Elämää nomadina

Nomadijoulu lumisessa Riiassa ja reissusuunnitelmia

Haluatko saada tiedon uusista jutuista ja artikkeleista? Liity tilaajaksi!
Jaa kavereillekin jos tykkäsit

14 kommenttia “Nomadijoulu lumisessa Riiassa ja reissusuunnitelmia

 1. Vau, näyttääpä luminen Riika kauniilta! Lienee varsin harvinaista, että siellä päin on jouluna lunta… Me vietimme joulua Lounais/Länsi-Suomessa ja täälläkin lumipeite jouluna tuntuu olevan ainakin nykyään harvinaista. Tämän vuoden jouluna onneksi niin siellä kuin koko Suomessa oli lunta maassa.

  Hyvää uutta vuotta myös sinne!

  1. Kiitos Mikko! Riiassa on varmaan vuosittain jonkin verran lunta erityisesti kevättalven puolella, mutta näin valkoinen joulu lienee harvinainen. Viime vuonna myös oli kuulemma ollut todella talvisen näköistä. Lumi tuo kyllä jouluista tunnelmaa mukanaan, onneksi koko Suomessa saatiin tänä vuonna nauttia siitä.

  1. Onneksi me ei olla mitenkään hard core jouluihmisiä, niin sopeutuminen erilaisiin joulunviettotapoihin tai vaikka kokonaan “jouluttomaan jouluun” ei tuota hankaluuksia. Mennään maassa maan tavalla tämänkin suhteen. Onneksi mistä tahansa voi ottaa puheluja läheisille Suomeen.

 2. Me ollaan vietetty muutama joulu ulkomailla juuri mainitsemistasi syistä; joulun aikaan on pidempiä vapaita ja kun siihen lisää kesä- tai talvilomapäiviä, voi saada helposti parin viikon loman. Nyt kun lapset ovat aikuisia, ei joulun viettäminen ole muutenkaan enää samanlaista kuin aikaisemmin ja muutenkin olen sitä mieltä että juhlan tekee ihmiset eikä paikka. Hyvää uutta vuotta!

  1. Juuri näin, joulu on erityisen tärkeä ja merkityksellinen lapsille, näin aikuisena ja ilman omia lapsia on oikeastaan aika lailla sama miten ja missä joulua viettää. Toki on kiva aina järjestää jotain vähän spesiaalia, joko perinteistä tai elämyksellistä.

  1. Kaikilla tosiaan ei ole työn puolesta mahdollisuutta perinteiseen joulunviettoon, ainakaan juuri samaan aikaan kuin “kaikki muut” sitä viettävät. Noh, joulumielikin on asennekysymys ja joulunviettoon voi aivan hyvin kokoontua vaikkapa välipäivinä, tai jo ennen pyhiä.

  1. Valkoinen joulu on täällä varmaan iloinen yllätys monelle, tosin katujen kunnossapitäjiä ei käy kateeksi, kun työtä on todella paljon ja välineenä lumen raivaamiseen näytti olevan monesti lähinnä vain lapio… Toisaalta kaikki näyttivät suhtautuvan lumikaaokseen todella lunkisti ja vaan kahlailevan menemään jos ei kulkuväylät olleet mintissä. Tänä vuonna joulutorit valitettavasti olivat todella pieniä verrattuna normaaliin, Riian perinteinen joulutori olisi ollut kiva kokea!

 3. Kauniilta näyttää Riika lumi- ja jouluvalojen keskellä. Meillä oli vakaa aikomus lähteä sinne syyslomalla, mutta kaupunki meni kiinni juuri nenän edestä. Täytyy yrittää keväämmällä uudelleen, sillä siellä oli kyllä paljon kaikkea mielenkiintoista nähtävää.

  Mukavalta kuulostaa teidän alkuvuosi, hyvää uutta vuotta ja reissujen jatkoa sinne!

  1. Me oltiin Riiassa myös tuon loppusyksyn lockdownin aikana, ja se ei tosiaan ollut ihan paras hetki vierailuun, kun melkein kaikki liikkeet ja palvelut oli suljettuna. Normaaliaikana Riika sopii kyllä kaupunkilomakohteeksi ympäri vuoden.

 4. Riika näyttää hyvältä ajatukselta lähteä joskus joulua karkuun. Lyhyt matka ja sopivan erilaiset näkymät. Muuten Riika on muistoissani erityisellä paikalla, koska kauan sitten rakastuin vanhemman tyttäreni isään kymmenen vuotta ennen tyttären syntymää. Vedimme omia ryhmiämme matkanjohtajina ja jouduimme majoittamaan asiakkaitamme Neuvosto-Latviassa ylibuukkaustilanteessa neljä henkeä kahden hengen huoneisiin. Pakenimme hässäkän tasaannuttua kaupungille kahvilakierrokselle juomaan Riga-balsamia, joka olikin yllättävän voimakas lääke: )

  1. Riikassa kyllä viihtyy ympäri vuoden, ja ainakin näin lumisena aikana kaupungissa oli kivasti joulutunnelmaa. Ihana muisto Neuvosto-Latvian ajalta, moni asia on niistä ajoista muuttunut mutta Riga-balsami on ja pysyy, ja saattaa yllättää edelleen voimakkuudellaan 😀

Herättikö tämä juttu ajatuksia? Jätä kommentti ja osallistu keskusteluun!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Tilaa ilmoitukset!
Tilaa ilmoitukset sähköpostiisi ja pysy mukana nomadielämän pyörteissä!
Lähetämme sinulle viestin aina, kun uusi juttu tai artikkeli julkaistaan.