Elämää nomadina

Kaupunkikohteita, lemmikkivahtipestejä ja tulivuoria Meksikossa

Haluatko saada tiedon uusista jutuista ja artikkeleista? Liity tilaajaksi!
Jaa kavereillekin jos tykkäsit

16 kommenttia “Kaupunkikohteita, lemmikkivahtipestejä ja tulivuoria Meksikossa

 1. Tulivuorille kiipeäminen tarjoaa usein hienoja maisemia ja muutenkin tulivuoret ovat kiehtovia kohteita. Etiopiassa pääsimme näkemään jopa laavaa Erta Alella. Jos vain matkakohteen lähellä on aktiivisia, mutta turvallisesti kiivettävissä olevia tulivuoria, sisältyy tulivuorille kiipeäminen todennäköisesti meidänkin matkaohjelmaamme.

  1. Kaikessa arvaamattomuudessaan tulivuoret ovat tosiaan kiehtovia. Me ei olla kovin läheltä nähty laavavirtoja, mutta eiköhän joskus sellainenkin patikka päästä tekemään. Tuo Erta Ale näyttää aika mahtavalta, en muista kuulleeni koko paikasta aiemmin.

  1. Me ollaan kokeiltu useampaakin alustaa, mutta valtaosa paikoista on saatu Trusted Housesittersin kautta, joka taitaa olla suurin globaaleista välityspalveluista (linkin https://www.trustedhousesitters.com/refer/RAF243427/ kautta saa alennuksen liittymismaksusta). Meksikossa käytettiin myös HouseSitMexicoa, joka sekin oli varsin toimiva, mutta tosiaan keskittynyt vain Meksikoon. Myös maa- ja aluekohtaisia FB-ryhmiä house-sittaamiseen on melkoisesti, mutta mitä olen vilkuillut, niissä tuntuu olevan huomattavasti enemmän kiinnostuneita sittereitä kuin avoimia paikkoja. Trusted Housesitterista on helppo löytää avoimet paikat eri maissa ja alueilla, hakea niitä ja kommunikoida hostien kanssa. Lisäksi siellä on molemminpuolinen arviointijärjestelmä, ja hyvät suositukset luonnollisesti auttaa saamaan uusia paikkoja.

 2. Meksikossa on kyllä vaikka ja mitä… olisi mahtavaa viettää siellä joskus joku pidempi rupeama. Ja varmaan olisi vieläkin enemmän jos joka kolkassa olisi myös turvallista. Tuo tulivuori näyttää hienolle. Me olemme seikkailleet Havaijilla tulivuorella joka tuprutteli savua, ja onhan ne laavakentät kyllä elämys. Mukavaa lukea teidän seikkailuista.

  1. Kiitos kommentista! Olisin jo ihan valmis palaamaan Meksikoon, niin paljon olisi kiinnostavia kohteita ja alueita koluttavaksi. Meksikossa varmasti on sellaisiakin paikkoja joihin ei kannata mennä ollenkaan, mutta suurimmassa osassa maata lienee ihan turvallista liikkua kunhan pitää ns. terveen järjen mukana.

 3. Ihanat kuvat. Kova kaipuu itsellä johonkin valoon ja väreihin nyt täältä lumipyryn keskeltä, joten samaan aikaan kuvat virkistivät ja loivat pientä epätoivoa siihen että pääseeköhän sitä koska seuraavan kerran vapaasti lähtemään 😊 Näistä talonvahtihommista on mielenkiintoista lukea, kissavahdin elämä sopisi itselleni ainakin loistavasti! 😊

  1. Kiitokset! Ja ihan samoja ajatuksia täällä siitä, että niin piristäviä kun reissujutut ja kuvat onkin, ne samalla aiheuttaa lievää ahdista kun ei voi tietää milloin on taas vapaus liikkua. Talonvahtihommat on ainakin meille ollut kerrassaan loistava konsepti, kun joka tapauksessa halutaan olla välillä pidempään paikoillaan.

 4. Upean kuuloinen teidän Meksikon-kierros ja miten monipuolinen maa se onkaan. Itse olen käynyt vain pari päivää Guatemalan rajan tuntumassa olevassa kaupungissa, joten vain juuri ja juuri voin sanoa käyneeni Meksikossa. 😀 Ehdottomasti kiinnostaisi nähdä maata kunnolla. Hauska, että löysitte sieltä useampiakin suomalaisia joiden luona kyläillä!

  1. Meksikolta osattiin odottaakin paljon, mutta tämä kierros osoitti, että maassa viettäisi mielellään vielä pidempäänkin! Nähtävää todella riittää monenlaisista kohteista kiinnostuneille. Ja joo, jännästi aiemmassa elämässä lomamatkoilla ei todellakaan välittänyt törmätä muihin suomalaisiin, mutta nyt kun elämä on maailmalla, tulee oikein mielellään etsiydyttyä suomalaisten seuraan kun se on mahdollista. 🙂

 5. Juttu ansaitsi taas viis kautta viis tähteä. Kiva kun esittelitte vähän erikoisempiakin paikkoja. Mä haluaisin kans suunnata Pueblaan joku päivä. Myös San Miguel de Allende kiinnostaa. En muista kirjoitinko jo aiempaan Meksiko-postaukseen, mutta mun piti viime maaliskuussa kiivetä Popocatepetlille, mut se reissu sit peruuntui sattuneesta syystä. Olisin samalla käyny Pueblassa. Hälvenikö ne vuoristotaudin oireet miten nopeasti tuolla vuoristoretkellä kun tulitte alas?

  1. Voi kiitos! Puebla oli tosi positiivinen yllätys, jota todellakin voi suositella, samoin kuin tietysti tulivuorivaellusta. Noita vuoristotaudin oireita, lähinnä siis sellaista kevyttä huimausta ja ehkä pientä päänsärkyä, alkoi tulla neljän kilometrin paikkeilla ylöspäin mennessä, mutta muistaakseni ne katosivat käytännössä heti kun lähdettiin huipulta alaspäin.

 6. Itse tykkään näiden Meksikon kaupunkien arkitehtuurista ja väreistä, jotka pääsevät oikeuksiinsa pilvettömän kirkaan taivaan loistaessa kilpaa rakennusten kanssa. Mukavasti olette nähneet Meksikoa ja saanut siitä varsin laajan kösityksen. Kissavahteina on ollut kivaa 🙂 Hieno tapa teillä nähdä maailmaa.

  1. Samaa mieltä, rakennusten värit Meksikossa ja muuallakin lattareissa on usein upeita, erityisesti aurinkoisina päivinä! Nomadiksi heittäytyminen on osoittautunut yhdeksi parhaista päätöksistä koskaan, vaikka juuri nyt korona heitteleekin kapuloita rattaisiin, ja nuo lemmikkivahtihommat on tuoneet vielä uuden twistin tähän uuteen elämään.

Herättikö tämä juttu ajatuksia? Jätä kommentti ja osallistu keskusteluun!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Tilaa ilmoitukset!
Tilaa ilmoitukset sähköpostiisi ja pysy mukana nomadielämän pyörteissä!
Lähetämme sinulle viestin aina, kun uusi juttu tai artikkeli julkaistaan.