Elämää nomadina

Lokakuu 2019: Kiehtova Kuuba

Haluatko saada tiedon uusista jutuista ja artikkeleista? Liity tilaajaksi!
Jaa kavereillekin jos tykkäsit

8 kommenttia “Lokakuu 2019: Kiehtova Kuuba

  1. Kiitos kommentista! Paikallisliikenteen käyttäminen ei ollut ihan helppoa eikä varsinkaan nopeaa, mutta varmasti paljon elämyksellisempää kuin turistibussien tai taksien käyttäminen. FinnsAway-blogista löytyy ohjepostauksia caminones-bussien ja Havannan paikallisbussien käyttämiseen – mahtavaa Kuuban reissua sitten kun sinne pääset!

 1. Tuo 173 euroa on kyllä mainio diili, siihen oli varmasti helppoa tarttua! Ollaan käyty Kuubassa ja onhan se mielenkiintoinen kohde. Meillä kaupustelua tuli kyllä vastaan tuskastuttavan paljon. Varsinkin Havannassa ja Trinidadissa kuljetuspalveluiden tarjoajia tuli vastaan ihan jatkuvasti ja “ei”-vastausta ei yleensä hyväksytty. Havannassa myös sikareiden kaupustelijoita oli runsaasti ja heillekään ei usein tuntunut “ei”-vastaus kelpaavan. Majoituksentarjoajiin ei sen sijaan törmätty lainkaan.

  Miten saitte vaihdettua paikallisten pesoja? Meille niitä tuli vain vaihtorahoina tietyistä paikoista.

  1. Joo tuo lento todella oli hyvä löytö, ja päästiin matkaan vain kaksi päivää alkuperäistä aikataulua myöhemmin. Niin ja tuli siinä samalla sitten käytyä myös Brysselissä, jossa ei kumpikaan oltu aiemmin käyty :). Ikävä kuulla tuosta kaupustelusta, en tiedä miksi me ei sitä juurikaan kohdattu. Sikareitakin ostettiin ihan omatoimisesti (ja naurettavan halvalla) vanhalta mummulta minikokoisesta paikalliskioskista.

   Paikallisten pesoja pyydettiin ja saatiin lähinnä vaihtorahoina, ja eihän niitä mitenkään suurta määrää tarvitsekaan. Kerran vaihdettiin joltakin paikkalliselta hepulta muutaman CUC:n verran, kun jollain Havanan juhlavuosifestarilla mihin satuttiin paikalle, kävi maksuvälineenä vain CUP. Jostain blogista luin ennen reissua, että vaihdon pitäisi onnistua ihan virallisissa vaihtopisteissäkin, siis niin että ensin vaihtaa esim dollareita CUC:ksi ja niistä jonkun pienen setelin edelleen CUP:ksi. Tätäkin testattiin kertaalleen, mutta ei ainakaan siinä vaihtopisteessä onnistunut.

 2. Ystäväni on houkutellut lähtemään kanssaan Kuubaan ja tämän hyvän kirjoituksen pohdinnan luettuani voisin jo harkita lähteväni. Olin mieltänyt ettei Kuubassa juuri omatoiminen ympäristöön tutustuminen toimi, mutta olen ollut näemmä väärässä. Kelitkin näyttävät olevan kohdillaan talventimista varten: )

  1. Kiva kuulla! Kuubaan / Kuubassa matkustamiseen liittyy monenlaisia ennakkoluuloja, mutta omatoiminen reissaaminen siellä on oikeastaan varsin helppoa! Meidän versio paikallisten kulkuneuvoja käyttäen oli varmasti sieltä hankalimmasta päästä, mutta erityisesti Viazulin busseja käyttämällä pääsee helposti ja nopeasti liikkumaan kaupunkien välillä, ja reitit ja aikataulut löytyy netistä. Havannasta itään voi harkita myös junaa, joka tosin on kuulemma hyvin hidasta matkantekoa ja kaukana luksuksesta. Ja ehkä juuri siksi niin kiehtovaa 🙂

 3. Vitsit kun Kuubaan pitäisi päästä. Upeat kuvanne eivät vähennä mielenkiintoani!!! Joskus selvittelin sinne kodinvaihtoa, mutta vaikka kämppiä on suht hyvin, niin halukkaita majoittajia ei löytynyt. Kotien omistajat eivät varmasti paikallisia ole…. Monessa muussa maassa samoin, varakkaampien kakkoskoteja

  1. Kuuba osoittautui kyllä mahtavaksi matkakohteeksi kaikessa omalaatuisuudessaan. Ja valokuvaajallehan se on myös melkoinen ihmemaa, meilläkin oli jo pelkästään Havannasta älytön määrä kuvia läpikäytäväksi, ja Viñalesin ympäristöstä myös. Joskus pitää vielä palata, sillä niin paljon jäi näkemättä.

Herättikö tämä juttu ajatuksia? Jätä kommentti ja osallistu keskusteluun!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Tilaa ilmoitukset!
Tilaa ilmoitukset sähköpostiisi ja pysy mukana nomadielämän pyörteissä!
Lähetämme sinulle viestin aina, kun uusi juttu tai artikkeli julkaistaan.