Elämää nomadina

Road trip Pohjois-Espanjassa; Picos de Europa, Cantabria ja Baskimaa

Haluatko saada tiedon uusista jutuista ja artikkeleista? Liity tilaajaksi!
Jaa kavereillekin jos tykkäsit

8 kommenttia “Road trip Pohjois-Espanjassa; Picos de Europa, Cantabria ja Baskimaa

 1. Omalta kohdaltani valintaa Picos de Europan ja kaupunkiloman/ ruokamatkan välillä San Sebastianiin olisi helppo. Ilman muuta meidän valinta olisi tuo patikointi. Varsin leveältä tuo polku onneksi kuvista näyttää. Kävimme viime elokuussa patikoimassa Fürstensteig-patikkareitin Liechtensteinissa. Se oli paikoitellen kyllä varsin epämiellyttävä kapeutensa vuoksi, mutta sen sijaan Lago di Sorapis-patikka Dolomiiteille oli meidän mieleen, vaikka sielläkään ei mitään kaiteita tms. ollut, mutta polku oli kuitenkin selvästi leveämpi.

  Millaiset korkeuserot tuolla reitillä muuten olivat?

  1. Picos de Europan patikkapolut olisivat epäilemättä ihan mahtava kohde teillekin! Tuo reitti tosiaan oli hyvässä kunnossa ja riittävän leveä myös ohittamiseen. Korkeusero Cainin ja Puente Poncebosin välillä on noin 300 metriä, ja suurin osa noususta ja laskusta on lähellä Puente Poncebosia. Edestakaisella patikalla tulee nousua reilu 400 metriä, eli melko maltillisesti.

  1. Patikointi onkin tuolla varmaan järkevämpää kuin juokseminen, sillä maisemia on vaan ihan pakko pysähtyä ihailemaan ja kuvaamaan vähän väliä 🙂 Baskimaa on upeaa seutua, mutta myös alueet siitä länteen ihan varmasti tutustumisen arvoisia!

 2. Kiitos mukavasta blogimatkasta ihanaan Espanjaan. Nyt tekisi mieli lähteä sinne.

  San Sebastian on lähellä sydäntäni, sillä olen ollut siellä vaihto-opiskelijana. Harmi vain ettei opiskelijana ollut kauheasti ylimääräistä rahaa, että olisi silloin voinut enemmänkin tutkia paikkoja. Muutamia matkoja tuli kuitenkin tehtyä. SanSeen haluan ehdottomasti vielä uudelleen.

  1. Kiitos kommentista! Ja siis oi vitsit mikä vaihto-opiskelukohde!! San Sebastian on ihastuttava, ja toimisi hienosti tukikohtana reissuille ympäri Baskimaata ja naapurialueita.

 3. Voi elämä mitä maisemia! Tulee älytön ikävä Espanjaan ja Baskimaahan! Mullahan on kestohaaveena päästä vaeltamaan joku Pyhän Jaakobin reiteistä. San Sebastian ja koko Baskimaa on tosiaan kulinaristin mekka. Ne pintxot vaan on parhautta! Me tutustuttiin San Sebastianissa/Donostiassa pariisilaisiin, jotka ajavat säännöllisesti sinne ihan vain syömään. Enkä ihmettele yhtään!

  1. Meillä jäi jälleen aika vähiin tuo San Sebastianin ravintolakulttuuriin tutustuminen, ja lienee suorastaan noloa, että ollaan käyty Baskimaassa jo kaksi kertaa mutta pintxoja on syöty tyyliin yhdet… Että joo, siinä jo yksi syy palata taas “paremmalla aikaa” kiertelemään tuonne päin.

Herättikö tämä juttu ajatuksia? Jätä kommentti ja osallistu keskusteluun!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Tilaa ilmoitukset!
Tilaa ilmoitukset sähköpostiisi ja pysy mukana nomadielämän pyörteissä!
Lähetämme sinulle viestin aina, kun uusi juttu tai artikkeli julkaistaan.