Elämää nomadina

Marraskuu 2018: Seikkailu Kaukasuksella – Azerbaidzhan

Haluatko saada tiedon uusista jutuista ja artikkeleista? Liity tilaajaksi!
Jaa kavereillekin jos tykkäsit

14 kommenttia “Marraskuu 2018: Seikkailu Kaukasuksella – Azerbaidzhan

 1. Kiva lukea matkakertomuksia suosikkikohteestani Kaukasuksesta. Kolme kuukautta tuolla alueella kuulostaa mahtavalta. Itse olen käynyt alueella kolmesti – noin viikko kerrallaan per maa. Georgia on näistä suosikkini, Bakun oli kuin Kaukasuksen Dubai ja Armeniassa oli kiva ajella autolla ympäriinsä ja nauttia Yerevanin iltaelämästä. Kun vierailin Armeniassa niin olin käynyt muutamaa kuukautta aiemmin Azerbaijanissa ja leimani passissa aiheutti aikamoisen shown Yerevanin lentokentällä, jossa isompaa “koppalakkia” eli upseeria alkoi kyselemään minulta huonolla englannilta tarkoitusperiä tulla Armeniaan ja mun vastaukset (pitkät englanninkieliset jaaritukset) herättivät vain enemmän epäluuloa. Hetken luulin jo että meidät (vaimo oli vieressä kopissa kuullusteluissa) käännytetään pois – mutta sitten vaihdoin taktiikkaa ja aloin esittämään vaan “tyhmää turistia”. Sana “Turist!” he ymmärsivät ja saimme passiin leimat. Georgiaan piti matkustaa kuukausi sitten kun maa oli vielä vihreällä listalla… no ei päästy.

  1. Siis apua, aika kuumottavaa joutua tuolla tavalla kuulusteltavaksi… eikä kovin reilua, kun ei ole mitään virallista perustetta olemassa ettei saisi naapurimaassa vierailla. Mut joo, tyhmäksi turistiksi heittäytyminen oli siis ilmeisen fiksua!

 2. heh, hauska yksityiskohta tuo ladojen suuri määrä. Yllättävänkin suurelta tuntuu kontrasti Bakun keskustan ja sitten muiden alueiden välillä. Kaikki ne kuvat, mitä Azerbaidzanista olen nähnyt ovat nimenomaan tuosta Bakun modernista keskustasta tai joistain luontokohteista. Oliko muuten Shekissa ja Bakussa hintatasoissa suurta eroa? Kaiken kaikkiaan edullisesti tuolla näköjään matkustaa, 2500 euroa 3kk aikana on todella vähän.

  1. Kontrasti todella oli suuri, ja itsekin olin nähnyt aiemmin kuvia oikeastaan vain Bakusta ja turistikohteista sen läheisyydessä. Vuorilla kylät on köyhiä mutta maisemat kauniita, kasvillisuuskin tietysti ihan erilaista kuin lähinnä aavikon ympäröimässä Bakussa. Hintatasossa varmasti on jonkin verran eroa, mutta toisaalta majoituttiin hostellissa ihan Bakun ytimessä alle 7 euron huoneessa. Ehkä siis enemmän menee niin, että Bakusta kyllä varmasti saa kaikkea kallista, mitä muualla maassa ei ole saatavilla, mutta siellä voi elää myös edullisesti. Esimerkkinä eräskin pieni kulmakauppa Bakussa, jossa myytiin jotain luksuspunaviiniä, hintaa oli monta sataa euroa. Sellaisia rahoja ei taida keskiverto azerbaidzhanilaiset koskaan pidellä käsissään.

  1. Ihana kommentti 🙂 Ja siis joo, tämä reissupäiväkirjan koostaminen vanhoista seikkailuista on tässä ajanhetkessä oikeastaan melko terapeuttista, parempi jättää suuremmat matkahaaveet ja suunnittelut siihen aikaan kun ollaan taas edes jokseenkin normaalissa maailmantilanteessa.

 3. Shekistä tulee mieleen mukavia muistoja vaikka olimmekin siellä vain yhden yön. Ihmiset olivat ystävällisiä ja hieman myös uteliaita. Mukava pikkukaupunki verrattuna Bakuun josta löytyivät kaikki ökyrakennukset. Pääsisipä taas Kaukasiaan.

  1. Baku tosiaan tuntui jokseenkin “kylmältä” Shekin jälkeen, ero niiden välillä on monessa mielessä ihan valtava. Shekissakin turistien määrä on kasvanut, mutta paikalliset suhtautuivat vierailijoihin sellaisella uteliaalla ja ystävällisellä mielenkiinnolla. Monet taitavat käydä vain bussireissulla Bakusta tutustumassa Khanin palatseihin.

 4. Baku yllätti kyllä, keskustassa ainakin, vauraudellaan. Öljyraha näkyi kauppakatujen putiikki-, ravintola- ja kahvilatarjonnassa – ei oikeastaan olisi uskonut olevansa jossain Itä-Euroopan maassa!
  Heydar Aliyevin kulttuurikeskus oli niin arkkitehtuuriltaan kuin sisällöltään upea ja pienellä risteilyllä Kaspianmerellä näki kivasti kaupungin siluetin.

  1. Sheki oli kyllä kiva, ja nostanut suosiotaan matkakohteena. Meitä olisi kiinnostanut lisäksi vielä pienemmät Kaukasuksen vuoristokylät maan koillisosissa, mutta sinne asti ei tällä reissulla ehditty.

Herättikö tämä juttu ajatuksia? Jätä kommentti ja osallistu keskusteluun!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Tilaa ilmoitukset!
Tilaa ilmoitukset sähköpostiisi ja pysy mukana nomadielämän pyörteissä!
Lähetämme sinulle viestin aina, kun uusi juttu tai artikkeli julkaistaan.