Elämää nomadina

Rondan kautta Sevillaan, Andalusian komeaan pääkaupunkiin

Haluatko saada tiedon uusista jutuista ja artikkeleista? Liity tilaajaksi!
Jaa kavereillekin jos tykkäsit

18 kommenttia “Rondan kautta Sevillaan, Andalusian komeaan pääkaupunkiin

  1. Mekin viihdytään hyvin pienemmissä paikoissa ja maaseudun rauhassa, ainakin silloin kun ollaan pidempiä aikoja paikoillaan, mutta kaupunkikohteet tuo kivaa vaihtelua ja piristystä aina välillä! Ronda on tosiaan maisemallisesti upea, ja sen ympäristöstä löytyisi myös epäilemättä hienoja patikkareittejä koluttavaksi.

 1. Hienoja paikkoja ja rakennuksia, hyvin kuvattuna, kiitos! Oikein tuli sellainen tahtoo kaupunkilomalle -fiilis, kun on nyt saanut nauttia lämmöstä Suomessakin. On siellä Välimeren alueella niin paljon historiaa ja nähtävyyksiä.

  1. Kiitokset! Etelä-Espanja on osoittautunut todella monipuoliseksi, ja vaikka oltiin Andalusiassa pitkään, jäi vielä paljon nähtävää seuraavaan kertaan. Seuraavissa postauksissa on luvassa lisää kiinnostavia kaupunkikohteita Espanjasta, niitä mahtui meidän reitille lukuisia.

 2. Hieno kertomus ja upea paikka, olen kerran vieraillut itsekkin. Espanjalainen tuttava kertoi että Sevilla on maan lämpimin paikka kesäisin. Helppo uskoa kun seuraa säätiedotuksia😎

  1. Kiitos kommentista! Sevilla todella on kesäisin ihan mahdottoman kuuma, ja kuulemma paikalliset hakeutuvat sieltä rannikolle, saarille tai vuoristojen viileämpiin olosuhteisiin kesälomien aikaan. Nyt toukokuussakin oli todella lämmin, mutta ei vielä mitenkään tukalaa. Erinomainen aika vierailla, myös sen vuoksi, että oli niin vihreää ja kukoistavaa.

 3. Sevilla on oma suosikkini kaikista käymistäni Espanjan kaupungeista. Kirjoittelin aiemmin, että se ansaitsee kaikki superlatiivit, niin upea se on. Ja ihan parasta on kiertely pitkin eri kaupunginosien vanhoja katuja. Tosin kyllähän se upea tuo Rondakin on 🙂

  1. Sevillaan ei kai ole mahdollista olla ihastumatta, ja meilläkin se tosiaan meni hyvin nopeasti suosikkikaupunkien joukkoon. Ronda jäi nyt tässä vähän Sevillan varjoon, mutta upea paikka sekin on!

 4. Molemmat tuttuja paikkoja. Viihdymme Andalusiassa ja teemme siellä paljon autoretkiä ja vaelteluja. Sevillaan kun menen seuraavan kerran, aloitan varmasti Plaza de Españasta, se on aivan upea! Samoin Metropol Parasol, vaikka se ei olekaan ihan muiden nähtävyyksien vieressä. Kiitos näistä muistoista! Aila

  1. Sevillaan ei varmasti kyllästy vaikka kävisi moneen kertaan! Ja Andalusiassa kokonaisuutena riittää kierreltävää pitkäksi aikaa, ja ainakin meillä on vielä näkemättä paljon! Nyt tietysti koronasta johtuen pystyttiin reissaamaan vain hyvin rajoitetusti, vaikka kaikkiaan oltiin alueella useampi kuukausi. Seuraavalla kerralla lisää!

  1. Seurailinkin sinun reissua keväällä, silloin ei tosiaan kovin laajasti päässyt liikkumaan, mutta onneksi kuitenkin pääsit matkaan! Me jumitettiin talvi ja kevät paikoillaan Almerian ja Malagan provinsseissa, joten tuo rajoitusten poistaminen toi ihanan, kauan odotetun vapauden tunteen.

 5. Ronda ja Sevilla on molemmat omalla bucket-listalla olen tehnyt neljä viikon reissua Andaluciaan, mutta olen kierrellyt lähinnä Costa del Solin golfkenttiä. Tosin sanoen, seuraavat neljä reissua voisi kierrellä muita kohteita, ja varsinkin Rondaa olen miettinyt jo tulevalle syksylle.

  1. Costa del Solillakin on helppo viihtyä, ja epäilemättä golf-reissuilla ei kovin kauaksi ehdi. Mutta ilman muuta suosittelen näitä sisämaan kaupunkeja, Rondaa vaikka ihan vain päiväreissuna jos aikaa on rajoitetummin, molempia jos ehtii tekemään vähän pidemmän kierroksen.

Herättikö tämä juttu ajatuksia? Jätä kommentti ja osallistu keskusteluun!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Tilaa ilmoitukset!
Tilaa ilmoitukset sähköpostiisi ja pysy mukana nomadielämän pyörteissä!
Lähetämme sinulle viestin aina, kun uusi juttu tai artikkeli julkaistaan.