Elämää nomadina

Syysterveiset Berliinistä

Haluatko saada tiedon uusista jutuista ja artikkeleista? Liity tilaajaksi!
Jaa kavereillekin jos tykkäsit

16 kommenttia “Syysterveiset Berliinistä

 1. Mukavalta kuulostava kaupungisosa tuo Neukölln , kuulostaa siltä, että voisi olla aikalailla mieleeni. Miten nuo lemmikkivahtihommat muuten käytännössä menevät? Palkkaa ei saa, mutta majoitus maksuton vai jotain muuta? EI ole meille juuri nyt ajankohtainen, mutta on varmaan hyvä pitää mielessä, jos joskus tulevaisuudessa voisi ollakin.

  1. Tämä on kyllä osoittautunut viihtyisäksi alueeksi, ja kivalta näyttää viereinen Kreuzbergin alue, joka on vielä lähempänä ysinkeskustaa.

   Hyvä kysymys tuosta lemmikkivahtipaikkojen palkkiopolitiikasta (lisäsin postaukseen linkin artikkeliin, jossa kerrotaan vähän lisää) – yleensä kyseessä on puhtaasti vaihtotalous, eli palkkiona on nimenomaan maksutun majoitus, sisältäen asumiseen liittyvät kulut. Poikkeuksiakin varmasti löytyy, mutta ainakin noissa yleisimmin käytetyissä alustoissa edellytetään maksuttomuutta.

  1. Haha, joo vähän samat fiilikset oli silloin kun itse kuuli että jotkut pitkän matkan reissaajat tämmöistä tekee 😀 House-sitting osoittautuikin sitten olevan yllättävän suosittua touhua, ja noita alustojakin on useampia, osa kansainvälisiä ja osa maakohtaisia. Trusted Housesitters on osoittautunut todella hyväksi, suosittelen!

  1. Koirat on kivoja vahdittavia usein senkin vuoksi, että niiden kanssa tulee ihan väkisinkin tehtyä paljon kävelylenkkejä ja tutustuttua ympäristöön enemmän. Toisaalta kissanvahtipaikat on yleensä paljon helpompia ja vähemmän kotonaolemista vaativia.

 2. Siltähän tuo, päiväohjelmanne perusteella, vaikuttaa, ettei tuo koirasta huolehtiminen ole mikään tavallinen kaupunkiloma. No toisaalta, ehkä se rauhoittaisi pysymään maailmallakin paikallaan – itselläni ainakin jotenkin aina tuntuu vähän siltä, että hotellilla vietetty aamu- tai iltapäivä, vaikka sitten kuvia käsitellessä tai muita blogihommia tehden on vähän hukkaan heitettyä aikaa kuitenkin yleensä lyhyellä lomalla.

  1. Joo, tässä kyllä huomaa mikä on lomareissujen ja nomadielämän ero. Toisaalta nyt kun on aikaa olla pidempään “kohteessa”, ehtii siinä normaalin arjen ohessa pitämään myös niitä lomapäiviä, toki näin house-sitteja tehdessä lemmikkien ehdoilla. Ja siis tuosta hukkaan heitetystä ajasta olen ihan samaa mieltä, silloin kun on lyhyellä lomalla niin vähän harmittaa käyttää aikaa mihinkään ns. ylimääräiseen.

 3. House sitting on ehdottomasti ihana tapa ja vaihtoehto matkailla ja tutustua uusiin paikkoihin maailmalla. 🙂 En ole koskaan itse sitä tehnyt, mutta olen kyllä tutustunut siihen jonkin verran ja kiinnostaa kovasti. Lyhyen lomareissun vaihtoehdoksi ei tosiaan lemmivahdin hommat ehkä ole se paras vaihtoehto, mutta jos aikaa on enemmän ja haluaa tutustua paikalliseen elämänmenoon erilaisesta näkökulmasta, niin sitten se on täydellinen vaihtoehto! 🙂 Joskus aion itsekin vielä kokeilla ehdottomasti. Kodinvaihtoa on tullut toki tehtyä ja siitä pidän myös kovasti. Berliini on vielä käymättä itsellä, mutta tuo paikka näyttää kivalta. Ihana Pixel! <3

  1. Me taas ei koskaan kokeiltu kodinvaihtoa, en tainnut edes tietää koko konseptista silloin, kun meillä olisi vielä ollut koti mitä vaihtaa 😀 Mutta house-sittigista ollaan tykätty todella paljon, ja odotan innolla mihin kaikkialle se vielä meitä viekään!

   Berliiniä voi lämpimästi suositella muutaman päivän kaupunkilomakohteeksi, ja näkemistä ja tekemistä riittää pidemmäksikin ajaksi.

  1. Juuri näin kuin sanoit, house-sitting soveltuu erinomaisen hyvin yhteen etätöiden tekemisen kanssa! Me myös ollaan tosi eläinrakkaita, mutta oma lemmikki ei näin reissuelämää viettävälle oikein sovellu. Lemmikkivahtihommien myötä ollaan saatu paljon karvaisia kavereita, ja käyty myös samoissa paikoissa uudelleen.

  1. Berliini on hurmaava, ja nyt ollaan saatu nauttia todella kauniista ja aurinkoisesta syksystä! House-sitting on ainakin meille näin täyspäiväisinä reissaajina ollut aivan loistava konsepti, ja sopii kyllä vähän lyhyemmillekin reissuille. Me esimerkiksi tehtiin viikon mittainen house-sit New Yorkissa; siinä yhdistyi oivallisesti lomailu, maksuton majoitus ja koirien rapsuttelu. Toki silloinkin piti suunnitella päiväohjelmat niin, etteivät koirat jää liian kauaksi aikaa kotiin.

 4. Kuulostaa loistavalle järjestölle tuo Trusted Housesitters. Mukava tapa oleilla eri kaupungeissa ja maissa jopa ilmeisesti pidempiäkin aikoja. Tulipa muuten tätä lukiessa ikävä Berliiniin! Olen käyny tuolla vanhan lentokentän alueella pari vuotta sitten ja sen jälkeen alue varmaan vaan entisestään kasvanut. Mukavaa syksyä sinne Berliiniin!

  1. Kiitos Sanna, Berliinin syksy on varsin hurmaava, vaikka nyt alkaakin ilmat kylmenemään. Meillä on vielä monta kaupunginosaa ihan täysin kiertämättä, ydinkeskusta mukaan lukien, eli pitää yrittää mahduttaa parin seuraavan viikon ohjelmaan enemmän seikkailuja ympäri Berliiniä!

   Trusted Housesitters on paras alusta mihin me ollaan törmätty, ja paikkoja on käytännössä ympäri maailmaa, joten sitä kautta on mahdollisuus löytää todella huippuja pestejä.

Herättikö tämä juttu ajatuksia? Jätä kommentti ja osallistu keskusteluun!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Tilaa ilmoitukset!
Tilaa ilmoitukset sähköpostiisi ja pysy mukana nomadielämän pyörteissä!
Lähetämme sinulle viestin aina, kun uusi juttu tai artikkeli julkaistaan.