Elämää nomadina

Phoenix ja New York – pienpanimoita ja koiravahtihommia

Haluatko saada tiedon uusista jutuista ja artikkeleista? Liity tilaajaksi!
Jaa kavereillekin jos tykkäsit

8 kommenttia “Phoenix ja New York – pienpanimoita ja koiravahtihommia

 1. Tuo on muuten tullut huomattua, että maansisäiset lennot on huomattavasti halvempia. Mistähän se johtuu? Usein tosiaan tulee ylitettyä raja muuten kuin lentämällä, jos mahdollista. Ja oli tuo kotimatka taas teiltä uskomaton löytö, vaikkakaan lentäminen mannertenvälisiä lentoja Norwegianilla ei ole kovinkaan mieluisaa. Jättikaktuksia olisi itsekin kiva päästä näkemään ja Saguaron kansallispuistossa oltaisiinkin kesällä käyty, mutta toisin kävi.

  1. Varmaan hinnoitteluun ja kustannusrakenteeseen vaikuttaa erilaiset lentokenttämaksut ja verotus kansainvälisessä ja kansallisessa liikenteessä, mikä tekee maan sisäisistä lennoista edullisempia. Mutta onhan se vähän epäloogista tosiaan. Mekin käytetään todella harvoin lyhyitä lentoja, ja rajanylityksiä on kaukomatkoilla tehty usein menemällä paikallisliikenteellä rajalle ja ylittämällä se kävellen.

   Tuo Norwegianin lento Amsterdamiin kesti alle kuusi tuntia, ja kun vielä ruokaakin saatiin, ei ehtinyt tulla epämukava olo 🙂

 2. Tosi kiinnostava reissu teillä! Katsoin just eilen Yle Areenasta matkailuohjelmaa USA:n ja Meksikon raja-alueilta, ja siinä käytiin tietty Arizonassa myös. New York on yksi mun lempikaupungeista ever, mutta edellisestä reissusta on jo ikuisuus. Tuo koiravahtihomma kuulostaa aivan mainiolta tavalta majoittua ja koirarakkaille ihmisille toki muutenkin loistava homma. Mistä tuollaisia koiravahtidiilejä voi löytää? 😀

  1. Kiitos, oli mielenkiintoisia uusia kohteita taas tutkittavaksi! Tässä nykyisessä elämäntavassa tosiaan vuorottelee vähän pidemmät jaksot paikallaan ja aktiivisempi reissausmoodi niiden välillä, tosin nyt koronan takia on tahti hidastunut entisestään. Lemmikkivahtihommiin on useampiakin nettisivuja, mutta me on käytetty eniten Trusted Housesitters -palvelua, jossa on hyvin paikkoja eri maissa ja toimiva systeemi niiden hakemiseen ja arvioiden / palautteen antamiseen. Palvelussa on vuosimaksu, mutta se kyllä maksaa itsensä nopeasti takaisin jos sittejä tekee. Linkin https://www.trustedhousesitters.com/refer/raf243427/ kautta liittymällä saa 25 % alennuksen ekasta vuosimaksusta, ja me myös saadaan alennusta.

 3. Jenkeissä tosiaan maan sisäiset lennot näkyvät olevan aika edullisia. Tuollaisilla erikoisilla manöövereillä varmasti säästää, etenkin jos saa ilmaisen autokyydin osaksi matkaa. 🙂 Ja tulihan siinä kaupan päälle tuo Phoenix, jossa kauhean moni turisti ei varmaan käy pyörimässä. Keskustassa ei ehkä ole kovin paljoa nähtävää, mutta kaupunkia ympäröivät kukkulat kaktuksineen ovat upeita.
  Meidän viimeisin Phoenixin kokemuksemme on joulukuulta 2019, jolloin säätä ei voinut kyllä kehua lämpimäksi. Toisaalta kesällä on pikkuisen lämpimämpi, edellisellä kerralla olimme liikkeellä heinäkuun lopulla ja silloin elohopea kohosi 45 asteen tienoille. Ei ollut kylmä. 🙂

  1. Joo tämä (lähes) aikatauluton elämä mahdollistaa vähän erikoiset reitit ja matkustustavat, kun voi suunnitella joustavasti, vaikkapa juuri halpoihin lentoihin perustuen. Ja sen myötä sitten saattaa päätyä kohteisiin, mitkä muuten voisi jäädä välistä. Phoenix oli yllättävä, jotenkin tosi erilainen kuin ehkä kuvittelin, mutta samaa mieltä siitä, että ympäröivät vuoret ja maisemat on upeita! Talvikauteen varmaan mahtuu aina joku viileämpi jakso, meillä kävi varmaan hyvä tuuri kun oli melko lämmintä.

 4. Hei! Kiitos mieleenpainuvasta matkailujutusta! Erityisesti pidin siitä tavasta, jolla matkan aikana sujuvasti vaihdetaan kulkuvälinettä (New Yorkiin meno). Samankaltaisuutta tunsin budjettiyöpymisten kanssa. Aila on osannut valita aina hyvät ja edulliset majapaikat. Paras kodinvaihto tähän asti oli 2019 Sveitsiin, jolloin me asuimme kuukauden omakotitalossa, isäntäpari lähti kuukaudeksi lomalle Madagaskariin, eikä tullut meille ollenkaan. Asuimme siis ilmaiseksi, polttoaine ja ruoka käytiin ostamassa Saksan puolelta 30 km:n päässä. Keski-Amerikka kiehtoo, sitten kun joskus sinne pääsee.
  Juha

  1. Kiitos kommentista! Tuo kodinvaihto kuulostaa konseptina tosi kiinnostavalta myös, tosin meillä ei nyt enää ole kotia mitä vaihtaa 🙂 Mutta siis paljon samaa kuin house sittingissa, erityisesti tuossa teidän Sveitsin reissussa, kun varsinaista vaihtoa ei tapahtunutkaan. Ja edullisten, mutta silti hyvien, majapaikkojen metsästäminen on varsin hauska harrastus, samoin kuin tuo edullisten kulkuvälineiden etsiminen, joka voi johtaa yllättäviin seikkailuihin.

Herättikö tämä juttu ajatuksia? Jätä kommentti ja osallistu keskusteluun!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Tilaa ilmoitukset!
Tilaa ilmoitukset sähköpostiisi ja pysy mukana nomadielämän pyörteissä!
Lähetämme sinulle viestin aina, kun uusi juttu tai artikkeli julkaistaan.