Elämää nomadina

Lokakuu 2017 osa 2: Patikointia ja kaupunkiloma Bulgariassa

Lokakuun lopussa suunnattiin Bukarestista etelään kohti Bulgariaa ja Balkan-vuoria. Bulgaria oli meille tuttu maa ennestään, tai no, oltiin siis käyty rantalomalla Golden Sandsilla ja muutaman päivän reissulla Sofiassa joskus kauan sitten. Nyt suunnitelmissa oli patikointi, ja sen mukaisesti ensimmäiseksi kohteeksi valikoitui pieni Apriltsin kylä Balkan-vuorten pohjoispuolella. Majoituttiin mukavasti pienessä hotellissa, jonka omistajaperheen kanssa tultiin hyvin juttuun ja tehtiin myös pieni blogiyhteistyö. Balkan-vuoristo Bulgarian keskiosissa ei ole maan korkein, mutta kohoaa kuitenkin liki 2400 metriin. Huipuille oli jo satanut ensimmäiset lumet, joten maisema oli varsin hieno, alarinteet ruskan sävyissä ja ylempänä lumihuiput. Päiväpatikka kohti Botev Peakia oli kiva kokemus, vaikka huiputtamaan ei ollutkaan asiaa meidän varusteilla.

Vaellus Balkan vuorilla Bulgariassa kohti Botev Peakia | Elämää nomadina blogi
Patikoimassa Balkan-vuorilla

Bulgarian toinen vaellus, kahden päivän mittainen sellainen, tehtiin Balkan-vuoristoa korkeammilla Rila-vuorilla, ja se jos mikä oli hieno reissu. Rila tunnetaan korkeista huipuista, jäätikköjärvistä ja kuumista lähteistä, ja alue on niin vaeltajien kuin laskettelijoidenkin suosiossa. Me suunnattiin yli 2000 metrissä sijaitseville Rila-järville Vadan vuoristomajan kautta, joka onneksi oli avoinna vaikka patikkakausi olikin lopuillaan. Majan isäntä vaikutti siltä, että on asunut siellä jo kymmeniä vuosia. Vanha herra oli yhteisen kielen puuttumisesta huolimatta hyvin ystävällinen, ja kokkasi meille illalliseksi linssisoppaa. Ja poltti siinä sivussa varmaan askin tupakkaa, sisällä, ja yski raastavan kuuloisesti. Seuraavana päivänä kiikuttiin mahdollisimman ylös järville, paikoin kunnon hangessa, ja olihan kyllä mahtavia maisemia. Takaisin alas tullessa saatiin seuraa ihanasta koirasta, joka ilmeisesti halusi ”pelastaa” meidät vuorilta ja saattaa alas.

Vaellus Rila-vuorilla Bulgariassa, Seven Rila Lakes | Elämää nomadina blogi
Yksi Rilan seitsemästä vuoristojärvestä

Patikointihommien välissä pysähdyttiin muutama päivä Plovdivin kaupungissa, joka oli kerrassaan hurmaava tuttavuus. Kaupungilla on todella pitkä historia, se on itse asiassa yksi Euroopan vanhimmista kaupungista, ja se näkyy kaupunkikuvassa upeasti – keskustasta löytyy niin amfiteatteri, Rooman aikainen stadion, vanhoja kaupunginmuureja ja portteja, kuin tuhansia vuosia sitten perustetun kaupungin raunioita. Vanhassa kaupungissa on myös paljon tunnelmallisia pieniä ravintoloita ja kuppiloita, oikein kiva kohde muutaman päivän kaupunkilomalle!

Bulgarian Plovdiv on hurmaava ja historiallinen | Elämää nomadina blogi
Plovdivin vanhan kaupungin kaduilla

Mitä pidit tästä jutusta?

Klikkaa tähtiluokitusta

Keskiarvo 5 / 5. Arvioita annettu: 1

Koska tykkäsit tästä jutusta...

...haluatko seurata meitä myös SoMe:ssa?

Ikävää että et pitänyt tästä jutusta...

... miten voisimme kehittää sisältöä?

Haluatko saada tiedon uusista jutuista ja artikkeleista? Liity tilaajaksi!
Jaa kavereillekin jos tykkäsit

Herättikö tämä juttu ajatuksia? Jätä kommentti ja osallistu keskusteluun!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tilaa ilmoitukset!
Tilaa ilmoitukset sähköpostiisi ja pysy mukana nomadielämän pyörteissä!
Lähetämme sinulle viestin aina, kun uusi juttu tai artikkeli julkaistaan.