Elämää nomadina

Suomi-kesän jälkeen kohti uusia seikkailuja Euroopassa

Haluatko saada tiedon uusista jutuista ja artikkeleista? Liity tilaajaksi!
Jaa kavereillekin jos tykkäsit

14 kommenttia “Suomi-kesän jälkeen kohti uusia seikkailuja Euroopassa

 1. Housesitting on muuten huikea idea!Jos olisin yhtään paikallani viihtyvää sorttia niin tuollainen eläintenhoitajan pesti sopis kyllä kuin nenä päähän. Toisaalta taas kun mietin asiaa toisinpäin niin en tiedä luottaisinko omia kultamussukoita vieraisiin käsiin, ehkäpä en. Mutta meillä niitä onkin sen verran iso lauma että se vaatiikin hoitajalta vähän enemmän että hallitsee kaaoksen 😀

  1. Tämä on ainakin meille ihan todella mahtava tapa matkustaa, kun voidaan aina välillä asettua paikoilleen vähän pidemmäksi aikaa lemmikkivahtihommien merkeissä ja töihin keskittyen, ja sitten taas välillä matkustaa nopeammin. Tuosta isosta laumasta tuli mieleen meidän ensimmäinen house-sitting -kokemus – aloitettiin syvästä päästä kun hoidettavana oli neljä koiraa ja viisi kissaa 😀 Hyvin meni toki sekin, ja palattiin samaan paikkaan takaisin useampaan kertaan. House-sitting alustoilta, kuten Trusted Housesitters (tällä linkillä alennus liittymisestä: https://www.trustedhousesitters.com/refer/raf243427/) löytää kokeneita vahteja ja referenssit aiemmista pesteistä, mikä varmasti helpottaa sitterin valintaa.

 2. Tämäpä sattui kivasti tuon Sopotin osalta, sillä ensi viikolla olisi tarkoitus lähteä melkein viikoksi Gdanskiin ja käydä samalla myös mm. Gdyniassa ja Sopotissa. Juuri tuo talokin “pitäisi” tietysti nähdä!

  Mukavaa syksyä teille, missä sitten milloinkin olettekin!

  1. Meillä myös aiemmat kokemukset on vain muutaman päivän pituisilta pistäytymisiltä, jolloin on ehditty nähdä lähinnä vain niitä tunnetuimpia nähtävyyksiä ydinkeskustassa. Mutta nyt on tosiaan mahtava tilaisuus tutustua tähän kaupunkiin ja sen eri osiin kaikessa rauhassa, ja seurata myös kaupungin pukeutumista ruskaan.

 3. Mukavaa syksyä yhdessä Euroopan ehdottomasti monipuolisemmassa kaupungissa. Berliini on minulle tuttu paikka. Vietin siellä aikanaan paljon aikaa. Nyt kun turistit ovat sen löytäneen käyn lähinnä enää tuttuja tapaamassa. Jaettu Berliini oli minulle hyvin tuttu jo 1970-luvun alussa. Kun muuri murtui hakattiin tietty taltalla ja vasaralla muurinpaloja muistoksi. Tuolla ne kaapissa edelleen.

  Berliinistä on paljon vinkkioppaita ja monet paikat on liian täynnä turisteja, mutta siitä huolimatta Berliinissä on kyllä ihan oma tunnelma. Ruokakulttuuri on monipuolinen. Yrittäkää tutustua paikallisiin ihmisiin, pääsette ehkä heidän opastuksellaan tutustumaan hienoihin paikallisten suosimiin ”helmiin”.

  Prenzlauer Berg, Kollwitzstrassen kahvilat., Neukölln, Reichstagin katolle ehdottomasti, kaikki jaettuun Saksaan liittyvät museot jne.

  Ja vähän kaupungin ulkopuolella mutta helposti lähijunalla saavutettava erikoisuus, jota ei kannata missata. Jos vielä pystyssä. Kerätkää kova nälkä ja käykää syömässa Hohen Neuenforfin Himmelspagodessa, Oranienburger Straße 3, 16540 Hohen Neuendorf.

  Meillä myös kohta edessä matka talvenviettoon ”mökille” ja tutustuminen uusiin mielenkiintoisiin kohteisiin jatkuu. Ehkä saan myös aikaiseksi joitain uusia kirjoituksia omaan matkablogiini.

  1. Kiitos kommentista ja vinkeistä! Tarkoitus tosiaan olisi päästä hieman pintaa syvemmälle nyt kun on enemmän aikaa kuin lyhyellä kaupunkilomalla yleensä. Asutaan Neuköllnin alueella, josta jo itsessään löytyy kaikenlaista mielenkiintoista, ja eiköhän tässä muutkin kaupunginosat ja muun muassa upeat puistot ehdi tulla jollain tasolla tutuksi.

  1. Kiitos, tuosta varmasti tulee meille hyvä reissukumppani! Täysin samaa mieltä että yöpymiseen soveltuva auto tuo vapautta liikkumiseen, ja tuo vaellusreitin päässä yöpyminen on oiva esimerkki.

  1. Korona-asioiden puimisesta on tullut ilmeisesti jo yliannostusta, kun jäi koronatilanne ihan kokonaan käsittelemättä tuossa postauksessa 😀

   Omalla autolla matkaaminen EU:ssa sujuu suhteellisen normaalisti, mutta ennen reissua ja maan vaihtamista tulee tietty tarkistaa ajankohtainen tilanne ja vaatimukset, ne kun vaihtelevat maittain. Osa maista, meidän matkalla tähän saakka Latvia ja Liettua, vaatii matkustusilmoitusta, joka pitää olla täytettynä ennen rajaa. Latvian rajalla oli myös tarkastuspiste, jossa tsekattiin että saapuvilla on tuon ilmoituksen tekemisestä saatu QR-koodi. Mitään muita tarkastuksia rajoilla ei ainakaan meidän kohdalle sattunut.

   Esimerkiksi täällä Berliinissä koronapassia vaaditaan múun muassa useissa ravintoloissa sisätiloissa ruokailemiseen, joten “normaalin” matkailemisen edellytys on joko täysi rokotussarja tai jatkuva testaaminen. Tanskan tilannetta tuossa naapurissa on mielenkiintoista seurata, sehän oli edelläkävijä koronapassin käyttöönotossa, mutta teki hiljaittain täyskäännöksen luopumalla kaikista muista kuin maahantuloon liittyvistä koronarajoituksista.

 4. Hauskaa olisi taas lähteä reissuun, nyt on tullut vuosi täyteen edellisestä reissusta ulkomaille. Nyt kun on joitakin viikkoja sitten saatu toiset rokoteannokset, voisi siinä mielessä hyvinkin alkaa miettiä jotain reissua / reissuja lähitulevaisuuteen. Suomessa toki ollaan reissattu, juuri ollakaan tulossa parin viikon Lapin reissulta kotiin.

  1. Suomessa reissaaminenkin oli kesällä hauskaa, ja uutta nähtävää löytyisi kotimaastakin vielä vaikka kuinka. Nyt näyttäisi olevan todella upea ruska, teillä on ollut onnistunut ajoitus Lapin reissulle! Täällä Berliinissäkin alkaa kääntymään säät syksyn puolelle, toivottavasti tulisi ruskan värejä myös!

Herättikö tämä juttu ajatuksia? Jätä kommentti ja osallistu keskusteluun!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Tilaa ilmoitukset!
Tilaa ilmoitukset sähköpostiisi ja pysy mukana nomadielämän pyörteissä!
Lähetämme sinulle viestin aina, kun uusi juttu tai artikkeli julkaistaan.