Elämää nomadina

Granadan upea Alhambra ja viikko Marbellassa kissavahteina

Haluatko saada tiedon uusista jutuista ja artikkeleista? Liity tilaajaksi!
Jaa kavereillekin jos tykkäsit

18 kommenttia “Granadan upea Alhambra ja viikko Marbellassa kissavahteina

  1. Barcelona on todella hieno ja monipuolinen kaupunki, ja sieltä pääsee helposti ja nopeasti tutkimaan muuta Katalonian aluetta, tai vaikkapa Andorraan tai muualle Pyreneille vaeltamaan. Itse olen nyt ihan Espanjan lumoissa, tällä hetkellä ollaan Sevillassa ja tästä tuli nopeasti yksi suosikkikaupungeistani koko Euroopassa!

 1. Mukava lukea itselle tutuista paikoista ja nähdä upeita kuvianne.. Olemme mekin viettäneet sekä Granadassa että Marbellassa oikein hienot lomajaksot. Ne ovat molemmat olleet kodinvaihtoja, kaksi viikkoa Granadassa ja kuukausi Marbellassa. Tuollainen pitempi oleskelu antaa valtavan paljon enemmän sisältöä, ei tarvitse tyytyä nopeisiin kurkistuksiin päänähtävyyksiin. Varmasti tuo teidän nomadielämänne antaa samantyyppisiä mahdollisuuksia. Granadan viikoista toinen oli pääsiäisviikko, mikä oli kulkueineen aivan huikea kokemus. Marbellasta teimme lähiseuduille paljon päiväretkiä, juuri esimerkiksi Rondaan. Lisäksi Malagaan, Esteponaan, Ojeniin ja erilaisiin luontokohteisiin lähistöllä. Näistä haaveillaan tällä hetkellä kotimaassa, mutta toivottavasti vielä päästään sekä vanhoihin tuttuihin paikkoihin että uusiin. Nautintoa matkoihinne! Aila

  1. Kiva kuulla teidänkin kokemuksista, ja pääsiäisviikko karnevaalitunnelmineen ja kulkueineen on varmasti mahtava aika vierailla Andalusian kaupungeissa! Mekin tosiaan tykätään olla vähän pidempiä jaksoja paikoillaan ja tutustua alueisiin ja kaupunkeihin kunnolla, mutta sitten taas toisinaan edetään road tripien merkeissä varsin nopeasti, tehden osaan kohteista vain pikaisia kierroksia.

 2. Alhambra on kohteita, jotka olisi nähtävä omin silmin. Olen useamman viikon Costa del Solilla käynyt, mutta en ole vielä Alhambrassa vieraillut. Malaga on jo sitten tutumpi, ompahan teillä kissavahdeilla mukava mesta oleskella. Paljon historiallista nähtävää niin Malagassa kuin koko rannikolla.

  1. Alhambraa todella voi suositella, samoin kuin myös läntisessä Andalusiassa Sevillan upeaa Alcazaria, molempien palatsit ja puutarhat ovat ihan käsittämättömän hienoja, ja niiden tunnelmaa ja koristeellisuutta on ihan mahdotonta saada vangittua kuviin. Niin viihtyisä kuin rannikko onkin, myös noita sisämaan kohteita kannattaa ehdottomasti mahduttaa mukaan Andalusian reissuun.

  1. Kaupungissa epäilemättä viihtyisi useampia päiviä, ja mikäli vielä Andalusiaan palataan, niin pitää antaa Granadalle enemmän aikaa. Alhambrassakin voisin käydä uudelleen milloin vain, mieluiten tosiaan aurinkoisemmalla ilmalla kuin nyt oli.

 3. Siis täydellistä! Ensin Alhambra ja sitten kissavahteina hienossa talossa, kyllä kiitos! Tässä olis mulle riskinä etten pystyis jatkamaan matkaa noiden kissojen luota ollenkaan. 🙂
  Granadassa oon käynyt kymmenisen vuotta sitten, mutta oltiin vain päivä, niin ei haluttu käyttää sitä Alhambran jonoihin. Aivan mahtavaa miten saitte tuollaisen upean paikan välillä vain itsellenne! Mulle kävi melkein sama Lindoksen akropoliilla viime kesänä, kun porukkaa oli tosi vähän.

  1. Joo tämä oli kyllä aika täydellinen paketti. Lemmikkivahtihommissa vaikeinta on nimenomaan lähteminen, kun varsinkin pidemmillä keikoilla ehtii todella kiintyä lemmikkeihin. Alhambran jonot tosiaan ovat olleet sesonkiaikana melkoisia, joten tuntui aika erityiseltä saada tutkia paikkaa ilman tungosta. Lindos ilman väenpaljoutta oli varmasti myös ihastuttava!

  1. Alhambraa voi todella lämpimästi suositella, siihen on varmasti vaikea olla ihastumatta! Palatsien yksityiskohtien tutkimiseen ja puutarhoissa kiertelemiseen ja vain näkymien ihasteluun voisi käyttää tuntikausia.

 4. Mekin osuimme aikoinaan Alhambraan hiukan sateisena päivänä, mutta toisaalta kosteus tuntui kirkastavan niin puiston kuin mosaiikkien värejä – kuten teidänkin kuvissanne.
  Puerto Banus on kyllä hämmentävä kokoelma luksusliikkeitä pienessä kylässä – hämmentävän isojen veneiden lisäksi 🙂

  1. Granadassa vuorten kupeessa on ilmeisesti huomattavan paljon useammin pilvistä ja sateita kuin rannikolla – toisaalta se saa luonnon, ja ehkä nuo mosaiikitkin hehkuman väreissä, mutta silti selkeä ilma olisi mukavampi kiertelyyn ja kuvaukseen. Ja joo, hämmentävä on varsin osuva termi kuvaamaan Puerto Banusia. 🙂

  1. Espanja on ihan huikean monipuolinen! Barcelonastakin tykättiin kovasti kun siellä joskus vuosia sitten käytiin, ja joskus pitää palata tutkimaan itärannikkoa myös Barcelonasta etelään. Hyvä huomio tuo yhteys marokkolaiseen arkkitehtuuriin – Espanjan arabivalloittajat saapuivat Välimeren toiselta puolelta, tuoden mukanaan islamilaisen arkkitehtuurin.

  1. Kiitos, ja lämmin suositus Espanjan tutkimiselle! Me saatiin juuri päätöksen kolmen viikon road trip maan halki lähinnä sen länsiosissa, ja oijoi miten huikeita kohteita sattui matkan varrelle – seuraavissa postauksissa tulee vinkkejä niin Extremaduraan, Madridin ympäristöön kuin pohjoisrannikolle ja Baskimaahankin!

Herättikö tämä juttu ajatuksia? Jätä kommentti ja osallistu keskusteluun!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Tilaa ilmoitukset!
Tilaa ilmoitukset sähköpostiisi ja pysy mukana nomadielämän pyörteissä!
Lähetämme sinulle viestin aina, kun uusi juttu tai artikkeli julkaistaan.