Elämää nomadina

Koiravahteina hurmaavassa Budapestissa

Etnografian museon komea rakennus | Koiravahteina hurmaavassa Budapestissa | Elämää Nomadina blogi

Hulppea kattohuoneisto ja kaksi hoitokoiraa Budapestin keskustassa reiluksi viikoksi, miltä kuulostaisi? No ainakin meidän näkökulmasta ihan mahtavalta, joten kun tällainen house-sit -pesti tuli auki huhti-toukokuun vaihteeseen, kun muutenkin oltiin matkalla halki itäisen Euroopan, tartuttiin tietysti tilaisuuteen. Olemme käyneet Unkarin pääkaupungissa lomareissulla ainakin pariin otteeseen, mutta sinne oli todella kiva palata, ja loppukevät / alkukesä on kaunista aikaa tutustua tähän historialliseen, Tonavan halkomaan kaupunkiin. Tässä postauksessa seikkaillaan Budapestin kaduilla koirien kanssa ja ilman, ja tutustutaan vähän myös paikalliseen käsityöläisoluttarjontaan.

Koirakävelyllä puistossa | Koiravahteina hurmaavassa Budapestissa | Elämää Nomadina blogi
Tequila, Darwin ja Toni lähipuistossa

Pestin puolen kaduilla ja puistoissa

Tilapäinen asuntomme sijaitsi Tonavan itäpuolella, eli Pestissa, lähellä Nyugatin rautatieasemaa ja Unkarin parlamenttitaloa. Sijainti oli aivan loistava, hieman sivussa ruuhkaisimmilta teiltä ja ihan ydinkeskustan hulinasta, mutta kuitenkin lyhyen kävelymatkan päässä monista Budapestin suosituimmista nähtävyyksistä, jokirannasta ja Margaret Islandista lenkkipolkuineen. Vietimme yhden päivän yhdessä talon emännän Caron kanssa ennen hänen lähtöään Italiaan, ja tutustuimme hänen koiriensa Tequilan ja Darwinin rutiineihin päiväkävelyineen ja ruokailuineen. Tämä koirakaksikko osoittautui varsin valloittavaksi – Tequila on energinen, omapäinen ja hieman huomionkipeä sekarotuinen, ja Darwin puolestaan todella lutuinen, vanha ja sokea Shih tzu, joka matkusti matkat puistoihin selkärepussa.

Koirakävelyllä puistossa | Koiravahteina hurmaavassa Budapestissa | Elämää Nomadina blogi
Darwin pääsi puistokävelyille reppukyydillä
Budapest Eye | Koiravahteina hurmaavassa Budapestissa | Elämää Nomadina blogi
Budapest Eye maailmanpyörä ukkosrintaman lähestyessä

Vaikka me ei varsinaisesti oltu millään lomalla, vaan istuttiin päivittäin koneiden ääressä, ehdittiin viikon aikana kierrellä Budapestin keskustan kaduilla ja aukioilla huomattavasti laajemmin, kuin edellisten vierailujen aikana. Toukokuun alun kukkaloistossa ja pääasiassa ihanan aurinkoisissa keleissä kaupunki näyttäytyi todella hurmaavana. Talonvahtikeikan alku ajoittui vapun tienoille, ja käytiin juhlistamassa sitä pienellä piknikillä Tonavan rannassa aattona. Vappupäivänä ensin juostiin puolimaraton ja sitten vietettiin iltaa pitsan ja punaviinin merkeissä. Päivittäin tehtiin vähintään yksi kävely koirien kanssa, yleensä myös oma juoksulenkki ja ehkä vielä iltakävely pienpanimo-oluita metsästäen. Budapestissa on ihanaa vain harhailla pitkin katua ja puistoja, ihailla arkkitehtuuria ja istahtaa välillä jollekin loputtomista ravintolaterasseista. Me ei varsinaisesti käyty missään nähtävyyksissä, vaan keskityttiin muuten vaan fiilistelemään ja bongailemaan upeita rakennuksia. Parlamenttitaloa käytiin ihastelemassa useampaan otteeseen eri vuorokaudenaikoina, kun se nyt sattui olemaan niin lähellä.

Unkarin parlamenttitalo | Koiravahteina hurmaavassa Budapestissa | Elämää Nomadina blogi
Unkarin Parlamenttitalo on todella komea ja todella suuri
Margaretin silta | Koiravahteina hurmaavassa Budapestissa | Elämää Nomadina blogi
Margaretin silta yhdistää Budapestin kaksi puolta ja Margaretin saaren

Lenkkeilijöille voi lämpimästi suositella Margarit Islandia kiertävää juoksureittiä, sekä niin ikään juoksuradaksi pyhitettyä reittiä Városliget -kaupunginpuistossa. Tuo jättimäinen, Sankarien aukion takana levittäytyvä puisto keskustan koillispuolella kannattaa muutenkin mahduttaa Budapest-lomaan, sillä sieltä löytyy paljon mielenkiintoista nähtävää. Alueella on niin Sankareiden aukion mahtipontinen Millenium -monumentti, kuvataidemuseo, Budapestin eläintarha ja kasvitieteellinen puutarha, erikoinen, eri tyylisuuntia yhdistelevä Vajdahunyad Castle -linna arkkitehtuurinäyttelyineen ja maatalousmuseoineen, kaunis järvi, jossa talvisin on luistelurata, House of Music -museo, kuumailmapallolentojen lähtöpaikka, useita ravintoloita sekä kuuluisa ja suosittu Széchenyin kylpylä ja Thermal Beer Spa -olutkylpylä.

Vajdahunyad linna | Koiravahteina hurmaavassa Budapestissa | Elämää Nomadina blogi
Sisäänkäynti Vajdahunyadin linnaan
Kappeli Vajdahunyadin linnalla | Koiravahteina hurmaavassa Budapestissa | Elämää Nomadina blogi
Komea kappeli Vajdahunyadin linnalla

Kirsikankukkakujaa etsimässä Budan Linnavuorella

Budan linna | Koiravahteina hurmaavassa Budapestissa | Elämää Nomadina blogi
Budan linna vastarannalta kuvattuna

Tonavan ylittävien komeiden siltojen länsipuolella kohoavat Budan ikoniset kukkulat, eli Linnavuori, jonka päälle on rakentunut Budan linnoitusalue. Ensimmäinen linna rakennettiin kukkuloille jo 1200-luvulla, ja vuosisatojen aikana linnoitusalue vahvistui ja laajentui. Budan linna on tuhoutunut ja jälleenrakennettu useampaan otteeseen, ja sen nykyinen versio on peräisin 1850-luvulta. Mutta Linnavuori ei siis tarkoita pelkästään Budan linnaa museoineen, vaan huomattavasti laajempaa kokonaisuutta, linnoituskaupunkia jota voisi kutsua myös Budapestin vanhakaupungiksi. Alue on todella kaunista, ja arkkitehtuurin kirjo on laaja. Mahtipontiseen osastoon kuuluu muun muassa suosittu Kalastajanlinnake nähtävyystasanteineen sekä lukuisat kirkot, sympaattisempaan sarjaan puolestaan ikivanhat värikkäät kivitalot, jotka reunustavat alueen kapeita, keskiaikaisia katuja.

Matiaksen kirkko | Koiravahteina hurmaavassa Budapestissa | Elämää Nomadina blogi
Matiaksen kirkko
Kalastajanlinnake | Koiravahteina hurmaavassa Budapestissa | Elämää Nomadina blogi
Kalastajanlinnake on suosittu näköalapaikka
Kalastajanlinnake | Koiravahteina hurmaavassa Budapestissa | Elämää Nomadina blogi
Kalastajanlinnake
Söpö kirjakauppavaunu Budassa | Koiravahteina hurmaavassa Budapestissa | Elämää Nomadina blogi
Söpö kirjakauppavaunu matkalla vanhakaupunkiin Budan kukkuloille

Huhtikuun puoliväli on Budapestin korkeuksilla usein kirsikkapuiden kukinta-aikaa, ja ennen saapumistamme kaupunkiin olin bongaillut Instagramista lukuisia upeita kukkakuvia Budapestin Linnavuorelta, kujalta nimeltään Tóth Árpád Promenade. Jotenkin tämä viehättävä, linnoitusmuurin viertä kulkeva katu oli jäänyt aiemmilla reissuilla käymättä, ja osoittautui hurmaavaksi siitä huolimatta, että toukokuun alkuun mennessä kirsikankukat olivat jo suurimmaksi osaksi pudonneet.

Kirsikankukkia Budan kukkuloilla | Koiravahteina hurmaavassa Budapestissa | Elämää Nomadina blogi
Kevään viimeiset kirsikankukat Tóth Árpád Promenadella

Kenties suosituin tapa siirtyä jokirannasta Linnavuorelle on ikoninen funikulaari, mutta mikäli kunto kestää ylämäkikävelyn (eikä sää ole toivottoman kuuma), suosittelemme lämpimästi nousemaan kukkuloille kävellen, sillä myös matkan varrella on paljon nähtävää, kauniita portaikkoja ja puistoja. Me kapusimme ylöspäin Margaretin sillalta kohti Európa Liget -puistoa ja vanhakaupunkiin johtavaa Vienna Gate -porttia, ja palasimme parin tunnin kierroksen jälkeen takaisin alas Budan linnalta, ohi lukuisien museorakennusten kohti Elisabethin siltaa. Budapestin kuuluisa Chain Bridge, Széchenyin ketjusilta, jonka päästä funikulaarikin lähtee, oli vierailumme aikaan remontissa ja kokonaan suljettuna liikenteeltä (korjaustöiden pitäisi valmistua elokuussa 2023).

Maisema Budan Linnakukkulalta kohti Parlementtitaloa | Koiravahteina hurmaavassa Budapestissa | Elämää Nomadina blogi
Parlamenttitalo hallitsee maisemaa Pestin puolella

Rauniobaareja ja käsityöläisolutta

Budapest on hieno kaupunki myös pienpanimo-oluiden ystäville, sillä siellä toimii useita oivallisia käsityöläispanimoita. Pubeissa viihtyville tarjontaa ylipäätään on aivan älyttömästi, ja mukavan paljon on myös nimenomaan craft beerin keskittyneitä paikkoja. Tulemme kirjoittamaan laajempaa raporttia aiheesta Craft Beer Nomads -blogiin, mutta näin lyhyenä suosituslistana kehotamme maistelemaan paikallisista panimoista ainakin Horizontin, Mad Scientistin, Monyon ja Gravityn tuotteita. Panimoiden omien taproomien ohella käsityöläisoluita lukuisilta unkarilaisilta ja kansainvälisemmiltäkin panimoilta voi nauttia vaikkapa sellaisissa asiaan vihkiytyneissä pubeissa kuin Beer Brothers tai Hopaholic.

Elämää Nomadina - Mad Scientist brewery Budapest
Mad Scientistin ja Horizontin panimot sijaitsevat teollisuusmiljöössä District X:n alueella
Elämää Nomadina - Gravity Dark matter
Herkullinen Stout-olut Gravityn panimoravintolassa keskustassa

Budapestissa on myös lukuisia kiinnostavia ja suosittuja rauniobaareja, eli autioituneisiin rakennuksiin ”kasvaneita” pubeja ja ravintoloita. District VII, seitsemäs kaupunginosa, jossa nämä rauniobaarit ja yökerhot sijaitsevat, on osin Budapestin juutalaiskortteleiden aluetta, johon toisen maailmansodan kauhujen jälkeen jäi paljon tyhjillään olevia taloja, joista osa jäi rapistumaan kymmeniksi vuosiksi. Ensimmäisen rauniobaarin synty oli ilmeisesti vain viaton, ja varmaan myös luvaton, päähänpisto perustaa pienimuotoinen kuppila autiotaloon, mutta varsin nopeasti rauniobaareja syntyi lisää ja niiden suosio suorastaan räjähti. Osa baareista, kuten legendaarinen Szimpla Kert, on muodostunut suosituiksi turistikohteiksi, mutta osa jatkaa eloaan aidosti underground-mestoina, paikallisten paikkoina piilossa huomaamattomien sisäänkäyntien takana. Me piipahdimme kaverin suosituksesta yksillä juuri Szimpla Kertissa, ja onhan se melkoinen paikka, kummallinen mutta hurmaava sokkelo, sekasotku kaikkea outoa roinaa, bling-blingiä ja kierrätyskampetta, erittäin kitsch ja erittäin turistivaltainen, mutta käymisen arvoinen ehdottomasti.

Szimpla Kert rauniobaari | Koiravahteina hurmaavassa Budapestissa | Elämää Nomadina blogi
Szimpla Kert on rauniobaareista se tunnetuin
Szimpla Kert rauniobaari Budapestissa | Koiravahteina hurmaavassa Budapestissa | Elämää Nomadina blogi
Szimpla Kertissa on lukuisia pieniä huoneita, useita pieniä baareja ja isohko sisäpiha

Tässä oli tiivistetysti tunnelmia ja kuvia toukokuisesta pysähdyksestä Budapestissa, jonka aikana tuli ihan sellainen fiilis, että voisimme palata kaupunkiin paljon pidemmäksikin aikaa joskus, mieluiten juuri talonvahtihommien merkeissä. Jaa kommenteissa omia kokemuksiasi kaupungista, mikäli Budapest on jo tuttu matkakohde!

Mitä pidit tästä jutusta?

Klikkaa tähtiluokitusta

Keskiarvo 5 / 5. Arvioita annettu: 2

Koska tykkäsit tästä jutusta...

...haluatko seurata meitä myös SoMe:ssa?

Ikävää että et pitänyt tästä jutusta...

... miten voisimme kehittää sisältöä?

Haluatko saada tiedon uusista jutuista ja artikkeleista? Liity tilaajaksi!
Jaa kavereillekin jos tykkäsit

22 Vastausta

  1. Budapest tosiaan on yksi omista suosikeistani. Upeita rakennuksia, joita mielellään ihailee yhä uudelleen. Suomalaisen näkökulmasta kaupungin hintatasokin on varsin alhainen, vaikka kyseisen maan muihin paikkoihin verrattuna tietysti kalliimpi. Ja niinpä, käsityöläisolutta on runsaasti tarjolla.

    1. Budapestiin on varmaan vaikea kyllästyä vaikka viipyisi siellä pidempäänkin, tai kävisi useaan otteeseen. Ja joo Suomeen verrattuna Budapestin hinnat todella on hyvin maltillisia niin majoitusten, ravintoloiden, kauppojen kuin julkisen liikenteenkin suhteen.

  2. Budapest on kiva paikka! Olen käynyt kahdesti ja menisin mieluusti milloin vain uudelleen. Molemmilla matkoilla tuli katseltua jotain varsinaisia nähtävyyksiä, mutta myös ihan vain haahuiltua kauniita rakennuksia bongaillen ja tunnelmasta nauttien. Olen samaa mieltä pubitarjonnasta: niitä Budapestissä riittää, joten paikka on huokeat hinnatkin huomioiden erinomainen paikka oluen ystävälle. Ja Szimpla Kert on tosiaan turistisuudestaan huolimatta kokemisen arvoinen ja erikoisuudessaan aika kiinnostava mesta. Kävimme viime reissulla myös jossain toisessa rauniobaarissa Szimpla Kertin lähellä, mutta se toinen mesta oli kaikin puolin niin ankea paikka, että siellä emme kauan viihtyneet. Rauniobaareissa on siis todellakin eroa!

    1. Päämäärätön haahuilu on monesti ihan parasta, ellei mielessä ole joku tietty erityinen nähtävyys jonka välttämättä haluaa kokea. Budapestissa monet suuntaavat kuuluisiin kylpylöihin, ja jotkut ovat jopa sitä mieltä, että se on olennainen osa kaupungissa vierailemista. Itse en ilmeisesti ole yhtään kylpyläihmisiä, kun eipä niissä yleensä tule käytyä vaikka kuinka hienoja tai erikoisia olisivatkin.

  3. Mä liityn myös Budapest-faneihin. Olin siellä taannoin 4 päivää interrailin yhteydestä, mutta matkasta on jo niin monta vuotta ja hämärät muistot, ettei yhtään haittaisi käydä ihastelemassa Budapestiä uudestaankin. Kaupungista on päällimmäisenä jäänyt mieleen upea parlamenttitalo, hauska kylpylä polttavan tulikuumalla saunalla, sekä eräs ravintola, jonka seinä oli täynnä post it -lappuja ja jonka pasta-annos oli niin iso, että näytti, että olisin hädin tuskin koskenut annokseeni ruokailun lopetettuani.

    1. Suosittelen lämpimästä uusintavierailua, Budapestissa riittää tehtävää ja nähtävää! Hauska miten jotkut tietyt, monesti pienetkin jutut jäävät paikasta hyvin mieleen, kun taas joitain asioita / nähtävyyksiä saattaa ihan kokonaan unohtaa. Mutta siis voi ei tuo pasta-annos, itse kyllä tykkään mielummin suurista kuin liian pienistä annoksista, mutta on ikävää jos ruokaa annostellaan ihan liikaa niin että sitä päätyy enemmän roskiin kuin nautittavaksi.

  4. Budapest on tosi kaunis kaupunki, edellisestä visiitistä on tosin kulunut jo aikaa. Aika mahtavalla paikalla tuo teidän hoitokoti ja Darwin näyttää tosi symppikseltä, voi pientä! Pienpanimooluttarjonta vaikuttaa olevan siellä enemmän kuin kohdillaan.
    Jänniä nuo rauniobaarit. Eka Budapestin matkani v. -91 oli turkulaisten historianopiskelijoiden reissu. Käytiin jossain vanhaan teollisuusrakennukseen tehdyssä punkmestassa, jossa olut laskettiin tuoppiin pistoolilla, eikä vessoissa ollut ovia. Taksikuski ei suostunut ajamaan korttelia lähemmäs. Vaan opiskelijakortilla sai alennusta pääsylipusta (siellä soitti bändi) ja lippuja myi herttainen, hyvin tavallisen näköinen vanha rouva. Mistään järjestyshäiriöistä ei tietysti tietoakaan.

    1. Apua, tuo sana “hoitokoti” kuulostaa tässä yhteydessä vähän pahalta, vaikka sitähän se tavallaan on 😀 Mutta siis joo sijainti oli huippu ja koirat kivoja, varsinkin Darwin hurmasi meidät täysin. Vuoden -91 reissu on epäilemättä ollut kohtuullisen eeppinen, tai ainakin tuo punk-paikka kuulostaa hyvin mielenkiintoiselta, tuskin oli ihan joka turistin must-see -listalla 🙂

  5. Pari kertaa on kaupungissa tullut käytyä ja onhan se ihan kiva. Hotellitkin tapasivat ainakin joitakin vuosia sitten olemaan eurooppalaisittain hyvin edullisia ja historialliset kylpylät ja kahvilat näkemisen ja kokemisen arvoisia.
    Juuri nyt taitaa kyllä ainakin osalle suomalaisia Unkarikin olla maa, jonne ei kovin mielellään lähdetä maan poliittisen tilanteen takia – mitä enemmän negatiivisia uutisia maasta, niin sitä vähemmän se houkuttelee.

    1. Hotellit ovat varmaan edelleen varsin maltillisen hintaisia, vaikka onhan hintataso Budapestissakin noussut. Nuo matkustusboikotit poliittisesta tilanteesta johtuen ovat vähän, no, ehkä kaksiteräinen miekka tavallaan. Tietysti on ihan fiksua vältellä sellaisia maita / kaupunkeja, joissa on aidosti aihetta pelätä jotain levottomuuksia tms. mutta monesti boikotit kohdistuvat matkailijoiden kannalta turvallisiin kohteisiin, ja niistä aiheutuva tulojen menetys kohdistuu enemmän paikallisiin yrittäjiin kuin valtionhallintoon / tahoon, jota boikotilla halutaan rankaista.

  6. Hei olipas kiva postaus, varsinkin nuo rauniobaarit oli ihan loistovinkki! Olen kerran piipahtanut Budapestissa, mutta se oli talviaikaan, ja pitäisi päästä kyllä uudestaan keväällä tai kesällä. Voisin hyvin kokeilla tuota dog sitter -hommaa näin koirarakkaana ihmisenä, joka matkustelee mielellään. Kun asuu paikallisessa ympäristössä, pääsee myös ihan erilailla sisälle kaupungin fiilikseen kuin vain hotellissa.

    1. Kiitos Sandra! Suosittelen kevättä / alkukesää, toukokuu oli todella loistava aika. Keskikesällä Budapestissa on usein todella kuuma, mikä voi tehdä kaupunkilomailusta aika tukalaa vaikka sinänsä helteestä pitäisikin. Dog sitter -pestit on ainakin meille olleet ihan mahtava kokemus, ja oikeastaan house-sittauksesta on tullut lähes elämäntapa. Jos harkitset house-sitteriksi alkamista, käy kurkkaamassa artikkelien puolelta vinkkipostaus miten päästä hommassa alkuun; https://elamaanomadina.fi/11-vinkkia-housesitteriksi-aikovalle/

  7. Budapest on itselläkin jäänyt mieleen yhtenä suosikkikaupunkina! Juuri eilen itseasiassa mietinkin, ettei oo somessa pitkään aikaan törmännyt kehenkään, joka olis matkustanut Budapestissä! Olipa kiva nyt lukea ja fiilistellä taas kaupunkia 🙂

    1. Kiva kuulla! En muuten muista itsekään nähneeni juurikaan Budapest-aiheisia viime aikoina, vaikka kyllähän siellä käy porukkaa ympäri vuoden. Nyt toukokuussakin kuultiin muutamaan otteeseen kaduilla suomea, ja bongattiin yksi iso porukka teekkareita lakkeineen myös.

  8. Voi Budapest! Kerran on tullut käytyä talvella, ja mietin silloin että keväällä pitäis tulla takas, tuolloin joulukuussa ei ollut ehkä ihan parhaimmillaan mutta tykästyin silti.
    Joko sielä puhuttiin yhtään paremmin englantia? 😀 Tuolloin n. 10v sitten ainoastaan hotellissa puhuivat vähän englantia, edes ravintolaa ei löydetty jossa olis ollut englantia puhuvaa tarjoilijaa joten tilatut annokset oli aina vähän arpapeliä. Yhdessä ravintolassa oli sentään englanninkielinen menu!
    Tämä kielimuuri myös aiheutti sen että ei osattu jäädä pois oikealla junapysäkillä vaan posotettiin ohi lentokentästä ja koska seuraavalle pysäkille oli yli 30min matka suunaansa, eikä sielä kukaan puhunut sanaakaan englantia, ei edes taksissa että olis saatu taksia tilattua, myöhästyttiin paluulennolta… nykyään ehkä vois pärjätä jo google kääntäjällä kun mobiilidata toimii joka paikassa, tuolloin se ei toiminut eikä ollut edes sellaista kännykkää milllä ois nettiä voinut käyttää 😀

    Tuo dogsitter matkustelu vois ollakin muuten kivaa! Melkeen aina matkalla tulee kauhee ikävä omia koiria, niin tuollain sais ees vähän ensiapua siihen ongelmaan.

    1. Joo joulukuu on säiden puolesta melko ankeaa aikaa isossa osassa Eurooppaa, eikä sen vuoksi ihan parasta reissausaikaa. Keväinen Budapest oli tosi ihana, ja varmaan syksyllä myös on kaunista. Englantia puhuttiin kohtuullisen hyvin ainakin niissä ravintoloissa ja pubeissa missä me käytiin, ei ollut mitään ongelmaa, ja varmasti englanninkieliset menut on myös yleistyneet. Nykyään tosiaan on helpompi pärjätä kun on mobiilinetit ja kääntäjät ja systeemit, mekin on joskus vähän kaiholla muisteltu aikoja kun reissattiin siltä osin “sokkona” ja enemmän sellaisella huolettomalla takki auki -meiningillä kuin nykyään 😀

  9. Ihana työkeikka. Tulee kyllä vaikutelma, että ette töitä tehneet, kun niin tehokkaita olitte. Varmasti olisi pidempäänkin kuin viikon ollut!

    1. Kyllä me ehdittiin jokunen tunti päivässä työprojektien / blogien parissakin viettää, vaikka toki pyrittiin minimiomaan koneiden ääressä kyhjöttäminen ja maksimoimaan kaupungista nauttiminen. Tämä tienpäällä eläminen tahtoo aina olla vähän sellaista tasapainoilua työn ja vapaa-ajan välilillä, kun varsinaista lomaa ei ole, mutta toisaalta ei ole myöskään velvollisuutta työskennellä tiettyinä aikoina ja tietyn verran tunteja päivässä.

    1. Budapestista on helppo tykätä! Ja tuosta koiranvahtipaikasta myös, oli kyllä todella sopiva pesti nomadiarjen ja kaupunkiloman yhdistelyyn.

  10. Budapest on muutamalta käynniltä tuttu ja suositten myös käymään mikäli ei vielä ole käynyt. Hienoja historiallisia rakennuksia, kauniita näkymiä, hyvää ruokaa ja juomaa kohtuullisella hintatasolla. Siisti kaupunki, nimenomaan vanha kaupunki.
    Paljon ei tarvitse mennä vanhan kaupungin ulkopuolella, kun alkaa aika toisennäköinen Unkari. Roskainen ja rähjäinen. Tämä kuva on minulle jäänyt, kun ajoimme Itävallasta Balaton järven pohjoisrantaa Budapestiin ja siitä jonnekin itärajalle kylpylään. Mielestäni paikat saa olla kuluneita, vähän rähjäisiäkin, ja joskus se on jopa idyllistä. Sitä en vain ymmärrä, jotta jossakin roskat tippuu käsistä kadulle. Mitään ei huolleta ja kaikki vain jätetään “happanemaan” siihen sellaisenaan mihin sen joku on joskus asettanut.
    Niin, nuo Budapestin kylpylät kannattaa käydä kokemassa. Siellä on siitä touhusta pitkä perinne. Parissa olen käynyt ja on jäänyt hyvät muistot.

    1. Tuo roskaisuus ja rähjäisyys ydinkeskustan ulkopuolella on todellisuutta todella monissa maissa ja kaupungeissa. Esimerkiksi Berliinin Neuköllnissa asuessa (oltiin siellä muutama viikko koiravahteina) ympäristön katujen sotkuisuus todella pisti silmään. Rähjäisyys ja rosoisuus sinällään ei häiritse ja, kuten sanoit, on toisinaan jopa idyllistä, mutta se tolkuton roskaaminen ahdistaa.

      Budapestin kylpylät meillä tosiaan jäi edelleen käymättä, mutta kai seuraavalla kerralla täytyy mennä kun niitä niin moni suosittelee. Enkä oikeastaan epäile etteikö viihdyttäisi, kunhan vaan saadaan aikaiseksi mennä 😀

Herättikö tämä juttu ajatuksia? Jätä kommentti ja osallistu keskusteluun!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa ilmoitukset!
Tilaa ilmoitukset sähköpostiisi ja pysy mukana nomadielämän pyörteissä!
Lähetämme sinulle viestin aina, kun uusi juttu tai artikkeli julkaistaan.