Elämää nomadina

Marraskuu 2019: Jukatanin niemimaa Meksikossa

Haluatko saada tiedon uusista jutuista ja artikkeleista? Liity tilaajaksi!
Jaa kavereillekin jos tykkäsit

10 kommenttia “Marraskuu 2019: Jukatanin niemimaa Meksikossa

 1. Meksiko ja oikeastaan Keski-Amerikka muutenkin on itseäni kiinnostava matkakohde, jossa voisi mielellään viettää reissaten useamman kuukauden, sillä nähtävää riittää. Erityisesti luontokohteet siellä kiehtovat, mutta toki muutama Maya-rauniokin tulisi vilkaistua.

  Ette ilmeisesti käyneet snorklaamassa tai sukeltamassa Jukatanin niemimaalla?

  1. Luontokohteita Meksikossa todella on mistä valita, vedenalaisesta maailmasta viidakkovaelluksiin ja tulivuorille kiipeämiseen. Myös Maya-raunioita on tosi erilaisia, ja itseä erityisesti kiehtoo nuo vähemmän tunnetut ja vaikeammin saavutettavissa olevat, viidakon keskellä olevat rauniot. Tuosta sukeltamisesta ja snorklaamisesta, vähän noloa kyllä, mutta ei tosiaan käyty Jukatanilla vedessä juuri lainkaan… Kirkkaimmat vedet ja eniten nähtävää olisi löytynyt saarten ympäristöstä, ja Cozumel olikin jossain vaiheessa mukana reittisuunnitelmissa, ja Holbox haaveissa, mutta ei sitten kuitenkaan päädytty kumpaankaan. Nyt ehkä hieman kaduttaa, joten seuraavan kerran kun päästään vastaaviin maisemiin, snorklausreissu on varmasti ohjelmassa.

  1. Noin yleisesti ottaen Meksikon hintataso on edullinen niin majoitusten kuin ruuankin suhteen. Myös pääsyliput moniin nähtävyyksiin on halpoja, mutta toki jotkut kuuluisimmat maksavat enemmän. Kuten melkein kaikkialla, turistialueilla osataan kyllä pyytää koviakin hintoja esimerkiksi takseista jne, ja tinkaaminen kuuluu usein asiaan. Me vietettiin Meksikossa kaikkiaan kolmisen kuukautta, ja majoitusten (lähinnä airbnb:n kautta vuokrattuja asuntoja ja huoneita) keskiarvohinta oli alle 14 euroa per yö kahdelta hengeltä. Tästä yhteenvetopostauksesta löytyy tarkempaa infoa reissun kuluista; https://www.finnsaway.com/three-months-in-mexico-summary-and-costs/

 2. Ikuisena Meksiko-fanina ilahdun aina kun joku kirjoittaa matkakertomuksia maasta 🙂 Etenkin nämä intiaanirauniot kiinnostaa, kun niitä on tullut itekin kierreltyä ympäri Meksikoa sekä Guatemalassa. Oon käynyt Meksikossa viidesti ja on tarkoitus palata sinne taas kun maailma normalisoituu tai kun oon saanut rokotteen. Olin toissakeväänä jonkin aikaa Quintana Roossa, mutta teidän tavoin en itekään tykännyt oikein Cancúnista enkä Playasta. Ainoa kiva paikka siellä olikin Tulúmin rauniot. Neljän päivän jälkeen jatkoin matkaa Belizeen. Nyt olis seuraavaks tarkoitus kierrellä nimenomaan Yucatanin ja Campechen aluetta. Palaan myös ehkä Chiapasiin, koska siellä on niin autenttinen tunnelma <3

  1. Kiitos kommentista ja pahoittelut vastausviiveestä, kommentti oli hypännyt roskakoriin jostain syystä. Meksiko on huikea maa, ja vaikka viime talvena oltiin siellä kaikkiaan melkein kolme kuukautta, olisin jo ihan valmis palaamaan! Chiapas kiinnostaisi kovasti, osittain tietysti Palenquen raunioiden takia, mutta muutenkin. Ja siis meillähän on vaikka kuinka monta osavaltiota käymättä ihan kokonaan, saisin varmaan tehtyä ihan loputtoman pitkän listan kohteista missä haluaisin käydä…

 3. Me teimme päiväpysähdyksen ja vierailun Chichen Itzaan Karibian risteilyltä. Se oli sen verran pikainen, että emme kovin paljoa muuta ehtineet nähdä Jukatanin niemimaasta. Näyttää kyllä siltä, että siellä olisi paljon mielenkiintoista nähtävää ja koko Meksikossa ylipäätään.

  1. Meksiko on kyllä varsinainen aarreaitta matkailijoille, ja nähtävää riittää ihan loputtomasti. Karibian risteily olisi epäilemättä myös huikea kokemus, kun maisemat siellä kulmalla maapalloa on niin uskomattoman kauniita!

 4. Pari kertaa olen itse ollut Jukatanilla ja onhan siellä nähtävää paljon. Eri kohteet ovat tosi erilaisia, joten jokaiselle jotakin.

  Olen myös reissannut Tyynenmeren puolella Meksikossa ja se oli jotenkin vielä astetta mukavampaa, kun siellä ib parempi ruokakulttuuri ja hitusen miellyttävämpi ilmasto. Mutta molempi parempi 🙂

  1. Juuri tuo monipuolisuus tekee Jukatanista kiinnostavan, ja suuren suosion myötä se on myös ns. helppo kohde liikkua ympäriinsä. Tyynenmeren puolen rantakaupungit houkuttelisivat vähän pidempäänkin oleiluun – joskus yli kymmenen vuotta sitten käytiin Acapulcossa ja siitä rantaa pitkin etelään. Acapulcossa ei ollut entisaikojen (tai Aku Ankan Ankkapulcon 🙂 ) loistetta, mutta hiljaisemmat rantakylät jäi positiivisena kokemuksena mieleen, vuokra-auton leviämisestä huolimatta.

Herättikö tämä juttu ajatuksia? Jätä kommentti ja osallistu keskusteluun!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Tilaa ilmoitukset!
Tilaa ilmoitukset sähköpostiisi ja pysy mukana nomadielämän pyörteissä!
Lähetämme sinulle viestin aina, kun uusi juttu tai artikkeli julkaistaan.