Elämää nomadina

Tammikuu 2018: Nomadielämää Ateenassa ja reissu Peloponnesokselle

Ateenasta tuli meille ”koti” melkein kuukaudeksi, ja ihastuttiin kyllä kaupungin fiilikseen, ja siihen että tammikuussakin oli kivat ilmat ja jopa melko vehreää. Onhan se ihan järjettömän iso ja laajalle levittäytynyt metropoli, jonka perusteelliseen tutkimiseen menisi varmaan kuukausitolkulla. Me asetuttiin Kypselin kaupunginosaan airbnb:n kautta vuokrattuun huoneeseen kerrostalossa. Tultiin hyvin toimeen asunnon isäntien, tsekkiläisen Renatan ja iranilaislähtöisen Kavanin kanssa, ja sattui tosiaan vielä niin hienosti, että Kavan oli asunut suurimman osan elämästään Suomessa, ja Renatakin pari vuotta opiskelujen yhteydessä. Ateenassa tehtiin paljon töitä, kun vietiin maaliin ensimmäisiä oikeita asiakasprojekteja, ja blogin kanssakin tuli askarreltua pitkiä päiviä. Siinä sivussa sitten tutustuttiin kaupunkiin ja lenkkeiltiin sitä ympäröivillä kukkuloilla.

Ateenan raunioita | Elämää nomadina blogi

Ateenassa tehtiin myös paljon ruokaa itse, asunnon keittiö kun oli aivan loistava kokkaamiseen, ja sieltä löytyi kippojen, kuppien ja kattiloiden lisäksi kaikki mahdolliset keittiövimpaimet mitä osasi kaivata. Tehtiin ruokaostoksista suurin osa kiertävillä katumarkkinnoilla, jotka on kyllä ihan mahtavia ja edullisia ostospaikkoja. Muutama hintaesimerkki; mandariinit, tomaatit ja perunat 0,5 € per kilo, omenat ja paprikat 0,80 € kilo, kukkakaali ja parsakaali euron kilo. Kananmunat alkaen 10 senttiä kappale. Viini 1,5 litran pulloissa 2 € ja oliivit, joita oli ihan järjettömät valikoimat, alkaen 3€ kilo. Supermarketissa käyminen itse asiassa tuntui melkoisen kalliilta, kun monet perustuotteet ovat suomen hinnoissa ja osa jopa kalliimpia. Mikä on jotenkin hämmentävää, sillä keskipalkka on täällä 1600 € kun Suomessa se on 3300 €, toki verotuskin on erilainen. Suuri ero tulee asumiskustannuksissa, sillä jopa Ateenasta saa vuokrakaksion helposti alle 500 eurolla.

Katumarkkinoinlla Ateenassa | Kreikka | Elämää nomadina blogi
Oliivivalikoimaa katumarkkinoilla Ateenan Kypselissä

Työpöydän ääressä istuessa ehdittiin myös vähän pohdiskella nomadielämää ja sen aikatauluttamista työn ja vapaa-ajan erottamisen näkökulmasta. Entisessä elämässä sunnuntait oli vähän kummallisia päiviä, mukavia siinä mielessä että ehti vaikkapa käydä pitkällä lenkillä ja vain lojua sohvannurkassa jos huvitti. Mutta aina sunnuntai-iltaa kohti alkoi puskea päälle ahdistus arjesta ja maanantaista. Nykyään viikonpäivillä ei ole juurikaan merkitystä, usein pitää ihan miettiä että mikä päivä edes on. Sunnuntait itse asiassa on työkirjanpidon mukaan olleet keskimäärin kaikista pisimpiä työpäiviä, ja monesti on istuttu koneiden ääressä aamusta iltaan. Eikä ahdista, vaikka ei aina tiedetä, missä ollaan viikon päästä, tai mistä saadaan seuraavaksi tuloja. Onkohan tämä sitä kuuluisaa down-shiftausta sitten?

Ateenassa juhlittiin myös Tonin 41-vuotissynttäreitä, ei tosin ravintolassa, vaan itse kokaten. Illan menussa oli pihviä karamellisoidulla punasipulilla, salaatilla ja valkosipuliperunoilla, kera punaviinin tietenkin. Jälkiruuaksi syötiin paikallisleipomosta ostetut leivokset ja juustoja, hyvää oli. Niin ja tavattiinhan me Ateenassa muita suomalaisiakin, Toni bongasi ulkosuomalaisten Facebook-ryhmästä H-P:n, joka asui ja työskenteli Ateenassa. Tavattiin ja seuraan liittyi pari muutakin ulkosuomalaista nuorta – juopottelemiseksihan se meni, mutta olipa kiva jutella ja saada uusia tuttavia. Tavattiin ulkosuomalaisia myös presidentinvaalien merkeissä, kun käytiin ensimmäistä kertaa ikinä äänestämässä ulkomailla. Tuula ja Jan oli oikein mukavia ihmisiä, ja kertoivat mahtavia tarinoita kreikkalaisesta kulttuurista ja varsinkin paikallisesta virastobyrokratiasta ja kyykyttämisestä, jota täällä edelleen kuulemma esiintyy paljon. Vaikuttaa siltä, että suomalainen byrokraatti on todellinen asiakaspalvelija tämän maan kollegoihin verrattuna. Kai se tämäkin kulttuuri muuttuu ajan kanssa toivottavasti parempaan suuntaan.

Nafplio, Peloponnesos, Kreikka | Elämää nomadina blogi
Nafplion kaupunki Peloponnesoksella

Tammikuun lopussa lähdettiin pienelle road tripille Peloponnesoksen niemimaalle, jotta nähtäisiin vähän lisää mitä Etelä-Kreikalla on tarjota. Peloponnesos osoittautui mahtavaksi reissukohteeksi, josta löytyy todella paljon nähtävää. Aloitettiin pohjoisosasta Korintin liepeiltä, ja käytiin tutustumassa Ancient Corinthiin, Acrocorinthin linnoitukseen sekä Nafplion kauniiseen kaupunkiin, joka on suosittu lomakohde varsinkin kesäaikaan, mutta talvellakin varsin hurmaava.

Mitä pidit tästä jutusta?

Klikkaa tähtiluokitusta

Keskiarvo 3 / 5. Arvioita annettu: 2

Koska tykkäsit tästä jutusta...

...haluatko seurata meitä myös SoMe:ssa?

Ikävää että et pitänyt tästä jutusta...

... miten voisimme kehittää sisältöä?

Haluatko saada tiedon uusista jutuista ja artikkeleista? Liity tilaajaksi!
Jaa kavereillekin jos tykkäsit

Herättikö tämä juttu ajatuksia? Jätä kommentti ja osallistu keskusteluun!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tilaa ilmoitukset!
Tilaa ilmoitukset sähköpostiisi ja pysy mukana nomadielämän pyörteissä!
Lähetämme sinulle viestin aina, kun uusi juttu tai artikkeli julkaistaan.