Elämää nomadina

Mitä kulkee nomadin repussa – luottovarusteet esittelyssä

Kaupallinen yhteistyö: Addnature

Diginomadit, eli paikkariippumattomasti verkon yli työskentelevät reissaajat ovat liikkeessä lähes koko ajan. Kun vakituista kotipaikkaa ei ole, ei ole myöskään suuria tavaravarastoja, ja kun suunnilleen koko omaisuutta kantaa koko ajan mukana, ei oikein ole edes mahdollista shoppailla mitään tarpeetonta. Me luovuimme lähes kaikesta omaisuudesta vuonna 2017 kun lähdimme Suomesta maailmalle, emmekä siis omista nykyään juuri mitään muuta kuin oikeasti tarpeellista tavaraa. Tavaramäärällä mitattuna olemme kaiketi jonkinasteisia minimalisteja, ja näin jälkeenpäin ajateltuna entisessä elämässä hyllyistä ja laatikoista löytyi todella paljon turhaa tavaraa ja erityisesti vaatetta. Käytännössä kaikki mitä mukavaan kiertolaiselämään tarvitsemme, mahtuu kahteen rinkkaan ja reppuihin. Juuri tällä hetkellä mukana kulkee vähän enemmän tavaraa kuin aiemmin, sillä olemme liikkeellä retkipakulla, mutta sekin ”ylimääräinen” kampe on autossa majoittumisen ja retkeilyn kannalta tarpeellista. Mutta mitkä sitten ovat ne meidän luottovarusteet, mitä ilman nomadielämästä ei tulisia mitään? Tässä postauksessa sukelletaan vähän syvemmälle siihen, mitä kaikkea meillä kulkee repuissa mukana.

RInkka selässä maailmalle | Nomadin luottovarusteet | Elämää Nomadina blogi
Lähdössä Rinkat selässä kohti uusia seikkailuja koronan ensimmäisen aallon jälkeen kesällä 2020

Työskentelyyn ja bloggaamiseen liittyvät tavarat ja hankinnat

Koska meidän työt ovat lähes sataprosenttisesti verkossa, tarvitsemme laadukkaat kannettavat tietokoneet. Tällä hetkellä meillä on käytössä kesällä 2021 Suomen reissun aikana Verkkokauppa.comista hankitut Asus Zenbook 14 läppärit, joilla oli erittäin hyvä hinta-laatusuhde. Koska teemme esimerkiksi kuvankäsittelyä ja myös jonkin verran videotuotantoa, koneiden tulee olla riittävän tehokkaita. Toni on käyttänyt jo usean vuoden ajan Linux Mint käyttöjärjestelmää, jolla saa tehoa koneelle enemmän, kuin Windowsia käyttämällä. Kaikki muutkin ohjelmistot mitä käytämme päivittäisessä työssä ja bloggaamisessa ovat avoimen lähdekoodin (open source) ohjelmistoja. Käytämme muun muassa seuraavia maksuttomia ohjelmistoja (suluissa vastaava maksullinen versio) LibreOffice (Office 365), Photopea (Photoshop), Darktable (Lightroom), Scribus (InDesign) ja Kdenlive (Premiere). Lisäksi käytämme päivittäin paljon Googlen palveluja sekä Dropboxia.

Töitä ja koiranhoitoa Espanjassa | Nomadin luottovarusteet | Elämää Nomadina blogi
Työ- ja blogihommia läppäreiden ääressä housesitting- paikassa Espanjassa syksyllä 2021

Läppärien ja niihin liittyvän tavaran lisäksi meillä on tietysti puhelimet, jotka päivitettiin viimeksi syksyllä 2020. Tilasimme Ranskassa kolmen kuukauden talovahtipestin aikana Amazonista Xiaomin puhelimet (Poco & Redmi Note 9S), jotka valikoituivat tietysti hinnan, mutta myös laadun ja erityisesti kameraominaisuuksien perusteella. Olemme kyllä olleet todella tyytyväisiä näihin noin 200 euron puhelimiin, joiden myötä vanhan Canon 600D järjestelmäkameran käyttö on vähentynyt todella paljon, ja sitä käytetään enää lähinnä vain maisemakuvaukseen.

Budapestissa kuvauskierroksella | Nomadin luottovarusteet | Elämää Nomadina blogi
Kuvaaja kuvattavana Budapestissa keväällä 2022

Urheilu- ja retkeilyvarusteet

Vaeltamassa Tour du Mont Blancilla | Nomadin luottovarusteet | Elämää Nomadina blogi
Yhdeksän päivän telttailuvaelluksella Alpeilla 2020

Koska meille on tärkeää läppärityön vastapainoksi urheilla paljon, mukanamme kulkee aina juoksuun ja vaellukseen sopivat varusteet, jotka vievät oman tilansa rinkasta (ja ovat ehkä se suurin syy, miksi emme edes yritä matkustaa pelkillä käsimatkatavarakokoisilla repuilla). Aiemmin meillä oli molemmilla mukana erilliset vaelluskengät, mutta nykyään olemme siirtyneet vaelteussakin käyttämään polkujuoksukenkiä. Olemme todenneet lenkkarimalliset kengät sopiviksi myös vuoristoisiin olosuhteisiin, ja polkujuoksukengät jalassa muun muassa kierrettiin kesällä 2020 Tour du Mont Blanc. Viime vuosina valtaosa urheilukengistä ja vaatteista on hankittu Decathlonista (ranskalainen urheiluvälineketju), jonka liikkeitä löytyy ympäri Eurooppaa.

Risat polkujuoksukengät Tour du Mont Blancilla | Nomadin luottovarusteet | Elämää Nomadina blogi
Nämä kengät palvelivat loppuun Tour du Mont Blancin vaelluksella

Viimeisimmät retkeily- ja vaellusvarusteet, kuten laadukas ultrakevyt teltta, pienempi vaellusrinkka, uudet urheilukellot, laadukas kuoritakki ja sadeponchot, tilattiin hiljattain Addnaturen verkkokaupasta. Addnature on ruotsalainen ulkoilu- ja retkeilyvarusteverkkokauppa, joka toimittaa moniin Euroopan maihin, myös Suomeen. Retkeilyvarusteisiin kuuluu lisäksi myös muun muassa makuupussit ja -alustat, retkipyyhkeet, kaasupulloon ruuvattava poltin, retkikattilat ja -astiat, pieni ensiapulaukku, puukko ja pari taskulamppua. Nyt autolla liikkuessa kaikkia mahdollisia retkeilykamppeita on helppo kuljettaa mukana, mutta toisinaan kaikki telttailuun tarvittava on ollut mukana myös lentäen ja julkisilla tehdyillä reissuilla. Retkeilykamoja onkin pikkuhiljaa päivitetty modernimpaan ja kevyempään suuntaan, mikä helpottaa tottakai niiden kantamista myös itse vaellusten aikana, jolloin askel nousee sitä kepeämmin, mitä vähemmän kiloja on selässä.

Patikoimassa ja telttailemassa Andorrassa | Nomadin luottovarusteet | Elämää Nomadina blogi
Aamumaisema teltasta vaelluksella Andorrassa 2019

Urheilukelloina olemme viimeiset vuodet käyttäneet Suunnon tuotteita (teimme aiemmin tuotelainayhteistyötä yrityksen kanssa). Urheilukello on meille yksi tärkeimmistä tavaroista, koska ilman sitä juokseminen uudessa ympäristössä olisi lähes mahdotonta tai vähintäänkin vaikeaa. Kelloon saa ennakkoon suunniteltua reitin, jota on helppo juostessa tai patikoidessa seurata. Loppujen lopuksi sykkeen tai palautumisen mittaaminen on tähän ominaisuuteen verrattuna oikeastaan sivuseikka, koska ”kotiin” on mukava löytää takaisin ja vaellusreitillä on tärkeä pysyä. Tällä hetkellä meillä molemmilla on käytössä Suunto 5 Peak -kello, joka toimii navigointiin ja myös pitkiin vaelluksiin erinomaisesti, sillä sen akunkesto on oivallinen. Jonkin muunkin brändin kelloja olisi kiva testata joskus, sillä ihan sataprosenttisen tyytyväisiä ei Suunnon tuotteisiin olla oltu, erityisesti sykkeenmittauksen luotettavuuden osalta.

Urheilukello | Nomadin luottovarusteet | Elämää Nomadina blogi
GPS-urheilukellosta voi seurata lenkillä mm. korkeutta, reittiä ja sykettä

Vaatteet ja sekalaiset muut tavarat

Patikoimassa Vitosha vuorella Bulgariassa | Nomadin luottovarusteet | Elämää Nomadina blogi
Patikoimassa Vitosha-vuorella Bulgariassa 2022

Rinkoistamme löytyy t-paitojen, hihattomien paitojen, sortsien, alusvaatteiden, sukkien ja urheiluvaatteiden lisäksi muun muassa farkut, parit muut pitkät housut, muutama pitkähihainen paita sekä Annella pari (hyvin vähällä käytöllä olevaa) hametta ja mekkoa. Päällysvaatteista tärkein luottovaruste on veden- ja tuulenpitävä kuoritakki, joka tarvittaessa palvelee niin kaupunkikäytössä kuin vaelluksillakin. Kylmempiä kelejä varten mukana on myös nahkatakki (ei kulkisi mukana jos ei oltaisi autolla), lämpökerrasto, kaulahuivi, ohuet hanskat ja pipo. Kenkäosastoon kuuluu polkujuoksukenkien lisäksi parit sandaalit ja tennarit. Reppuina ovat pitkään palvelleet isot 75 litran ja 65 litran rinkat, joista isompi alkaa olla loppuun palvellut, ja vaihdetaan nyt vähän pienempään vaellusrinkkaan. Meillä on rinkkojen lisäksi myös käsimatkatavaroinakin toimivat pienemmät reput, joissa kuljetetaan muun muassa läppäreitä ja kameraa tarvikkeineen.

Patikoimassa Meksikossa La Malinchen huipulla | Nomadin luottovarusteet | Elämää Nomadina blogi
Kuoritakille oli tarvetta Meksikossakin, tuulisella La Malinchen huipulla (4440 m)

Vaatteiden lisäksi mukana kulkee sekalainen arsenaali pesuaineita ja kosmetiikkaa, aurinkolaseja, joitain vöitä ja koruja, pari kirjaa, kirjoituslehtiöitä ja kyniä, ristikkolehtiä, korvatulppia ja sen sellaista pikkutavaraa. Reput selässä reissatessa varsinaista ruuanlaittokampetta ei juurikaan kuljeteta mukana, mutta mutteripannu kahvinkeittoon ja joitain mausteita sekä pieni pullo oliiviöljyä ja korkkiruuvi on yleensä aina mukana. Autossa kulkee lisäksi mukana muun muassa tyynyt, peitot ja petivaatteet, keittiövarusteita ja astioita sekä ruokatarvikkeita.

Retkipakun rakennusprojekti | Elämää Nomadina
Retkipaku toimii tarvittaessa lyhytaikaiseen majoittumiseen

Uusia vaatteita hankitaan aina silloin kun se on tarpeen, mutta tavoitteena on olla ostamatta mitään ylimääräistä, eli ostaa uutta vasta silloin kun entiset on kulutettu loppuun. Tästä tulee kieltämättä välillä vähän lipsuttua, varsinkin autolla liikuttaessa, kun kaiken ei tarvitse mahtua reppuihin. Ei niin, että varsinaisesti ostettaisiin mitään tarpeetonta, mutta niin, että vanha kulahtanut vaate ei päädykään heti roskiin tai kierrätykseen, ”kun voihan sitä vielä “kotioloissa” käyttää”. Meillä on myös edelleen jonkin verran vaatteita, erityisesti talvivaatteita, säilössä sukulaisten luona Suomessa, ja sieltä löytyy myös muun muassa murtsikkasukset ja monot, joita hyvin harvoin enää tarvitaan, mutta joita on Suomessa käydessä kuitenkin kiva käyttää.

Turistina Budapestissa | Nomadin luottovarusteet | Elämää Nomadina blogi
Simppelin kesävaateosaston kulmakiviä ovat shortsit, t-paidat, tennarit ja aurinkolasit

Onko tässä listattu tavaramäärä sitten paljon vai vähän, se varmaan riippuu siitä, mihin kukin on itse tottunut, ja millä tyylillä reissaa. Joku ei voisi lähteä viikonkaan reissulle ilman ruumalaukkua ja etukäteen suunniteltuja asukokonaisuuksia, kun taas toiset matkustavat pitkiäkin aikoja pelkillä käsimatkatavaroilla, jotkut jopa suunnilleen yhden vaatekerran taktiikalla.

Mikä on sinun pakkausstrategiasi, ja mitkä ovat sinulle ne luottovarusteet, jotka kulkevat aina mukana maailmalla? Keskustele kommenteissa!

Mitä pidit tästä jutusta?

Klikkaa tähtiluokitusta

Keskiarvo 5 / 5. Arvioita annettu: 2

Koska tykkäsit tästä jutusta...

...haluatko seurata meitä myös SoMe:ssa?

Ikävää että et pitänyt tästä jutusta...

... miten voisimme kehittää sisältöä?

Jaa kavereillekin jos tykkäsit

Seuraa Instagramissa

24 Vastausta

  1. Meillä on myös käynyt niin, että nyt kun kaiken ei tarvitse mahtua pieneen reppuun, tulee niitä vaateräsyjä säästettyä kotikäyttöön.
    Itseäni se ärsyttää suunnattomasti, mutta samalla ajattelen, että on hyvä käyttää kaikki aivan loppuun.

    Hyviä vinkkejä noissa open source -ohjelmissa! Onko niin, että ne toimivat vain Linuxin kanssa vai voisiko noista poimia jotakin käyttöön myös tällainen appleisti?

    1. Ongelma on että varsinkaan urheiluvaatteet ei millään meinaa kulua loppuun 😃
      Juoksuenkiä toki pitää vaihtaa 1000km välein.

      Nuo ohjelmat on myös Linuxille. Windowsiin löytyy lisääkin mut omenasta en tiiä ku en ole koskaan käyttänyt. Eiköhän ole sillekin versiot.

  2. Viimeiset 5-6 vuotta ollaan matkusteltu pelkästään käsimatkatavaroiden kanssa, ja reissut olevat olleen enintään 30 vrk pituisia. Eli painoa tavaroille tulee vajaat 10kg vähän riippuen lentoyhtiön säännöistä. Tavarat joko TNF retkikuntakassiin tai PaceSafen reppuun – molempien tilavuus noin 40 -50 litraa. Yhdet tai kahdet “reisitaskuhousut” – jotka ovat erittäin kestävät ja kehtaa kävellä ihan vaikka NYCissa tai sitten Mongolian aavikoilla. Kengät Lowan lyhytvartiset ei-gore nahkaiset kengät, jotka eivät näytä lenkkareilta vaan kävelykengiltä ja kuitenkin löytyy tarvittavaa pitoa ja tukevuutta. Yksi fleece ja/tai kevyt-sadetakki riittää kolmen vuodenajan reissuihin. Luottokamoina erittäin pieni, mutta tehokas käsivalaisin, Olympyksen pieni OM-D järkkäri+linssit ja Omegan automaattivetoinen kronometri. Lisää juttuja luottokamoista mun blogin sivuilta kohdasta Varusteet.

    1. Tosi vähällä pärjäätte. Meillä on aina ollut reissussa kaksi isoa rinkkaa mut nyt jatkossa varmaan mennään käsimatkatavatoilla ainakin jos lennetään Euroopassa. Juoksukengät vie väkisinkin tilaa joska niitä ei halua käyttää koko aikaisesti. Pitää tsekata sun varusteet 😃

  3. Mahtavasti kirjoitettu juttu itsellä mielenpäällä paljon olleesta aiheesta! 🙂
    Paljon kyllä teillä kulkee mukana. Itse jo jonkin aikaa lyhyempiä reissuja tullut tehtyä pelkillä käsimatkatavaroilla mutta pariksi viikoksikaanhan ei mahottomia tavaramääriä tarvikkaan!
    Tulevaisuudessa on suunnitteilla pitempiäkin reissuja ja niitä varten ostettiin 55l rinkat, joiden pakkaus tarvii kyllä vielä pientä kalibrointia..varsinkin kenkäosasto kun vievät kuitenkin sen verran paljon tilaa ettei kovin montaa paria viitsisi mukana raijata 🙂

    1. Kiitos Henna! Tarkemmankin listauksen kaikesta tavarasta voisi tehdä, mutta meillä se toisaalta vaihtelee paljon sen mukaan, ollaanko liikkeellä autolla vai lentäen, ja kuinka pitkään / kuinka monessa eri vuodenajassa reissu kulkee. Onneksi on mahdollisuus jättää aina osa kamppeista pois matkasta välillä, joko Suomeen sukulaisten luo tai autoon säilöön jos se jää eri paikkaan kuin missä me mennään. Ja joo samaa mieltä tuosta, että kenkäosasto on se hankalin kun yrittää mahduttaa reissutavarat reppuun tai rinkkaan.

  4. Kiitos Toni! Täytyypä tutkailla mitä noista löytyy Macille. Mulla on just nyt tilanne, että Photari herjaa tunnareita, enkä tietenkään muista missä ne on. En tosiaankaan osta uudelleen, joten voisin korvata hyvällä ilmaisella softalla.

    Urheiluvaatteet kestää kyllä tosi pitkään, vaikka just niitä kenkiä saakin uusia. Mulla on paha tapa käyttää kenkiä liian pitkään. Esim. mun vaelluskengissä tuli kilsat täyteen jo ekan vuoden aikana, mutta edelleen käytän niitä jo kuusivuotiaita. Ja sainkin sit syksyllä mojovan rakon Montenegron vuoristossa, kun alkaa olla vähän liikaa väljyyttä.

    En muuten tunnu saavan tuota alakommenttipainiketta toimimaan, joten voi olla, että tää tulee nyt uutena pääketjuun, mutta kunhan jonnekin! 😅

    1. Photopea (eli photarin light versio) on web-pohjainen eli toimii ainakin. Darktable on todella monipuolinen ehkä vähän liikaakin vaihtoehtoja jos on käyttänyt lightroomia.
      Pitää tsekata miksi tuo kommenttien jatkamin en ei onnistu. Kiitos ilmoituksesta.

  5. Varsin pieneltä kuulostaa tavaramäärä. Meillä objektiivit ja kamerat vara-akkuineen sekä drone taitavat olla selvästi eniten painoa ja tilaa vievät asiat ja se taitaa olla merkittävin syy, miksi käsimatkatavaroilla matkustaminen ei meillä onnistu. Nykyään myös läppärit kulkee meillä aina mukana.

    1. Joo kamerakalusto on monella reissaajalla yksi pakkaamisen kipukohdista. Ja läppärikin tavallaan, vaikka se itsessään olisikin pieni ja kevyt, niin aina siinä sivussa sitten kulkee mukana myös laturi, hiiri ja vähän muutakin oheissälää (meillä esim. myös jatkojohto ja reititin yleensä aina mukana), joka äkkiä vie tilaa erityisesti jos yrittää selvitä pelkillä käsimatkatavaroilla.

  6. Noin viikon reissut yhteen ilmastoon on tehty käsimatkatavaroilla, pitemmille on yleensä otettu lisäksi yksi ruumalaukku per kaksi henkeä. Reissaamme yleensä reippaalla aikataululla, 2-3 yötä samassa paikassa, nyrkkipyykki hotellihuoneessa ei innosta eikä myöskään pesuloiden etsiminen, joten lähinnä yläosia on syytä olla riittävästi – jos matkan pituus on yli 2 viikkoa, niin silloin ehkä pesetetään osa kertaalleen.
    Kamera on edelleen paikallaan kunnon zoomin takia, peruskuviin tosiaan usein riittää kännykkäkin.

    1. Meilläkin oli alkuvuoden lentoreissulla yksi yhteinen ruumalaukku, ja hyvin pärjättiin se reilu pari kuukautta, liikaakin oli vaatteita. Nyrkkipyykkiä ei ole onneksi tarvinnut aikoihin pestä, kun yleensä majoitutaan sellaisissa asunnoissa joissa on pesukone, ja jos ei, niin sitten on hyödynnetty pesuloita. Mutta hyvin on muistissa myös vuosien takaiset reissut Kaakkois-Aasiassa, kun mukana ei ollut kovin monta vaatekertaa ja tahti oli niin tiivis, ettei joutanut mitään pesuloita etsimään, joten pakko oli välillä nyrkkipyykätäkin.

  7. Tämä oli mielenkiintoinen juttu. Olen itse sellainen tavarahamsteri ja varautuja, etten tiedä miten selviäisin jos koko omaisuus pitäisi mahduttaa rinkkaan ja reppuun. Kai siihenkin tottuisi ja se voisi olla jopa vapauttavaa.

    1. Vapauttavaa se todella oli kun luovuttiin lähes kaikesta! Ensin ehkä tuntui omituiselta, kun ei omistanut juuri muuta kuin sen rinkallisen verran tavaraa, mutta sittemmin on kyllä kirkastunut, että eipä tässä juuri mitään oikeasti tarvi. Meillä tietysti tämä house-sittaus asumismuotona vähän helpottaa elämää myös, kun asutaan iso osa vuodesta oikeissa, hyvinvarustelluissa kodeissa, mistä löytyy kaikki (esim. hyvä keittiö on meille tärkeä). Pelkkää pitkäaikaista hostellielämää on vaikea kuvitella elävänsä.

  8. Mun mielestä nää uudet Raikun/Norwegianin pikkureppusäännöt on huiput. On ihanaa olla pikkurepulla max viiden päivän reissulla. Väliin kyllä pelästyn, että mihin olen matkatavarani jättänyt, kun reppu kevyt. Matkassa lenkkivaatteet, päällä olevat vaatteet (lenkkarit ainoat kengät), aurinkolasit,, vesipullo, huulipuna&ripsari&hammasharja ja harja ja alusvaatteita. Tuliaiset tutuille, jos yövyn jollakulla. Ei pääse ostelemaan yhtään mitään. Toisaalta kaupat samat joka puolella maailmaa ja lyhyellä reissulla ei aikaa shoppailuun muutenkaan

    1. Kevyellä repulla reissaaminen on ihanaa, ja lyhyelle lomalle (kesäisissä keleissä) ihan paras vaihtoehto! Pidemmällä matkalla sitten väkisinkin tarvitsee hieman enemmän tavaraa. Tuo yksien kenkien taktiikka ei meillä kyllä toimisi, kun juoksukengät tahtoo olla aina sen verran ryvettyneessä kunnossa ja märät, ettei niitä kehtaa muualla kuin lenkeillä pitää 😀 Mutta toki ihan muutaman päivän reissulla ei ehkä olisi pakko mitään maasto-rymy-lenkkejä tehdä.

  9. Mielenkiintoinen postaus, oli kiva lukea! Pyrin kans aina pakkamaamaan tosi kevyesti ja nyt kun palattiin kotiin 3 viikon matkalta, ahdisti omakotitalon tavarapaljous (vaikka karsin ympäri vuoden tavaraa kirpparille), niin vähällä sitä pärjää! Oon kyllä pyöritellyt mielessä, mitä tapahtuu sitten kun oon karsinut meidän tavarat aivan minimiin… Minimalismia on siis täälläkin, niin vähällä sitä pärjää ja musta tuntuu, että elämäkin tuntuu paljon kevyemmältä ku ei oo sidottu niin paljon energiaa ympärilleen (tavaroihin).

    1. Kiva kuulla että muillakin on samanlaisia ajatuksia tavarapaljoudesta. Ja siis nimenomaan tuo, että paitsi että vähällä pärjää, niin tietynlainen, itselle sopivasti suhteutettu minimalismi voi myös tuntua vapauttavalta ja onnellisemmalta kuin tavarapaljouden keskellä eläminen.

  10. Kiva lukea mitä kaikkea teillä on mukana. Rinkat on aika isot, joten niihin kyllä mahtuukin.
    Me reissataan usein pelkillä käsimatkatavaroilla, jopa siis maailmanympäri (9,5 kk ajan). Tai no, loppusuoralla tultiin kyllä takaisin Amerikan reissutuliaisten kanssa. 😉 Mutta kaikkeen määrään tottuun ja maailmalla huomaa, että aika vähällä tulee toimeen.

    1. Maailmanympärysmatka pelkillä käsimatkatavaroilla kuulostaa toisaalta mahtavalta mutta toisaalta haastavalta! Siinä täytyy jo olla todella tarkkaan harkittu mitä kantaa, ja valita kohteetkin niin, että ei ole kovin kylmiä kelejä. Meidän rinkat on joo melko isot, ja toinen niistä nyt vaidetaan pienempään – tahtoo olla vähän niin, että mitä enemmän tilaa, sitä enemmän kulkee mukana myös ylimääräistä vaatetta. Toisaalta sitten jos mukana on kaikki retkeilykamat teltasta lähtien, tilaa väkiselläkin tarvitaan enemmän.

  11. Tosi mielenkiintoinen listaus. Mulla on myös omat vakiovarusteet pidemmillä reissuilla, ja niihin kuuluu kaikkea yksinkertaista pientä sälää, mitä oon huomannut tarviavani (mm. jesaria, pyykkinaru, pulveria, pattereita, taskulamppu).

    Ostin myös Xiaomin (Redmi Note 10 Pro) luurin viime syksynä, ja sen myötä jäi Canonin 100D oikeastaan tarpeettomaksi. Nyt kun oltiin Alpeilla, oli kamerakin mukana.

    Mistä päin Andorraa muuten toi ihana telttakuva on, muistatteko yhtään?

    1. Hei vitsit joo jesaria on tottakai aina mukana, ja toinen mikä pitää ehdottomasti vielä lisätä tuonne postaukseen on korvatulpat, ne on ihan luottovaruste. Retkeilyvarusteisiin kuuluu meilläkin myös pyykkinaru, mutta pelkillä rinkkareissuilla se ei ole ollut mukana.

      Telttakuva on Sortenyn laaksosta, jossa tehtiin kesällä 2019 vaellus kolmelle vuorenhuipulle, oli ihan huippureissu! Linkin takana tiivistelmäpostaus Andorrasta / Pyreneiltä, ja sieltä löytyy myös linkki FinnsAway-blogin puolelle, jossa on englanniksi vähän tarkempi patikkakuvaus; https://elamaanomadina.fi/heinakuu-2019-andorra-pyreneet-pamplona-baskimaa/

    1. Jos lennettäisiin paljon, niin varmaan mekin yritettäisiin saada kaikki mahtumaan käsimatkatavaroihin, ruumatavaroitten kanssa kun saa yleensä aina jonottaa, ja melko kallistakin lystiä se on joillakin yhtiöillä. Mutta tämä vuosi nyt ainakin tulee vielä menemään puhtaasti automatkaillen, niin ei tarvitse niin miettiä mitä on mukana. Tosin kylläpä ne luottokamat silti aina on ihan samoja, ja luottovaatteet myös, tuntuu että aina on samoja kamppeita päällä ja osa jää lähes käyttämättä…

Herättikö tämä juttu ajatuksia? Jätä kommentti ja osallistu keskusteluun!

Your email address will not be published. Required fields are marked *