Elämää nomadina

Linnoja ja pupuja lockdown-Latviassa

Haluatko saada tiedon uusista jutuista ja artikkeleista? Liity tilaajaksi!
Jaa kavereillekin jos tykkäsit

12 kommenttia “Linnoja ja pupuja lockdown-Latviassa

 1. En ole koskaan käynyt Latviassa ja itse asiassa maa on minulle varsin tuntematon. Riikaan suunniteltiin kyllä taannoin matkaa, mutta se ei vielä ainakaan ole toteutunut. Varsin harmillinen tuo Baltian koronatilanne, saapa nähdä miten Suomen tilanne kehittyy. Muutenkin olisi ollut mukavaa, että passilla olisi voinut matkustaa varsin vapaasti, mutta enenevissä määrin maat tuntuvat taas vaativan passin lisäksi negatiivista testitulosta. Näin oli myös Norjassa, josta juuri tulimme.

  1. Latviaa ja Baltian maita ylipäätään voi helposti suositella reissukohteeksi, erityisesti kesäaikaan. Latviassa noita linnoja vaikuttaa riittävän tutkittavaksi, ja luontokohteitakin löytyy. Itseäni kiinnostaisi seuraavaksi vaikkapa melonta Gaujan luonnonpuistossa ja perusteellisempi tutustuminen linnoituskaupunki Cēsisiin, jossa käytiin muutama vuosi sitten patikkareissun yhteydessä, tietämättä että siellä olisi ollut todella komea linna!

  1. Kiitos Eveliina! Latviasta on yllätävän paljon erityylisiä linnoja ja palatseja tutkittavaksi. Tuo puulinnaprojekti on tosi mielenkiintoinen, ja kokonaisuudesta tulee varmasti vaikuttava, niin hieno on jo tuo nyt valmiiksi saatu osa!

 2. Onpa teillä ollut eläinrikas alkutalvi! Kaninvahtina toimiminen kuulostaa kyllä hauskan erilaiselta housesitting-keikalta. Me muuten ollaan oltu myös kananvahteina Autraliassa. Oli aika hauskaa puuhaa.
  Mulla on Latvia jäänyt muuten vähälle reissaamiselle, mutta Riiassa olen kyllä käynyt useammankin kerran, joskin edellisestä visiitistä on jo monta vuotta.
  Suomessa näyttää tosiaan olleen melkoisen rapsakat kelit viime aikoina. Meillä on Belgradissakin ollut poikkeuksellisen kylmä syksy. Talvi alkaa virallisesti viikon päästä, mutta eilen tuli jo kunnon lumikinokset, vaikka täällä ei välttämättä sada lunta edes joka talvia, ja jos sataa, niin normaqalisti vasta aikaisintaan jouluna.

  1. Joo meistä näyttää tulevan ihan puoliammattilaisia tässä house-sitting -hommassa 😀 Tämä sopii meidän tämän hetkiseen reissutahtiin todella hyvin, ja haetaan aktiivisesti uusia paikkoja aina kun seuraavat suunnitelmat on selvillä. Tuo Belgradin lumimäärä tuntuu jotenkin yllättävältä, tai Balkanin talvi ehkä ylipäätään – jotenkin se seutu on niin etelässä, että ei osaa ajatella, että sielläkin voi talvella olla oikeasti kylmää ja lumista, muuallakin kuin vuorilla.

 3. Kiva lukea juttuja paikoista joissa kävin juuri syyskuussa ja tällöin ne olivat auki. Kaikissa muissa paikoissa käytiin paitsi tuossa Terveten linnasta joka tosin bongattiin kun ajettiin siitä ohi. Blogistani löytyy näistä juttua. Tulin juuri kotiin toiselta Latvian reissulta jossa kävin Latgalessa – aina Daugavpilsissa asti. Nähtävyydet olivat osittain auki, mutta koronapassia vaadittiin ja henkilötodistuksia. Paluumatkalla Rigassa tuli liukasteltua jäisillä kaduilla. Aika surullinen näky sunnuntai-iltana kun suurin osa paikoista oli kiinni, ja turisteja ei kuulunut missään – no ehkäpä jäätävällä vesisateella oli myös osuutta asiaan.

  1. Luinkin sinun postaksia noista linnoista syksyllä, hienoja kohteita, jotka tosiaan nyt lockdownin aikaan eivät olleet tietty ihan parhaimmillaan. Tuo Latgalen alue kiinnostaisi myös, meillä on koko itäinen Latvia ihan kiertämättä vielä. Täällä Riiassa on kieltämättä melkoisen hiljaista, juuri eilen kävelyllä kaupungin halki pistettiin merkille miten tyhjiltä kaikki ravintolat näyttivät, lauantai-iltana.

 4. Kiitos vinkeistä, eipä ole tullut poikettua näistä muualla kuin Bauskassa. Riikakin jäi aika vähälle sillä yhdellä reissulla, jolla sinne poikkesimme, koska suuntasimme Jurmalaan, yövyimme siellä ja tulimme vain päivällä muutamaksi tunniksi Riikaan. Taitaa jotain puuttua meidän yleissivistyksestä tässä kohtaa.

  1. Riikaan kannattaa ehdottomasti palata vähän pidemmän vierailun merkeissä! Meillä puolestaan tuo Jurmala on jäänyt aika vähälle tutustumiselle, kun ollaan tehty vain kerran päiväreissu Riiasta. Nyt marraskuussa ajettiin Riikaan Jurmalan kautta kiertäen, mutta kovin oli hiljainen ja harmaa rantakaupunki tähän aikaan vuodesta.

Herättikö tämä juttu ajatuksia? Jätä kommentti ja osallistu keskusteluun!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Tilaa ilmoitukset!
Tilaa ilmoitukset sähköpostiisi ja pysy mukana nomadielämän pyörteissä!
Lähetämme sinulle viestin aina, kun uusi juttu tai artikkeli julkaistaan.