Elämää nomadina

Road trip halki Puolan, kolmen kaupungin kautta

Jaa kavereillekin jos tykkäsit

16 kommenttia “Road trip halki Puolan, kolmen kaupungin kautta

 1. Kiitos vinkeistä! Ajoimme viimeksi kolme vuotta sitten Puolan halki ja viivyimme pari yötä Wroclawissa, Gnieznossa ja Mikolajkissa. Nekin olivat tosi hyviä käyntikohteita. Łódźissa ja Bialystokissa olemme pysähtyneet joskus kauan sitten ja näyttää siltä, että ne kannattaa pitää mielessä uudelleenkin käymistä varten. Poznania katselimme silloin, mutta emme löytäneet mieleistämme majapaikkaa ja niin päädyimme Gnieznoon, mikä ei ollut millään tavalla pettymys. Päin vastoin, vielä tuntemattomampi paikka ja oikein kiva. Kiitos hieoista kuvista, taustatiedoista ja majoitusvinkeistä! Aila

  1. Kiva kuulla että teilläkin on hyviä kokemuksia Puolasta! Se on jotenkin vähän aliarvostettu matkailumaa, jolla on tarjota todella monenlaisia elämyksiä niin kaupunkilomien, historiallisten kohteiden kuin luontomatkailunkin ystäville! Meillä oli tällä kertaa aika tiukka aikataulu road tripille, joten seuraavalla kerralla, ja mielellään kesäaikaan, pitää varata enemmän aikaa, jotta ehtii myös “harhailla” pitkin pikkuteitä ja nähdä lisää uusia kolkkia.

  1. Harmi kun teidän reissu jäi toteutumatta! Puolan kaunkeihin tutustumista todella voi lämpimästi suositella, ja teidän makuun siellä olisi varmasti myös Tatran luonnonpuiston upeat vuoristomaisemat ja patikkareitit Etelä-Puolassa!

  1. No tämähän sattui siis mainiosti kohdalleen 🙂 Kumpaakin voi suositella vierailukohteena, mutta jos valita pitää, niin Poznanilla on mielestäni huomattavasti enemmän tarjottavaa – ihan jo pelkästään tuo vanhakaupungin keskusaukio on vaan niin upea!

 2. Hyvä kun nostatte Puolaa! Mietin aina miksi Puolalla on matkakohteena niin huono ja aliarvostettu maine, kun siellä on tosi hienoja paikkoja. Menisin mihin tahansa Puolassa käymistäni paikoista uudelleen. Erityisesti arkkitehtuuri siellä viehättää, mutta luontoon en ole siellä päässyt niin tutustumaankaan.

  1. Sanopa muuta, Puola on todella jäänyt jalkoihin matkakohdemarkkinoilla. Itsekin voisin palata kaikkiin paikkoihin missä tähän mennessä ollaan ehditty käymään! Ehkä eniten on jäänyt harmittamaan vuosien takainen (entisen elämän lomiin sidottu kiireinen) road trip, jolloin käväisiin Zakopanessa yksi yö, eikä siis ehditty suuntaamaan Tatra-vuorten patikkapoluille vaikka siinä vieressä oltiin! Todennäköisesti ensi vuonna päästään korjaamaan tämä vääryys ja suuntaamaan vuoristoon!

 3. Itsellä on aikoinaan ollut vähän “likainen” mielikuva Puolasta, kunnes ensimmäistä kertaa sinne sitten matkustan, yllätyin ja ihastuin! Pidin Puolasta todella paljon! Nämä oli kyllä tuntemattomia paikkoja, mutta Krakovassa oon käynyt kahdesti mutta tykästyin myös tosi paljon Zakopaneen/Tatravuoristoon, eli sinne suunnalle haluaisin vielä kyllä palata! Hienon näköisiä paikkoja nämä ja juuri sellaisia, joista itsekin tosi paljon pitäisin! Puola on kuitenkin iso maa, eli nähtävää riittää. Oon kyllä kuullut pelkkiä kehuja Puolasta ja komppaan kyllä.

  1. Se on kyllä jännä mistä noita mielikuvia muodostuukin, ihan tiedostamatta. Puolaan matkaavien määrä on viime vuosina lisääntynyt, ja tietoisuus kivoista kohteista kasvaa Suomessakin. Mekin pidettiin Krakovasta kun siellä vuosia sitten käytiin, ja Tatra-vuorille pitää ehdottomasti palata pidemmälle patikkareissulle!

 4. Kiinnostavaa lukea hieman vähemmän tunnetuista puolalaisista kaupungeista. Erityisesti ensimmäisen kaupungin talot olivat todellakin kuin jostakin satukirjasta. Łódź puolestaan väläytti vähän Tampere-viboja vanhoine tehdasrakennuksineen. En ole koskaan käynyt vielä Puolassa, mutta toivottavasti ensi vuonna pääsisin tutustumaan maahan.

  1. Toivottavasti pääset reissaamaan Puolaan, siihen on vaikea olla ihastumatta! Nämä meidän tämän kertaiset kohteet valikoituivat sattumalta, tai siis ihan vain siksi kun sijaitsivat sopivasti reitillä Berliinistä Baltiaan, mutta kaikki osoittautuivat varsin kiinnostaviksi.

 5. Jostain syystä en ole vielä koskaan käynyt Puolassa. Ehkä pitäisi. Tatravuoret ovat aina silloin tällöin häivähtäneet mielessäni, mutta näköjään Puolalla olisi tarjottava myös suloisia kaupinkeja. Ainakin Poznań vaikuttaa kerrassaan hurmaavalta. Kiitos siis jutusta. Oli kiva päästä kurkistamaan minulle aivan tuntemattomiin kohteisiin.

  1. Kiva kuulla että juttu herätteli kiinnostusta Puolaan! Tatrat tarjoavat elämyksiä luontoreissaajalle, ja Etelä-Puolassa voikin varsin näppärästi yhdistää patikointia ja kaupunkilomailua sekä tutustumista vaikuttaviin historiallisiin kohteisiin kuten Auschwitziin.

  1. Nuo kaikki ovat hienoja kohteita (meinasin kirjoittaa että kivoja, mutta Auschwitziin se termi ei oikein sovellu). Meidän ensivaikutelma Varsovasta oli aikoinaan jotenkin ankea, mutta sittemmin kun ollaan tutustuttu kaupunkiin paremmin, niin sehän onkin todella vaikuttava. Ja siis nuo Puolan ja Slovakian rajamaisemat on ihan huikeita! Me ollaan käyty Tatravuorilla patikoimassa Slovakian puolelta, joten seuraavalla kerralla sitten Puolan puolelta poluille, toivottavasti pian!

Herättikö tämä juttu ajatuksia? Jätä kommentti ja osallistu keskusteluun!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Tilaa ilmoitukset!
Tilaa ilmoitukset sähköpostiisi ja pysy mukana nomadielämän pyörteissä!
Lähetämme sinulle viestin aina, kun uusi juttu tai artikkeli julkaistaan.