Elämää nomadina

Espanjasta Ranskan ja Saksan kautta Suomeen kesäkuussa 2021

Jaa kavereillekin jos tykkäsit

12 kommenttia “Espanjasta Ranskan ja Saksan kautta Suomeen kesäkuussa 2021

 1. Oho, että Alsacenkin on pienpanimoita. Tai no, mikäs ihme se toisaalta on, kun niitä alkaa pitkälti olemaan ihan missä tahansa. Samaa mieltä, Lyypekki kyllä noiden kuvien perusteella vaikuttaa varsin kivalta paikalta.

  Vielä ei ole tullut varattua mitään matkoja. Sinällään omalla autolla ja järkeä käyttäen pitäisin sitä varsin turvallisena, mutta ollaan päätetty, että odotetaan nyt ainakin siihen, että saamme toiset rokotteet. Mutta sitten kun sen aika koittaa, täytyy pitää tuo sivusto mielessä, vaikka en kyllä tiedä mihin silloin matkaamme.

  1. Varmaan aika moni odottaa sen toisen piikin vielä ennen reissuja, vaikka vähän vilkastumista on jo nyt tapahtunut kun rajoituksia puretaan. Ja siis tosiaan, Lyypekkiä voi suositella jos Pohjois-Saksan läpi menee, ja tuo Alsacen alue on hurmaavaa seutua!

 2. Olemme jo saaneet kaksi rokotetta ja nyt alkaa mielessä pyöriä matkustelu talvella etelään juuri niin kuin tekin teette, eli varovaisuutta noudatellen ja omalla autolla, pikkupaikkakuntia katsellen, hitaasti edeten ja pienissä paikoissa yöpyen. Meille oli valtava elämys viimeksi olla pari yötä Ranskan puolella Baskimaassa Paun ja Bayonnen välillä Hasparrenissa (AirBnb) ja sitten kierrellä lähiympäristön punavalkoisten rakennusten pikkukyliä. Toulousen lähellä ja Beaunessa meillä on ranskalaisia tuttuja, joiden luona pysähtelemme myös usein matkoillamme. Neuvonne pysähtyä kunnolla myös Lyypekissä, on tosi hyvä. Sen olemme tehneet joitain kertoja tullessamme etelästä. Tätä kaikkea on niin haikea ajatella juuri nyt, paitsi siinä mielessä, että eiköhän tämä kaikki taas lähiaikoina ala aueta. Jos ei vielä syksylläkään onnistu, tähtäämme kevään viettoon Etelä-Euroopassa. Hyviä matkoja teillekin! Aila

  1. Baskimaahan haluan ehdottomasti palata juuri noita pieniä kyliä kiertelemään, sekä Ranskan että Espanjan puolelle, ja Pyreneille patikoimaan / polkujuoksemaan myös! Toulousen seudulla ei olla vielä ehditty käymään ollenkaan, sieltäkin varmasti löytyisi paljon nähtävää. Toivottavasti reissut mahdollistuu teillekin pian! Meilläkin suunnitelma syksyn suhteen on vielä avoinna kun asiat muuttuu niin nopeasti, mutta jossain päin Eurooppaa kiertolaiselämä tulee jatkumaan.

 3. Kauniita kohteita! 20 euron testi vartissa kuulostaa kätevältä. Me ollaan jumissa Australiassa, täältä ei kansalaisena saa lähteä pois ilman poikkeuslupaa, jonka hakeminen on tosi hankalaa eikä niitä helposti myönnetä. Mutta haaveena olisi, että ensi kesänä päästäisiin Eurooppaan seikkailemaan. Autolla ehdottomasti!

  1. Australian tilanne on todella erilainen ja varmasti turhauttava varsinkin niille joilla on perhe “levällään” maailmalla. Ei kai tässä auta kun toivoa että tilanne paranee mahdollisimman pian, ja pitää omalta osaltaan huolta että on vastuullinen, oli sitten kotikulmilla tai tien päällä. Toivottavasti teidän haaveet Euroopan seikkailusta toteutuu!!

 4. Ihanaa, että teillä alkaa olemaan omaa verkostoa jo ympäriinsä. Kodinvaihdossakin sitä syntyy. Meillä kodinvaihdossa olleen perheen mummun luona Pariisissa yövyimme joskus hospitality tyyliin . Perhettä ei aikoinaan koskaan nähty, mummun piti lapsenlapineen tulla meidän pihamökkiin, mutta sitten tuli korona..

  1. Verkostot ja uudet ystävät maailmalla on ollut yksi ihan mahtava piirre tässä meidän uudessa elämässä. Kiertolaisena ei oikein voi enää kuulua yhteisöihin samalla tavalla kuin aiemmin, mutta onneksi ollaan löydetty uudenlaista yhteisöllisyyttä. Kodinvaihdon myötä varmasti voi myös syntyä upeita yhtävyyssuhteita ja verkostoja!

 5. Siis tuo Holstentor, vau! Näyttääpä upealta.

  Nyt on varmasti tosiaan ollut ainutkertainen aika olla tien päällä. Vähintäänkin erikoinen ja erilainen kokemus. Me myös olemme suosineet road trippejä kun olemme USA:ssa matkailleet. Nyt rokotusten jälkeen sen verran rohkaistuimme, että lensimme tänne Suomeen. Ja täälläkin on sitten liikuttu autoillen. Se on kyllä ehdottomasti varmaan turvallisin vaihtoehto, ja pääseehän siinä näkemään vaikka mitä. Ja saa itse päättää minne suuntaan kääntyy.

  1. Lyypekki ylipäätään oli tosi positiivinen yllätys, ja tuo Holstentor todellakin on vaikuttava, ja samalla myös niin symppis kaikessa vinoudessaan, kun on iän myötä jotenkin vajonnut.
   Tämä viimeisin kiertolaisvuosi todellakin oli jotain muuta kuin aiemmat, paljon jouduttiin olemaan pysähdyksissä, mutta toisaalta päästiin myös näkemään paljon hienoja paikkoja lähes ainoina turisteina. Hieno juttu että tekin pääsitte Suomeen, kivaa kesäreissun jatkoa teille täällä!

 6. Näyttipä Lyypekki söpöltä! Suunnittelin toissa vuonna road tripin Travemundesta Marbellaan saakka, ja silloin olisimme pysähtyneet Lyypekissä, koska satuin netistä jo huomaamaan sen viehättävyyden. Saksassa käymisen arvoisia kaupunkeja ja kyliä kyllä riittää vaikka kuinka, ja itselläni vasta käytynä Berliini. Ihanaa, mitä paikkoja olette nähneet koronasta huolimatta. Itselläni on nyt jokin blokki päällä vielä, en ole varannut yhtään matkaa ulkomailla. Odotan kai vielä parempia aikoja, niitä kun voi matkustaa täysin rinnoin ja ilman maskia, ihmisjoukkoja pelkäämättä. Toivon, että ollaan siinä tilanteessa viimeistään ensi vuonna.

  1. Lyypekki oli ihana, harmitti kun varattiin sille liian vähän aikaa. No seuraavan kerran sitten, ja Saksassa todellakin riittäisi paljon muitakin mielenkiintoisia kohteita.
   Matkustaminen ei tosiaan ole vielä niin kuin ennen, ja on ihan fiksua odottaa parempia aikoja. Meille kodittomille matkustaminen on ollut koronankin aikana lähes välttämätöntä, mutta pahimpina aikoina se tosiaan rajoittui ihan vaan ripeään paikan vaihtamiseen huvireissaamisen sijaan.

Herättikö tämä juttu ajatuksia? Jätä kommentti ja osallistu keskusteluun!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Tilaa ilmoitukset!
Tilaa ilmoitukset sähköpostiisi ja pysy mukana nomadielämän pyörteissä!
Lähetämme sinulle viestin aina, kun uusi juttu tai artikkeli julkaistaan.