Elämää nomadina

Viikonloppuloma hurmaavassa Malagassa

Haluatko saada tiedon uusista jutuista ja artikkeleista? Liity tilaajaksi!
Jaa kavereillekin jos tykkäsit

16 kommenttia “Viikonloppuloma hurmaavassa Malagassa

  1. Täällä on tosiaan ollut jo useamman viikon varsin lämpimät ilmat, ja kaikkialla on upean vehreää ennen kesän paahdetta ja kuumuutta. Toivottavasti minilomat ja pidemmätkin seikkailut maailmalla on taas kohta mahdollisia!

  1. Jotenkin sitä helposti muodostaa ennakkokäsityksiä sen suuremmin ajattelematta, ja Malaga tuo varmasti monelle mieleen ennemmin rantalomakohteen kuin historiallisen kaupungin. Kannattaa kyllä ehdottomasti käydä jos joskus matkaatte eteläiseen Espanjaan, ja täältä lähiseudultahan löytyy myös useita upeita luontokohteita patikkareitteineen! Kaukana ei ole myöskään Granada ja Sierra Nevadan kansallispuisto – me suunnattaisiin sinne muuten, mutta matkustusrajoitukset vielä toistaiseksi estää provinssirajan ylittämisen.

 1. Ihana Malaga! 🙂 Olen siitä poikkeuksellinen suomalainen, että kaikki omat Espanjan reissut ovat aina olleet kaikkialle muualle paitsi Andalusian alueelle, enkä siksi ole siis koskaan Malagassakaan käynyt, en edes silloin kun asuin Espanjassa. Nuo Malagan lähistön suomalaisten suosiossa olevat pienet kylät ei houkuttele, mutta Malaga itsessään kyllä kovastikin. Siellä on sitä historiaa ja kaupungin kauneutta sekä aitoa elämänmenoa, mitä itse tykkään tunnelmoida Espanjassa aina. Toivottavasti tänä vuonna Malagaankin pääsisin tutustumaan, nyt kun muutto “niille suunnille” on edessä kuukauden päästä taas. Upeita kuvia nämä, ihan alkaa tapakset tuoda veden kielelle! 🙂

  1. Toisinaan tuntuu että moni mieltää koko Espanjan nimenomaan Andalusian ja sen rannikon kautta, ja unohtuu miten suuri ja monipuolinen maa on kyseessä. Täällä voisi todella reissata pitkään ja silti jäisi iso osa maasta näkemättä. Me suunnitellaan parhaillaan siirtymistä Andalusiasta Espanjan pohjoisrannikolle, ja tuntuu että sillä välillä menisi helposti viikkoja, kun on niin paljon kiinnostavia kaupunkeja, kyliä, linnoituksia ja luonnonpuistoja tuossa välissä 😀 Ja ihan vaan Andalusiassakin toki olisi nähtävää edelleen vaikka kuinka.

 2. Vanhemmilla oli toistakymmentä vuotta osake aurinkorannikolla, joka on sittemmin jo myyty. Itse ehdin käydä siellä ehkä vain 3 kertaa, enkä kertaakaan Malagassa. Mulla tulee Malagasta myös tuo sama vaikutelma, sinne vain lennetään ja siirrytään sitten muualle rannikolle lomailemaan. Veikkaan, että monella on Malaga “vaan mennyt ohi”, eikä siihen oo perehdytty sen enempää. Iso kaupunkihan se on ja näyttää tosi kivalta ja mielenkiintoiselta. Mä olisin yhtä innoissaan ku säkin, jos pääsis jossakin kaupunkilomalla pitkästä aikaa käymään! 🙂 Mietinkin yks päivä tässä, että miltäköhän se ensimmäinen kunnon matka koronan jälkeen mahtaakaan tuntua, sitä nauttii varmasti ihan kaikilla aisteilla sitten.

  1. Noin se tosiaan on, että jos ei erikseen lähde käymään Malagassa, niin ainakin sellaisella perus pakettimatkalla kuljetaan vain lentokentän kautta ja kaupunki jää näkemättä. Varmaan sellaista pientä koronan aiheuttamaa “innostuslisää” on tässä reissaamisessa vielä jonkin aikaa – eilen käytiin Granadassa Alhambrassa, ja sielläkin olin ihan fiiliksissä koko ajan, eikä edes haitannut että satoi vettä ja kastuttiin ja kuvistakin tuli vähän harmaita 😀

 3. Kiinnostavaa tietää tämä toinen Malaga, sillä minulle se oikea Malaga on Abra de Malaga Perussa. Poikkeuksetta, kun puhutaan Malagasta, puhutaan siis tästä. En ole käynyt Espanjassa laisinkaan juuri sen takia, että ajattelen sen olevan pilalle turakoitunut. Ehkäpä joskus pääsen.

  1. Kiinnostava on varmasti Perun Malagakin vaikka en ole siitä aiemmin kuullutkaan, ja varmastikin vähemmän turistien kansoittama kuin tämä Aurinkorannikon serkkunsa 😀 Mutta Espanjaa voi suositella oikeastaan ihan kenelle tahansa, ja sen monipuolisuus paljastuu erityisesti omatoimireissaajille (mikä toki pätee maahan kuin maahan).

 4. Joo, itselläkin on kieltämättä ennakkoluuloja Malagaa kohtaan. Mikä on kai aika tyhmää, kun ole siellä itse käynyt. Tosin oli vahvat ennakkoluulot myös Kanariansaaria kohtaan, mutta Las Palmasin viiden päivän reissu oli mielettömän kiva ja tykästyin paikkaan todella paljon. Noista suomalaisten suosimista kohteistakin kun voi kuitenkin itse valita, missä osissa viettää aikaansa ja mitä tekee. Ei ole pakko olla siellä, missä kaikki muutkin.

  Tällä hetkellä kyllä varmaan vanha kunnon Siltsu kuvailee aika monen tuntemuksia laulamalla ”meen Malagaan, tai mihin vaan elämään kevääseen”. 😀 Iski kyllä mieletön kaipuu edes pienelle viikonloppureissulle ulkomaille! Muutin kyllä syksyllä ulkomaille, mutta vaikka arki onkin nyt vähän jännittävämpää, on se silti arkea eikä tästä saa ulkomaan reissausfiilistä. Ehkä kohta!

  1. Kanariansaaret on loistava esimerkki kohteesta, joka oli pitkään suorastaan nolo, niin huono maine sillä oli suomalaisten keskuudessa. Nykyään tuntuu olevan paremman tiedossa se, että sieltäkin löytyy todella paljon muuta kuin ne hotellikeskittymät ja turisteille puhtaaksi rapsutetut rantakaistaleet, ja että sinne voi mennä myös omatoimireissulle, ei vain pakettimatkalle, ja vaikkapa vaeltamaan, ei vain rannalle.

  1. Joo, Alanya todella myös lukeutuu niin paikkoihin, joiden mainitseminen saattaa saada aikaan sellaisia “no-sinne-nyt-en-ainakaan-menisi” -reaktioita 😀 Itse olen käynyt siellä joskus aikoja sitten viikon reissulla, ja vaikka se olikin ryhmämatka, niin käytiin sentään ominemme vähän tutustumassa ympäristöön – ainakin jossain hienossa kanjonissa, mutta en enää muista mikä se oli kun tästä on aikaa jo yli 15 vuotta (OMG :D). Turkki houkuttelisi kovasti, ja sinun blogista on saanut jo monta hyvää vinkkiä tuonne etelärannikon seuduille!

 5. Niin viehättävältä näyttää Malaga näissä aurinkoisissa kuvissa! Olen kuulutkin, että se on paljon kiinnostavampi paikka kuin moni suomalainen olettaa. Itsekin olen syyllistynyt siihen virheeseen usein, että olen niputtanut sen yhteen Fugen kanssa. Tämän perusteella lähtisin mielelläni koska vain Malagaan! 🙂

  1. Fuengirolassa ei ole koskaan tullut käytyä kuin ihan ohimennen, mutta se tosiaan on aikalailla erilainen kuin Malaga, tietysti jo pelkästään kokonsakin puolesta. Andalusiasta löytyy yllättävän paljon hienoja kaupunkikohteita, ja odotan kyllä innolla että päästään pian tutkimaan uusia kyliä ja kaupunkeja!

Herättikö tämä juttu ajatuksia? Jätä kommentti ja osallistu keskusteluun!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Tilaa ilmoitukset!
Tilaa ilmoitukset sähköpostiisi ja pysy mukana nomadielämän pyörteissä!
Lähetämme sinulle viestin aina, kun uusi juttu tai artikkeli julkaistaan.