Elämää nomadina

Road trip halki kauniin Extremaduran

Haluatko saada tiedon uusista jutuista ja artikkeleista? Liity tilaajaksi!
Jaa kavereillekin jos tykkäsit

14 kommenttia “Road trip halki kauniin Extremaduran

  1. Extremaduran kaupungit todella yllättivät positiivisesti. Noissa historiallisissa keskustoissa kuljeskellessa tulee tosiaan usein miettineeksi, että minkälaista siellä olisikaan asua pidempään. Mistäpä tuota tietää, ehkä vielä joskus 🙂

 1. Nyt täytyy myöntää, että ei ollut kyllä tuttu kohde, vaan päinvastoin. En ollut tuosta kuullutkaan. Mutta vaikutti tämäkin taas todella monipuoliselta, ja sellaiselta kohteelta, jossa kyllä varmasti viihtyisimme! Monfragüen kansallispuisto kuulostaa kiinnostavalta niin ikään. Saapa nähdä, mihin sitä loppuvuonna vielä pääsemme..!

  1. Extremaduran alue ei tosiaan yleensä keiku Espanjan suosikkikohteiden listoilla, mutta siellä reissatessa tuntui, että se on vähän sellainen kätketty helmi. Huikeita kaupunkeja ja kaunista luontoa, eikä ajomatkat edes ole mitenkään pitkiä, Caceres maakunnan keskellä on nopeimpia reittejä käyttäen alle kolmen tunnin päässä niin Sevillasta kuin Madridista. Ja Portugalin raja on tosiaan vieressä, itse ajateltiin seuraavalla kerralla yhdistää road trip tuolla päin myös Portugalin itä- ja pohjoisosien tutkimiseen.

 2. Ehdottomasti vaikuttaa käymisen arvoiselta kohteelta, rakastan Espanjaa kovasti ja tykkään kierrellä paljon eri paikkoja Espanjassa, niin isoja kuin pieniä. 🙂 Kivalta näyttää Extremadura ja täytyy muistaa tämä ensi kerralla kun Espanjaan taas palaan. Tuo Monfragüen kansallispuisto näyttää myös upealta paikalta! Terveisiä vaan tästä naapurista, Portugalista! 🙂

  1. Espanjassa voisi kierrellä varmaan ihan loputtomiin, ja myös Portugali on ihana! Siellä tehtiin pari vuotta sitten road trip etelä- ja keskiosissa, mutta pohjoinen on vielä lähes kokonaan tutkimatta. Upeita kyliä ja kaupunkeja on Portugalissakin, ja luonnonpuistoja myös!

 3. Tuntematonta Espanjaa minulle, mutta tämän jutun perusteella kiinnostavaa. Vanhoja kaupunkeja täynnä historiaa ja tuo kansallispuisto olisi ehdottomasti käymisen arvoinen.

  1. Kiitos Sari! On tosi kiva kirjoittaa näistä tuntemattomammista helmistä, ja todella, on harmillista miten mielikuvan koko maasta saattaa rakentua pelkkien rantakohteiden varaan. Hienoja on toki Espanjan rannatkin, mutta niin paljon muuta mielenkiintoista löytyy myös!

  1. Nuo kaupungit todella oikein huokuu historiaa! Meridan roomalainen teatteri on kuvien perusteella myös ihan mieletön, meillä ei nyt oikein ollut riittävästi aikaa siihen, että oltaisiin ostettu liput sinne – veikkaan että kahden teatterin ja muiden alueen raunioiden tutkimiseen olisi vierähtänyt helposti useampi tunti. Mutta hienoja ovat nuo muutkin rauniot, ja nähtävää tosiaan jäi vielä seuraavaankin reissuun.

 4. Olipa kiva päästä kurkkaamaan Extremaduraan. Olen matkustanut pitkin ja poikin Espanjaa, mutta tämä seutu on träysin tuntematonta minulle. Mutta kiinnostavalta mäyttää. Luontoihmisenä innostuin tietysti eniten Monfragüen kansallispuistosta. Se pitäisi ainakin päästä kokemaan!

  1. Jostain syystä tuo Extremaduran alue jää väliin monilla enemmänkin Espanjaa kiertäneillä, mutta tosiaan, sinnekin ehdottomasti kannattaa poiketa. Alueen luonto on kaunista ihan ylipäätään, ja luonnonpuistoja / suojelualueita on useita tuon Monfragüen kansallispuiston lisäksi. Ehkäpä seuraavalla Espanjan reissulla siis tuonne seuduille!

Herättikö tämä juttu ajatuksia? Jätä kommentti ja osallistu keskusteluun!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Tilaa ilmoitukset!
Tilaa ilmoitukset sähköpostiisi ja pysy mukana nomadielämän pyörteissä!
Lähetämme sinulle viestin aina, kun uusi juttu tai artikkeli julkaistaan.