitallisia ainakin suurina populaationa.
   Rajoitukset alkavat onneksi nyt helpottamaan vähän, ja täytyy toivoa että tartuntamäärät myös pysyisivät alhaalla.

 3. Vaikka talvisin kaipaan etelän lämpöön ja valoisampiin maisemiin, niin nyt korona-aikaan oon kuitenkin itse mieluummin kotona kun kaikenmaailman rajoitukset vaikeuttaisi elämää vielä enemmän ulkomailla. Tavallaan tuo nomadielämä kiehtoo, mutta en tiedä olisko musta siihen kuitenkaan. Tykkään kuitenkin kotia sisustaa, enkä ehkä jaksaisi vaihtaa kämpästä toiseen usein. Mutta kiva että teillä homma toimii! 🙂

  1. Tämä aika on kyllä ikävää kaikille, ja meillä “kodittomilla” on aika paljon normaalia enemmän haastekerrointa tässä liikkuvassa elämäntavassa. Ei sillä että edes nyt mitenkään kaduttaisi nomadielämään hyppääminen, ja täytyy uskoa että maailma vielä palautuu edes jokseenkin entiselleen matkustamisen vapauden osalta. Ja siis joo, ei tämä jatkuva paikan vaihtaminen kaikille tietenkään sovi, ja toki moni säilyttää myös sen oman kodin ja asuu siellä osan vuodesta, tai muuttaa kahden kodin välillä pari kertaa vuodessa.

 4. Tämä – nämä koko ajan tilanteen mukaan muuttuvat säännöt ja rajoitukset. Jos vaikka kohta osaltamme rokotukset mahdollistaisivat matkailunkin joltain osin, niin riski siitä, että jos vaikka jonnekin pääsisi, niin sitten taas kaikki menisi kiinni, ei paljoa houkuttele lähtemään. Luultavasti myös lentoyhteydet taitavat elää tilanteen mukaan, eli sekään, että pääsisit lähtemään tai palaamaan, ei välttämättä toteutuisi kuten olit ajatellut. Eli taitaa vielä kestää matkailun avautuminen, pitkään. Sigh.

  1. Niinpä. Pitää yrittää olla ajattelematta liikaa koko asiaa ja mennä päivä kerrallaan eteenpäin tätä(kin) kevättä. Paikallaan pysyminen sinänsä on meille helppoa vaikka onkin sulkutila päällä, mutta kaikenlaisen matkustamisen ja liikkumisen suunnittelemisen tämä tilanne tekee todella vaikeaksi. Lennot ja lomareissut on sitten vielä asia erikseen, kun perumiset tuntuu olevan ihan arkipäivää.

 5. Ompa teillä edullinen asunto, 15 e / yö ei oo kyllä paha sitten ollenkaan 🙂 Koiravahti homma olis kyllä tosi kivaa, oon joskus selaillut joitain vastaavia sivuja, joissa lemmikinomistajat etsivät hoitajaa heille asumaan loman ajaksi. En oo vielä kokeillut, mut voisin tykätä! 🙂 Huh, voi tätä koronaa. Ahdistava tilanne, kuinka tukalat oltavat ravintola/matkailuyrittäjillä nyt on. Niin hurja koko virus. Odotan kans, et oma blogi pääsis vihdoin ajankohtaiseksi! 🙂 Jännä muuten nähdä nyt ajankohtaisia kuvia ulkomailta, kun tuntuu että Suomi on muuten nyt niin kiinni koko maailmalta.

  1. Tuo asunto oli tosiaan edullinen löytö, mutta näin off-seasonilla ja vielä korona-aikaan taitaa olla hinnat reilusti normaalia alempana. Koiranvahtihommat on huippuja, erityisesti pidempään reissatessa ja kun ollaan paljon paikallaan ja oikeasti “kotona” eläinten kanssa.

   Ja siis joo, tämän blogin päiväkirja on nyt kiritty kiinni, mutta sitten taas meidän varsinainen matkablogi FinnsAway on entistä pahemmin jälkijunassa 😀 Ehkäpä nyt ehtii taas paremmin keskittyä siihenkin.

   Koronan suhteen tuntuu, että on kai vaan parempi olla ajattelematta liikaa. Vaikka eihän sitä tietenkään voi välttää miettimästä, ja toisinaan ahdistaa niin oman elämän epävarmuus kuin suunnilleen koko maailman tulevaisuus. Että tosiaan, riittäisi jo.

 6. Ihana fiilistellä Espanjaa tämän myötä, ikävä sinne on kova. Olen myös pohtinut siirtäväni kotitoimistoni sinnepäin, sillä aurinko houkuttelee kovasti, eikä rajoitukset ole ongelma. 🙂 Etelä-Espanja on itselleni vielä tuntematonta, sillä olen asustellut Valenciassa ja matkaillut näin ollen enemmän Alicante-Valencia-Barcelona välillä, sekä Madridissa. Nuo Torroxin talot ja maisemat näyttävät kauniilta ja ihana teidän hoidokkinne Pate! 🙂

  1. Espanja on kyllä huikea maa, ja kovasti tekisi mieli päästä seikkailemaan ympäriinsä. Meillä on muun muassa tuo Valencian alue tutkimatta vielä kokonaan, ja sieltä epäilemättä löytyy sekä kiinnostavia kaupunkeja ja hurmaavia kyliä, että upeita rantamaisemia. Jännä nähdä mihin tässä tie vie kevään aikana, kun mitään ei oikein pysty suunnittelemaan viikkoa pidemmälle. Uusia lemmikkivahtipestejäkin olisi kiikarissa, mutta hostienkin matkat tietenkin riippuu nyt noista rajoituksista.

 7. Ihanat kuvat! Iski mieletön Espanja-ikävä. Tai oikeastaan ikävä reissaamaan ihan minne vaan missä on lämpöä ja aurinkoa. Paljonko suunnilleen Etelä-Espanjassa on nyt lämmintä? Täällä Etelä-Suomessa viikonloppuna oli mahtava aurinkoinen keli ja ajattelin, että ihanaa kun lumet sulaa ja kevät tulee. Mutta loppuviikoksi on taas luvattu pakkasta ja räntä-tai lumisadetta. Vielä täällä tovi menee ennenkuin piposta ja hanskoista voi luopua. Nauttikaa! 🌞

  1. Kiitos Malina! Espanja on ihan mahtavan monipuolinen matkailumaa, mutta harmittavan vähän on tosiaan viime viikkoina päässyt liikkumaan ympäriinsä. Etelärannikolla on ollut sellaisia 16-18 asteen lämpötiloja, joten tuulettomina päivinä jo hyvinkin lämmintä, sillä aurinko paistaa jo kohtuullisen korkealta. Mutta sitten taas kylmähkö tuuli välillä muistuttelee, ettei ole mikään kesä 😀 Ylempänä vuorilla on tietty paljon viileämpää, ja Sierra Nevadalla taitaa olla tähän aikaan parhaat laskukelit.

 8. Tossa lemmikkivahtihommissa on varmasti mieleenkiintoista. Meidän koira oli mun mukana Jurmon saaristossa, mutta lähti tytön mukana kotiin., kun seuraavassa majapaikassa ei saanut olla lemmikkiä. Kotona koiramme on ollut monta päivää paniikissa ja etsii mua. Ei normisti ole tälläinen, ehkä hän koki inhottavaksi jättää mut saaristoon.

  1. Nämä on tosiaan mielenkiintoisia ja opettavaisiakin hommia. Usein koirat ihan selvästi ikävöi ensimmäisen päivän, mutta melko pian sitten kuitenkin tottuvat tilanteeseen. Ja varsinkin pidempien vahtipestien jälkeen lähteminen on itsellekin vaikeaa, kun on ehtinyt niin kiintyä lemmikkeihin ja nekin meihin. Tosi kurja juttu tuo teidän koiran reagoiminen, mutta varmaan tosiaan johtuu siitä kun menitte yhdessä uuteen paikkaan ja sitten sinä jäitkin sinne. Oli varmaan onnesta soikeana kun viimein palasit kotiin!

 9. Nyt noita tiukempia rajoituksia taitaa tulla myös Suomeen. Jopa ulkonaliikkumiskiellosta on puhuttu, mikä on todella suuri muutos kyllä aiempaan verrattuna. Jopa vaalien siirtämisestä ollaan puhuttu, mutta uskoisin silti, että vaalit kyllä järjestetään nyt keväällä, tavalla tai toisella. Surullista tuo konkurssien määrä, varmaan tullaan Suomessakin niitä näkemään, kun rajoitukset nyt uudelleen alkavat.

  1. Joo, ollaan täältä seurattu Suomenkin tilannetta, ja uutisoinnista päätellen siellä on melko sekavat tunnelmat tällä hetkellä. Ulkonaliikkumiskielto olisi kyllä erittäin raskas toimenpide Suomessa. Täällä kaikki tuntuu jotenkin tottuneen tuohon jo pitkään voimassa olleeseen öiseen ulkonaliikkumiskieltoon, mutta varmaan sen poistumista silti odotetaan yhtä hartaasti kuin ravintoloiden aukiolojen normalisoitumistakin.

Herättikö tämä juttu ajatuksia? Jätä kommentti ja osallistu keskusteluun!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Tilaa ilmoitukset!
Tilaa ilmoitukset sähköpostiisi ja pysy mukana nomadielämän pyörteissä!
Lähetämme sinulle viestin aina, kun uusi juttu tai artikkeli julkaistaan.