Elämää nomadina

Toukukuu 2019: Akamas ja Troodos Kyproksella ja ikoninen Wien

Haluatko saada tiedon uusista jutuista ja artikkeleista? Liity tilaajaksi!
Jaa kavereillekin jos tykkäsit

14 kommenttia “Toukukuu 2019: Akamas ja Troodos Kyproksella ja ikoninen Wien

 1. Wienissä ollaan muutamaan kertaan käyty. Erittäin kaunis kaupunki se on, varsinkin arkkitehtuurillisesti. Ei Wien omastanikaan mielestä välttämättä mikään budjettimatkaajan kohde ole, mutta toisaalta en nyt ehkä osaa sitä huippukalliinakaan pitää. Vaikka Wienistä pidänkin, niin on pakko kuitenkin tunnustaa, että omat Itävallan suosikkikohteeni taitavat kuitenkin löytyä alppimaisemista…

  1. Samoin täällä, Itävallassa houkuttelee eniten Alpit ja vaellukset vuoristossa! Tähän saakka meillä tosiaan on ollut huonoa onnea säiden kanssa aina kun on tuolla päin liikuttu, eikä olla paljon päästy maisemista nauttimaan. Mutta josko seuraavalla kerralla sitten 🙂

  1. Luostari-ripari Italiassa kuulostaa aika mahtavalta, ja luostari-roadtrip myös! Meillä on jonkin verran sattunut noita luostarikohteita matkan varrelle, ehkä unohtumattomimpina niistä Meteoran luostarit Kreikassa sekä Montserrat Espanjassa, josta tuleekin juttua päiväkirjan seuraavaan osaan.

 2. Kerrassaan viehättäviä nuo Kyproksen maisemat. Se saari on vielä käymättä, ehkä jossain kohtaa olisi aika palata Välimeren maisemiin. Wien osui road tripillemme muutama vuosi sitten ja se tosiaan oli mahtipontisten rakennusten kaupunki. Meille sieltä jäivät mieleen Schönbrunnin palatsi sekä tietysti Sacher-kakku.

  1. Schönbrunnin palatsi puutarhoineen oli tosiaan upea, siitä huolimatta että kierreltiin aluetta vesisateessa tennarit läpimärkinä ja ilman sateenvarjoa 😀 Kuvista ei valitettavasti siinä harmaudessa ja märkyydessä tullut kovin onnistuneita.

 3. Nuo Kyproksen maisemat ovat kyllä sellaista silmäkarkkia tällä hetkellä! En ole itse käynyt saarella, mutta muutama vuosi sitten ihastuin Zakynthokseen, joten uskoisin pitäväni myös Kyproksesta. Wienissä kävin viime vuoden kesällä, eikä siitä tullut suosikkipaikkani. Mahtaileva arkkitehtuuri ja kaupungin suuri koko tuntuivat suorastaan uuvuttavilta. https://www.rantapallo.fi/fiftyfifty/2019/07/23/voihan-wien-jotain-sielta-puuttui/

  1. Meillä on Kreikan saaret melkein kokonaan käymättä, ja todella houkuttelisi kierrellä niitä vähän pidempäänkin, välillä paikoilleen asettuen. Ja Wien, hieman kylmäksi se tosiaan meidätkin jätti, mutta se varmasti osittain johtui ihan vaan säätilastakin ja sitä kautta omasta fiiliksestä.

 4. Wien on tietysti paljon muutakin kuin mahtipontista arkkitehtuuria, kuten vaikka Praterin huvipuisto, Schönbrunn, museot ja oma suosikkini kasvitieteellinen puutarha. Tietysti matkustettaessa Euroopassa tyyliin mitä kautta järjestyvät edullisimmat lennot, niin kaupungit, kuten tässä Wien, näyttäytyy ehkä vähän samaan tyyliin kuin roadtripeillä kaupunkien läpi ajettaessa.

  1. Ilman muuta Wien on muutakin kuin mahtipontista arkkitehtuuria ja, kuten mikä tahansa kaupunki, vaatisi pidempää aikaa syvällisempään tutustumiseen. Onneksi muutamankin päivän pistäytymisellä ehti sentään kiertämään vähän muutakin kuin ydinkeskustaa ja päänähtävyyksiä.

 5. Kreikassa oon pyörinyt paljon, mutta jostain syystä Kypros ei ole juurikaan kiinnostanut. Ehkä se johtuu siitä, että ensimmäiseksi tulee mieleen lomakohteiden baarit ja rannat, vaikka saarella on tietysti vaikka mitä muuta! Olen siinä käsityksessä ettei siellä ole niinkään idyllisiä rantakyliä vanhoine taloineen, joista itse tykkään. En halua viettää lomaa kerrostalojen ja hotellien keskellä. Nämä luontokuvat oli kuitenkin tosi hurmaavia, tykkäsin kovasti!

  1. Joo, ensimmäinen asia mikä sanasta Kypros tuli aikoinaan mieleen oli onnenpyörä ja pakettimatkat Agia Napaan 😀 Mielikuvat helposti istuu tiukassa, mutta Kypros todellakin on paljon muuta kuin rantalomakohteita ja hotelleja, ja löytyy sieltä myös niitä vanhoja kyliä viehättävine kivitaloineen, tosin enemmän vähän ylempää sisämaasta kuin rantaviivasta.

 6. Wien ei ole koskaan oikein sytyttänyt. Olen siellä pyörinyt useaan otteeseen, ja onhan se ihan kiva ja siisti ja todellakin mahtipontinen, muttei siis missään tapauksessa mikään lempikaupunki.

  Kyprokselle olisi kiva mennä jälleen. Olen käynyt myös Pohjois-kyproksella, mutten varsinaisesti ajellut kunnolla alueita läpi. Olisi varmasti pajon nähtävää.

  1. Kreikkaan tai Kyprokselle voisi kyllä mielellään palata, vaikka heti. Talviaikaan Kyproskaan ei tietysti ole mikään takuulämmin, mutta mahtavan paljon siellä on aurinkoisia päiviä myös joulu- tammikuussa, ja sesongin ulkopuolella on ollut kiva tutkia saarta ja nähtävyyksiä ilman ruuhkia.

Herättikö tämä juttu ajatuksia? Jätä kommentti ja osallistu keskusteluun!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Tilaa ilmoitukset!
Tilaa ilmoitukset sähköpostiisi ja pysy mukana nomadielämän pyörteissä!
Lähetämme sinulle viestin aina, kun uusi juttu tai artikkeli julkaistaan.