Elämää nomadina

Nähtävyyksiä, taidetta ja pienpanimoita Berliinissä

Haluatko saada tiedon uusista jutuista ja artikkeleista? Liity tilaajaksi!
Jaa kavereillekin jos tykkäsit

12 kommenttia “Nähtävyyksiä, taidetta ja pienpanimoita Berliinissä

 1. Tämä oli kiinnostava luettava täälaiselle, joka ei Berliinissä ole käynyt. Brandenburgin portin ympäristö on tuttu ja se taitaa olla erityisesti se alue, joissa moni viikonlopun kestävällä, ensimmäisellä matkallaan vierailee. Kivasti sai tämän myötä tutustua myös muuhun Berliineen. Paljon kaupungissa näköjään riittää nähtävää ja koettavaa.

  1. Kiitos kommentista Mikko! Varmaankin lähestulkoon kaikki Berliiniin(kin) matkaavat tosiaan tutustuvat ensimmäisenä ydinkeskustan nähtävyyksiin, ja niistä on kirjoitettu todella paljon myös blogipostauksia ynnä muita artikkeleja. Siitäkin syystä halusin esitellä enemmän kohteita keskustan ulkopuolelta – kiva kuulla että niistä oli kiinnostavaa lukea!

 2. Omalla Berliinin visiitilläni jäi mielikuva Berliinistä sekä upean katutaiteen että graffitien tyyssijana.. Jälkimmäisiä tuntui olevan vähän liikaakin. Silloin vaan käveltiin, treenasin jalkojani Santiago de Compostelaan ja kävelin kahdessa päivässä 60 km. Onneksi oli hyvät kelit.

  1. Molempia todellakin löytyy paljon, toisinaan sulassa sovussa ja joillain alueilla vähän räikeämmin silmille hyppien. Käveleminen on ihan paras tapa tutustua uusiin kaupunkeihin ja alueisiin, tosin tuo 60 km kahdessa päivässä on jo melko hard corea ihan perus turistille 😀

 3. Oma kokemukseni Berliinistä on pitkän viikonlopun mittainen. Pyörimme lähinnä keskustan alueella ja siinä olevat nähtävyydet tulivat tutuiksi. Muistelen, että siellä oli pari bussireittiä, joilla näki parhaimmat nähtävyydet ja mekin sitten köröttelimme ne reitit päästä päähän. Berliini oli kiva kohde, mutta ihan lemppariksi asti siitä ei ollut. Saattoi johtua siitäkin, että vierailimme siellä syksyllä ja sää oli suurimmaksi osaksi sateisen harmaa.

  1. Harmi että teilä sattui kurjat kelit! Mielikuvan muodostamiseen uudesta paikasta todellakin vaikuttaa paljon säätila ja oma mielentila, ja harmaassa märässä syyssäässä ei liene mikään kaupunki (tai juuri kenenkään mieli) ole parhaimmillaan.

  1. Kiitos Cilla Maria, kiva jos postauksesta jäi vinkkejä korvan taakse. Nuo päänähtävyydet ovat monille tuttuja, ja siis todellakin näkemisen arvoisia, mutta Berliinin monipuolisuuden ja rosoisuuden kokeminen vaatii juurikin sitä “parempaa aikaa”, mitä ei lyhyellä pistäytymisellä tahdo olla.

 4. Lainaan sinulta virkkeen: “Berliini on todella laaja ja monipuolinen kaupunki, johon ei varmasti nopeasti kyllästy – mekin varmasti tullaan palaamaan Berliiniin”, nimittäin näin sanoisin itsekin, vaikka olemme käyneet siellä jo useita kertoja ja viipyneet pari kertaa viikon ja kerran jopa kolme, kun vaihdoimme kotia yhden berliiniläispariskunnan kanssa. Kaikki perusnähtävyydet ja museot on kyllä tullut koluttua näillä kerroilla. Silloin kotia vaihtaessamme vaihdoimme myös autoja ja teimme heidän autollaan retkiä myös Berliinin ulkopuolelle, eli Oranienburgiin ja Spreewaldiin. Silloin saimme myös mukavan erilaisen näkökulman kaupunkiin, kun meillä oli käytössämme myös heidän polkupyöränsä ja he antoivat hyviä vihjeitä. Tiergartenissa ja Spree-joen rannoillakin pyöräilimme. Potsdamin retki junalla oli myös hieno. Kaksi kertaa olemme olleet Berliinissä valoviikoilla, ja se on ollut kyllä tosi hieno kokemus kummallakin kertaa. Meillä on yhteinen ihastuksen kohde. Aila

  1. Kivalta kuulostaa teidän kokemukset ja erilaiset tavat tutustua Berliiniin ja ympäristöön! Pyörät tosiaan olisi olleet kätevät vähän pidemmille päiväretkille, mutta hyvin pääsee myös metroilla ja junilla kulkemaan, koirankin kanssa. Meillä oli toki myös auto, mutta se sai nyt pysyä parkissa käytännössä koko ajan, vaikka upeita kohteita kaupungin ulkopuolellakin todella on.

 5. Berliini on historiallisista syistä kiehtova ja jo nuorena kun luin saksaa koulussa haaveilin matkasta sinne. Sitten kun sinne lopulta aikuisena matkustin, en jotenkin saanut kaupunkia haltuuni, eikä se kolahtanutkaan niin kuin olin odottanut. Suurin syy on siinä, että Berliini on tosi laaja jalkaisin liikkuvalle. Tuo olisi kyllä hyvä idea viettää kaupungissa vähän pidemmän aikaa ja perehtyä siihen paremmin kaupunginosa kerrallaan. Silloin se varmasti näyttäisi toisenlaiset kasvonsa.

  1. Vähän samanlaisia kokemuksia on itsellänikin ensimmäisistä lyhyistä pistäytymisistä Berliinissä, kaupunki jäi jotenkin etäiseksi ja hankalaksi hahmottaa, vaikka sinällään varsin vaikuttava olikin. Jalkaisin koko kaupungin haltuun ottaminen todellakin on hyvin haastavaa, joten tuollainen kaupunginosa tai alue kerrallaan lähestyminen todella kannattaa!

Herättikö tämä juttu ajatuksia? Jätä kommentti ja osallistu keskusteluun!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Tilaa ilmoitukset!
Tilaa ilmoitukset sähköpostiisi ja pysy mukana nomadielämän pyörteissä!
Lähetämme sinulle viestin aina, kun uusi juttu tai artikkeli julkaistaan.