Elämää nomadina

Barcelona ja Sitges keväällä 2022

Barcelonan kaduilla | Barcelona ja Sitges 2022 | Elämää Nomadina

Pitkästä aikaa kuulumisia myös täällä blogin puolella! Kevät ja alkukesä ovat olleet varsin hektisiä, minkä vuoksi reissupäiväkirja ei ole oikein pysynyt menossa mukana. Nyt ollaan asetuttu muutamaksi kuukaudeksi paikoilleen Bulgariaan, ja on viimein aikaa palata kevään matkakohteisiin. Edellisessä reissupäiväkirjan osassa ihasteltiin helmikuista Mallorcaa, josta siirryttiin kuun lopulla kätevästi ja edullisesti (23 € per henkilö) lautalla suoraan Barcelonaan. Vaikka me ollaan viime vuosina reissattu ristiin rastiin Espanjaa useampaan otteeseen, edellisestä vierailusta Barcelonaan oli ehtinyt vierähtää toistakymmentä vuotta, joten oli ihana palata tähän ikoniseen kaupunkiin.

Plaça Reial, Barcelona | Barcelona ja Sitges 2022 | Elämää Nomadina
Plaça Reial on komea aukio ihan kuuluisan La Rambla -kadun vieressä

Koiravahteina El Guinardóssa

Barcelonassa meitä odotti ensin viikonlopun mittainen koiranvahtipesti El Guinardón alueella, kahden amstaffi-mixin, Firun ja Dorin, kaitsijoina. Nämä vahvaa ja monen mielestä pelottavaakin rotutyyppiä edustavat koirat olivat oikein hurmaavia ja herttaisia tapauksia, ja tykkäsivät kovasti rapsuttelusta ja halailusta. Viikonlopun aikana ehdittiin lenkkeillä lähiseudulla, tehdä vähän työhommia sekä aloittaa Barcelonan pienpanimokulttuuriin tutustuminen (kirjoitettiin aiheesta juttu Olutposti-lehteen, ja tulossa on myös artikkeli Craft Beer Nomads -blogiimme). El Guinardó oli alueena ihan kiva, ja suuri kukkulainen kaupunginpuisto Parc del Guinardó tarjoili paitsi kivoja lenkkipolkuja, myös mainioita maisemia yli kaupungin.

Elämää Nomadina - Nomad Housitters in Barcelona 0010
Koiralenkillä Parc del Guinardóssa

Tutustumassa Sitgesin seutuun

Heti Firun ja Dorin emännän palattua kotiin, meitä odotti seuraava lemmikkivahtipesti Barcelonan eteläpuolella, joten kaupungin ydinkeskustassa kierteleminen ja nähtävyydet saivat vielä hetken odottaa. Siirryttiin junalla Sitgesin pikkukaupunkiin, jossa oli menossa helmikuun karnevaalien pääpäivä. Ympäri Espanjaa vietetään karnevaaliviikkoa 40 päivää ennen pääsiäistä, ja Kataloniassa, erityisesti Barcelonan ympäristössä juhlinta on näyttävää ja railakasta. Rantakaupunki Sitges on jonkin sorttinen karnevaalien mekka, ja jo junamatka sinne oli melkoinen bilereissu, kun vaunut olivat täynnä juhlatuulella olevaa nuorta porukkaa. Karnevaalihumuun osallistumisen sijaan me kuinkin suunnattiin pieneen Puigmolton kylään, jossa vietettiin viisi päivää kahden beaglen ja yhden kissan hoitajina hienossa vanhassa talossa.

Beaglejen ja kissojen vahtina Espanjassa | Elämää Nomadina
Beaglet Banuwa ja Barnaby sekä Gobweb-kissa

Tämän house-sitin aikana ehdittiin koneiden ääressä istumisen lisäksi lenkkeillä koirien kanssa lähimetsissä sekä tutustua Puigmolton naapuriin Sant Pere de Ribesin kylään ja Sitgesiin ja sen ympäristön rantamaisemiin. Sitges on pitkistä valkohiekkaisista rannoistaan ja historiallisista nähtävyyksistään tunnettu resorttikohde, joka vetää puoleensa vierailijoita niin Espanjasta kuin ulkomailtakin. Helmi-maaliskuun taitteessa kaupungissa oli (karnevaalien päätyttyä) vielä melko hiljaista, mutta kohti kesää SItgesista kasvaa vilkas turistikohde, jossa kerrotaan olevan erityisen railakas yöelämä.

Palau Marycel, Sitges | Barcelona ja Sitges 2022 | Elämää Nomadina
Palau Maricel, palatsi ja museo Sitgesissä
Rantamaisema Sitgesin lähellä | Barcelona ja Sitges 2022 | Elämää Nomadina
Rannikkomaisema puolimaratonin varrelta Sitgesin lähellä

Nähtävyyksiä, futista ja olutta Barcelonassa

Puigmolton house-sitin jälkeen oli aika pistää työasiat hetkeksi sivuun, ja viettää muutama päivä Barcelonassa Suomesta kaupunkiin lomailemaan saapuneen ystävämme seurassa. Vuokrattiin porukalla kohtuuhintainen mutta tilava ja moderni * L’Hospitalet de Llobregatin alueelta, joka oikeastaan on ihan oma kaupunkinsa. L’Hospitalet on kuitenkin käytännössä täysin Barcelonaan kiinni kasvanut, joten siirtymistä kaupungista toiseen ei edes huomaa, ja kaikkialle pääsee näppärästi metrolla. Alkukeväästä Barcelonassa oli melko rauhallista, eli turistien määrä oli varmasti murto-osa normaaleista kesän kävijämääristä, mutta toisaalta keli oli epävakainen ja päivät osin pilvisiä ja melko viileitä.

Chapel of Santa Agata, Barcelona | Barcelona ja Sitges 2022 | Elämää Nomadina
Chapel of Santa Agata on yksi Barcelonan lukuisista goottilastyylisistä rakennuksista

Barcelonan kuuluisissa goottilaiskortteleissa kiertelyn ja muun nähtävyyksien ihmettelyn lisäksi heittäydyttiin hetkeksi myös jalkapalloturisteiksi. Vaikka itse en mikään varsinainen futis-fanaatikko ole, niin täytyy myöntää että RCD Espanyolin pelin seuraaminen yli 40 000 katsojaa vetävällä, modernilla Nou Estadi de Cornellà-El Prat -stadionilla oli hieno kokemus. Oli myös mahtava seurata sitä, miten ”tosissaan” paikalliset katsojat jalkapalloon suhtautuvat – katsomossa ei todellakaan istuta hiljaa ja todella monet kantoivat seuran paitoja, huiveja ja lippuja, muodostaen jo stadionille siirtyessään varsin näyttävän kulkueen.

Futisturisteina Barcelonassa Nou Estadi de Cornellà-El Prat -stadionilla
Futisturistit Cornellà-El Pratin stadionilla

Barcelona on mitä mainioin kohde myös pienpanimo-oluiden ystäville. Kaupungista ja sen ympäristöstä löytyy lukuisia erinomaisia panimoita, brew-pubeja, taproomeja sekä craft beer pubeja, eli paikallisissa oluissa riittää maisteltavaa. Me käytiin tutustumassa useampaan panimoon Barcelonan alueella, ja otettiin lisäksi päiväksi alle vuokra-auto (* kautta Niza Carsilta Seat Ibiza, 48 € vuorokausi), jotta päästiin vierailemaan lähiseudun panimoissa. Samalla saatiin jälleen ihailla komeaa Montserrat-vuorta, jonka kivipaasit, luostari ja patikkapolut ovat erinomainen retkikohde Barcelonasta.

BlackLab-panimon oluita Barcelonassa | Elämää Nomadina
Olutmaistelua BlackLab pienpanimolla Barcelonan satamassa

Lue lisää Montserratista:
Montserrat: mountain views and monasteries (FinnsAway -blogi)
Reissupäiväkirja: Kesäkuu 2019 Provencessa ja Kataloniassa

Loma Barcelonassa päätti meidän nomadielämän viidennen kauden, sillä seuraavaksi meillä oli edessä lento Suomeen. Kotimaassa odotti parin viikon työpesti Oulun Musiikkijuhlilla, jotka pystyttiin koronatauon jälkeen jälleen järjestämään live-konserttien muodossa, sekä muutama viikko vieraillen perheiden ja ystävien luona ennen uusia seikkailuja maailmalla. Vaikka ei olla varsinaisesti ikävöity Suomea tai haaveiltu kotimaahan palaamisesta, on siellä mukava vierailla kerran tai pari vuodessa, ja kevättalvi aurinkoisine päivineen ja hohtavine hankineen on mitä mainion aika Suomessa käymiseen. Lapissa vanhempiemme luona kyläillessä päästiin pitkästä aikaa hiihtämään, ja Rokualla ystäviemme nautittiin muun muassa paljuilusta tähtitaivaan alla ja lenkeistä lumisilla metsäpoluilla.

Kevättalvinen maisema Oulussa
Aurinkoinen kevättalven päivä Oulun Hupisaarilla

Suomi-reissun päätteeksi toimittiin vielä koira- ja kanavahteina sukulaisten luona Vantaalla, ja tavattiin kavereita Helsingissä. Suomessa talvehtinut reissupakumme Nännä sai alleen kesärenkaat, ja seuraava reissuvuosi tuleekin pitämään sisällään runsaasti automatkailua Euroopassa, ja mahdollisesti vähän kotimantereen ulkopuolellakin. Seuraavassa postauksessa siis luvassa muun muassa road trip -tunnelmia itäisestä Euroopasta!

Oletko sinä käynyt Barcelonassa tai sen ympäristössä, tai tehnyt olut- tai futisteemaisen reissun jonnekin? Jaa kommenteissa matkamuistoja tai vaikka parhaita kohdevinkkejä Barcelonaan!

Mitä pidit tästä jutusta?

Klikkaa tähtiluokitusta

Keskiarvo 4.8 / 5. Arvioita annettu: 21

Koska tykkäsit tästä jutusta...

...haluatko seurata meitä myös SoMe:ssa?

Ikävää että et pitänyt tästä jutusta...

... miten voisimme kehittää sisältöä?

Haluatko saada tiedon uusista jutuista ja artikkeleista? Liity tilaajaksi!
Jaa kavereillekin jos tykkäsit

22 Vastausta

 1. Olisi kyllä mahtavaa päästä katsomaan jalkapalloa Espanjaan tai Italiaan. Pelkästään pelin takia ei kyllä tulisi lähdettyä, mutta voisihan sitä yrittää ajoittaa matkansa niin, että samalla pääsisi katsomaan ottelua. Tuo Bulgaria muuten kuulostaa varsin kiinnostavalta kohteelta!

  1. Stadionilla todella oli tunnelmaa, joten jos mahdollista niin kannattaa mahduttaa peli reissuaikatauluun niin Barcelonassa kuin muissakin suurissa futiskaupungeissa. Bulgaria on monipuolinen reissukohde, ja meille tuttu jo aiemmilta vuosilta niin kaupunki- kuin patikkamatkojen muodossa, joten tänne oli kiva palata!

 2. Pari kertaa Barcelonassa käynyt. Kävi päiväretki oli käydä Codorníu Cava tilalla kun pääsimme (etikois sopimus) juomaan cavaa ja syömään tapaksia tilan kartanoon. Montserrat vuorella olevassa luostarin hotellissa on tullut myös yövyttyä. Kiva paikka kun illalla paikka hiljenee turisteista

  1. Oi, vierailu cava-tilalla kuulostaa mahtavalta! Mekin käytiin Montserratissa pari vuotta sitten vähän pidemmällä kaavalla, kun yövyttiin luostarin lähellä olevalla leirintäalueella. Illalla ja aikaisin aamulla tosiaan oli mukavan hiljaista, ja sai nauttia upeista maisemista kaikessa rauhassa.

 3. Kyllä minäkin noin ihanien koiruuksien perässä ravaisin paikasta toiseen ja Barcelonan seutuville toki muistakin syistä. Edellisestä reissusta on aikaa jo jokunen vuosi ja syksyllä houkuttaisi ottaa jälleen uusiksi. Kaupunki itsessään on hieno, joskin liikaa turisteja, mutta myös sen ympäristöstä löytyy upeita näkemisen ja kokemisen arvoisia paikkoja, niin rannikolta kuin vuoristostakin. Montserrat tästä juurikin loistava esimerkki.

  1. Barcelonasta löytyy varmasti aina uusia puolia, vaikka olisi tehnyt useammankin reissun. Mitä turistimäärään tulee, niin helmi-maaliskuun taitteessa oli minusta aika hiljaista, toki nyt vielä vaikuttaa myös korona, jonka myötä esimerkiksi Aasiasta kävijöitä on hyvin vähän. Noin muutenkin turismi keskittyy melko rajatulle alueelle kaupungissa, ja viimeistään sen ulkopuolella on hiljaisempaa. Montserrat toki on supersuosittu, mutta sekin vain päiväaikaan, aamuisin ja illalla on varsin rauhallista.

 4. Ihania koirahoitohukeja teillä! Näin tilapäisesti koirattomana olisi kyllä ihanaa yhdistää matkustaminen ja koiranhoito… hmm.. Barcelonassa ei olla käyty vielä, mutta täytyy kertoa tuolle meidän käsityöläisoluiden ystävälle tästä, niin varmasti tulee vipinää matkasuunnitelmiin 🙂

  1. Meillä on kyllä ollut todella ihania koiranvahtikeikkoja, ei ole sattunut mitään hankalia tapauksia, ja ollaan päästy hoitokoirien kanssa sekä suurkaupunkeja tutkimaan että maaseudun rauhaan lenkkeilemään eri maissa. Ja joo, Barcelona on loistava paikka yhdistää kaupunkiloma ja käsityöläisoluiden maistelu 🙂

  1. Saatiin Barcelonassa tosi kivasti yhdistettyä sekä koiranvahtipestit että ystävän kanssa lomaileminen, ja oli kyllä kiva päätös alkuvuoden Espanjankiertueelle! Barcelonassakin on vähän väliä noita lemmikkivahtipaikkoja tarjolla, tosin hakijoitakin varmasti riittää, kun kyseessä on niin suosittu kohde.

 5. Olipa kiva lukea pitkästä aikaa Barcelonasta. Siellä tuli aikoinaan matkailtua paljon ja joskus vietettyä aikaa vähän pidempäänkin. Tuntui, että joka reissulla vain rakastuin kaupunkiin entistä enemmän ja aina vaan löysin sieltä kaikkea mielenkiintoista. Montserratista sen sijaan tuli huonot muistot. Multa pöllittiin sieltä käsilaukusta rahapussi, jossa meni samalla myös kaikki kortit. Mutta sellaista se on. Matkaillessa sattuu ja tapahtuu 🙂 Kuulostaa muten tosi kivalta nuo tein koirapestit.

  1. Barcelonassa ihan varmasti viihtyisi pidempään, ja olisi mahtavaa ehtiä koluta eri kaupunginosia ja löytää uusia kulmia. Montserrat on suosionsa myötä vetänyt puoleensa myös varkaita, eikä mekään sieltä selvitty ilman vahinkoja silloin kun pari vuotta sitten käytiin, sillä autoon murtauduttiin yön aikana. Onneksi siellä ei mitään arvokasta ollut, mutta harmitus oli silti kova.
   Näistä lemmikkivahtihommista on nyt tullut vähän huomaamatta vähän niin kuin elämäntapa, joka yhdistyy erinomaisesti etätöihin maailmalla.

 6. Olipas kiva lukea pitkästä aikaa teidän kuulumisia! Mun kaveri asuu tuolla Montserratissa, mutta nuo muut kohteet olikin ihan uusia tuttavuuksia. En ole vieläkään päässyt käymään Barcelonassa, mutta sitten kun sen aika koittaa, niin haluan kyllä ehdottomasti kattomaan Barcan matsia! Olin Guatemalassa futismatsissa, ja jo siellä se tunnelma oli ihan hullu 😀

  1. Kiitos Cilla Maria, kiva kuulla! Barcelonaa ja sen lähiympäristöä voi lämpimästi suositella, ja joo Barcan matsi olisi varmasti huikea! Jos tuntui suurelta ja tunnelmalliselta jo tuo RCD Espanyolinkin peli ja stadion, niin jättimäinen Camp Nou on kaikkea sitä varmaan vielä tuplasti! Me lenkkeiltiin Camp Noun ohitse pariin otteeseen, ja onhan se ihan järjettömän kokoinen kompleksi.

 7. Black Labin panimo ja Barcelona jalkapallo-otteluineen olisi täydellistä minun makuuni. Barcelonan edellisestä vierailusta on sen verran aikaa, että olisi kiva mennä tämän postauksen siivittämänä sinne mahdollisimman pian uudestaan.

  1. Pienpanimo-oluen ystäville Barcelona on ihan loistava kohde, ei sitä turhaan tituleerata Espanjan craft beer -pääkaupungiksi. Ja jalkapallo on monelle toinen oiva syy matkata Barcelonaan, erinäisten nähtävyyksellisten muiden syiden ohella 🙂

 8. Tuo kuulosti ihan unelmareissulta! Olen pitkään jo haaveillut sinne menosta. Mitä mieltä olet, onko pitkä viikonloppu liian lyhyt sinne menemiseen?

  1. Noilla seuduilla voisi tietty viettää viikkokausia, mutta kyllä pitkässä viikonlopussakin ehtii jo paljon. Itse keskittyisin viikonloppureissulla pelkästään Barcelonaan, ainakin jos kaupunki ei ole ennestään tuttu, ja jättäisin ympäristöön, kuten vaikka Sitgesiin ja Montserrattiin, tutustumisen seuraavaan kertaan. Mutta on tietty makuasia minkälaisella tempolla uusiin kohteisiin tutustuu – sillä välin kun joku saa vasta viimeisteltyä hitaan aamupalan lähikahvilassa, joku toinen on voinut jo ehtiä kiertää puoli kaupunkia 😀

 9. Hahaa, hyvä toi teidän ”nomadielämän viides kausi”. Meillähän oli MYR I ja MYR II, mutta sitten en oikein tiennyt enää miten laskea, kun alettiin olla muutama kuukausi paikoillaan Belgradissa ja muutama reissussa. Nyt kyllä ollaan niin paikoillaan, etten edes miellä meitä nomadeiksi. Joskus sitten taas.

  Sitgesissä asuu muuten suomalainen Tarja, joka tekee superhyvää savulohta, siis ihan ammatikseen. Kävin joskus työkeikalla haastattelemassa häntä ja paria muuta ihmistä Sitgesissä. Kiva paikka, jonne olisi mukava palata.

  1. Joo meidän “matka” jakaantuu noin vuoden mittaisiin seasoneihin niin, että Suomessa käyminen lopettaa ja aloittaa uuden kauden. Täysiä vuosia juhlitaan sitten aina elokuun alussa, tänä kesänä tulee siis jo viisi vuotta nomadielämää täyteen. Tästä Sitgesin Tarjasta saatiin vinkki myös Mallorcalla asuvilta ulkosuomalaisilta, täytynee tosiaan olla hyvää savulohta kun monesta suunnasta suositellaan! Seuraavalla kerralla sitten pitää ottaa yhteyttä kun tuonne suuntaan joskus palataan.

  1. Alkuvuosi oli kyllä mukavan täynnä reissaamista ja sopivasti rauhoittumista talonvahtihommiin aina välillä. Oli kiva nähdä Espanjasta taas uusia paikkoja, ja kuvauksellisia kohteita siellä todella riittää. Bulgaria vaikuttaa vallan kivalta myös, ollaan asetuttu Sofiaan ja tasapainoillaan taloon, eläimiin ja puutarhaan liittyvien hommien, blogien, töiden ja vapaa-ajan välilillä 😀 Piakkoin kirjoitellaan myäs blogiin kuulumisia täältä.

Herättikö tämä juttu ajatuksia? Jätä kommentti ja osallistu keskusteluun!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tilaa ilmoitukset!
Tilaa ilmoitukset sähköpostiisi ja pysy mukana nomadielämän pyörteissä!
Lähetämme sinulle viestin aina, kun uusi juttu tai artikkeli julkaistaan.